CORE файлове

Здравейте, колеги.
Имам два блога на WordPress и имам необходимост от съвет. Във файловете на сайтовете ми, се генерират някакви Core файлове, с имена от рода на ''CORE.27592'', които са големи по размер, и се налага ръчно да ги трия. От това, което прочетох, в сайта на WordPress, разбрах, че тези файлове се създават, след обновяване на системата или на плъгин/и. Това, което искам е начин, по който тези файлове автоматично да се изтриват, а не да се налага да се намесвам, след всяко обновление.
Благодаря.
 
Пиши на съпорта на хоста да ти ги спрат.

Тези файлове се генерират, когато в php-то стане някакъв segmentation fault. Случва се най-често когато нещо по модулите на php-то не е компилирано добре или просто модул за една версия на php е зареден в друга версия. Или пък някой от модулите просто е бъгав.

Нищо от тези неща не зависи от теб - свържи се със съспорта на хостинг компанията ти.
 
От: CORE файлове

Привет, и на мен ми излизат малко такива файлове от 1 месец някъде.
Писах на съпорта и те казаха да се обърна към този който е правил сайта...т.е към самия себе си.
Сайта е на WP

Та нищо не успях да направя по този въпрос :D
 
От: CORE файлове

Пишете на хостинг доставчиците ще ги стопират
 
От: CORE файлове

Интересното е, че и при мен по това време се появи този проблем и днес даже съм прехвърлил лимита от 160 гб. От хостига казаха, че са ги изтрили тези файлове, и че най- вероятно причината е в некоректната работа на някой плъгин. Препоръчаха ми сам да си оправя проблема. Възможно ли е някакъв вирус да ги прави тези поразии?
 
От: CORE файлове

Според мен е от плъгин, при мен CORE файловете са значително по-малко от преди , но чат пат срещам по 1-2 нови през няколко дни. За момента друго решение освен периодичното им триене при мен не се очертава. От хостинга ми казаха да се оправям сам :D
 
От: CORE файлове

Марто, ти хубаво им даваш акъл да пишат на доставчика, но не всеки има желани да си буда sysctl.conf файла на сървъра :) Спирането на генерирането на тези файлове не решава проблема. Щом един php скрипт генерира core.dumps значи нещо не му е в ред или не се разбира с php.ini-то на сървъра.
 
От: CORE файлове

Лошото при мен е, че на всеки 2-3 минути се генерира нов файл по около 50-60 МВ. След като от хостинга казаха, че са ги изтрили, в php_errorlog започна да излиза следното:
[03-Jan-2015 10:38:25 UTC] PHP Fatal error: Call to undefined function suffusion_print_sidebar() in /home/******/public_html/******.com/wp-content/themes/suffusion/functions/actions.php on line 460
Иначе сайта продължава да си работи, като започнах да изключвам плъгините един по един...
 
От: CORE файлове

На 2-3 минути ти гърми един php скрипт, който към момента работи с 50-60 мегабайта памет и записва информацията от тях на диска. За теб те не вършат работа. Вършат работа на опитен php програмист, който може да изолира причината и да я отстрани заедно с някой системен администратор. Да сайта продължава привидно да работи, но то е като аневризмата - заболи те 2-3 пъти глава, пиеш беналгин, изтръпне ти лявата ръка, нищо настинал си, изтръпне десния крак, карай схванал съм се, привидно си ок и един ден си със запушен кръвносен съд и инсулт или инфаркт.
 
core файловете се генерират, защото са настроени да се генерират. Това е ръчнато от сис админ - няма дистро, в което да са пуснати по подразбиране. Тоест вече някой е ръчнал sysctl, но не е задължително да е и в sysctl.conf
Въпросните дъпмове има смисъл да се пускат само когато на някой му се занимава да ги чете и когато хвърчат segmentation fault-ове, които не могат да бъдат хванати по друг по-лесен начин.

segmentation fault-тове хвърчат когато се използва някакъв модул на php е омазан и функции от този модул се използват или се използват погрешно или с неправилни параметри.
call to undefined function генерира segmentation fault само при някои версии на php 5.2

В крайна сметка ако никой не дебъгва нещо на машината е загуба на ресурс да бъдат включени core дъмповете :) Но пък s1y е много прав, че изключването им няма изобщо да реши проблема, просто ще го скрие!
 
От: CORE файлове

генерират се по подразбиране на всеки един cPanel кошник :)
 
Би трябвало да е off по подразбиране



cpanel_core_files.png
 
От: CORE файлове

Оказва се, че няма решение на проблема и ще трябва да сменям темата. Обаче тук отново имам проблем. Не се показват миниатюрите на началната страница. Инсталирах и този плъгин- Regenerate Thumbnails , но пак не се показват. Някой може ли да ми препоръча добра тема с миниатюри на началната страница и да се представя добре на мобилни устройства.
 
От: CORE файлове

След като включих няколко други теми и след това отново включих Suffusion, нещата се закрепиха. Има само 3 CORE файла и те са от вчера. Аз използвам версия 4.4.7 и предполагам проблемите които е имала версия 3.4.0 са отдавна оправени, пък и те не се отнасят за генерирането на CORE файлове. Моите проблеми се появиха преди около месец, като близо 2 години работеше без грешка. Но още не мога да разбера защо след като инсталирам друга тема не ми се появяват миниатюрите на началната страница.
 

Горе