COVID-19 Ще провали ли лятната ни почивка?

nsevimov

Well-Known Member
Приятели, лично аз цяла година бачкам като вол и едвам изчаквам да дойде лятото за да се прибера в България и да си направя една хубава 1-месечна ваканция на море и планина (15 дни море и 15 дни балкан).

Какво мислите? Ще получим ли заслужената си почивка или просто ще продължим да се гърчим и да мислим как 2 + 2 да е равно на 6.

Двама от моите работници вече си пуснаха бланката за ваканция и 2 месеца ще са аут и единия на малдивите другия на мавриций.
Но 20+ часов полет въобще няма да се хареса на жена ми и на синът ми така че такива извратени островни дестинации отпадат!

Какво мислите? Ще можем ли да си отдъхнем и да презаредим за следващите предизвикателства или ще си гледаме миналогодишните снимки от морето докато си пием кафето на шезлонга в двора?
 
По-добре на шезлонга в двора, отколкото на плажа и след това болен. Ти в коя държава се намираш?
 
Август месец се говори, че може да поотпуснат нещата с малко уговорки и на който му се рискува... Ако не, ше ви пращам снимки и ше ви махам по лайв камерите
:)
 

Прикачени файлове

  • rsz_img_20200424_181403.jpg
    rsz_img_20200424_181403.jpg
    173.8 KB · Преглеждания: 12
Привет, мисля че няма да има, защото трябва да се компенсират месеците от сега, доста хора няма да почиват. Доста голяма част от туризма ще умре, аз лично се съмнявам да почивам тази година в България, доста познати просто нямат вариант дори за почивка.

Поздрави,
Станимир И
 
Министър Ангелкова каза:

94103910_2883326538411276_6948729912052154368_o.jpg
 
Хората без отпуска ще намерят начин да се отскубнат за няколко дни т.е ще си пуснат болничен за 7 дни и пак ще отидат на море или планина!

Въпроса е дали правителството ще разреши да се ходи по курорти...

@Dani244777 - живея в Белгия от приблизително 5 години и всяко лято си идвам за 2 месеца като изключим първата година защото тогава още работех по мечтите на други предприемачи и се прибрах за 2 седмици и от тогава до сега минимума ми за почивка в България е 2 месеца.

В компанията ми имам 4 работника (1 графичен дизайнер и 3 маркетинг специалиста) всяка година се разбираме 2 - 3 месеца преди летният сезон кога точно ще започне нашата почивка и затваряме компанията.

Като единствено условие е всеки петък от 09:00h до 16:30h да работят над маркетинг проектите на нашите клиенти (флаери, билборд и TV реклама)

Ако си близо до Белгия когато свърши извратеното извънредно положение заповядай и ще те разведа и ще те запозная с тукашните предприемачи.

Ако не те плаши дивото няма да имаш проблеми :)

Не ме плаши дивото но синът ми е на 1 година и 4 месеца и не ми се иска да го набутам в кемпер за 30 дни. Иначе аз съм навит и то на 100%
 
Не им остана отпуска на хората за почивка. Карантината я изяде...
Не само. Изяде им и спестяванията, заделени я за почивка, я за кола, я за нещо друго. Според мен ще е една много нулева година. Дано не съм прав де. :) Ще е тъпо, но явно така са го измислили. Няма и да има нещо повече като стратегия, което ще съсипе тазгодишната година. ;)
 
First world problems.

Някои хора се чудят какво ще ядат след 1 месец, други се чудят къде да се наврат на почивка след месец. Това не е лична нападка към автора на темата, но аз лично бих изчакал нещата да тръгнат поне на 50% като нормално и тогава чак сигурно ще може да говорим за recreation activities.

Аз съм изключително заинтересован туристическата индустрия да тръгне всеки момент, тъй като доходите ми зависят донякъде от това, но реалистично не виждам Май месец да има голямо раздвижване, може би последната седмица.

Такива като нас, които са middle men в индустрията сигурно ще сме без работа поне до края на Юни, като това не означава, че почиващи няма да има - освен ако не забранят отдаването на хотели под формата на квартири, пак ще се изсипят един тон хора по морета и планини по тарикатския начин. :)

За море малко ме съмнява да ти се отвори парашута, не и за пълния експириънс. Просто на този плаж едва ли ще е разрешено всеки да си развява байряка като нормално. Аз бих се насочил към някакъв вариант за вила/малък хотел със собствен басейн, на морето или някъде по страната, където собственика да е готов да има само 2-3 семейства активно почиващи във всеки един момент. Имам даже роднини с такава собственост с хубав, но те не приемат гости, ползват си я като вила през лятото и стои на 80% празна, освен ако нямат техни приятели там с тях. Предполагам бих търсил нещо подобно за заместител на морето, ако съм със семейството или приятели.

Планината пак по същия начин - намираш някакви готини вили и там няма кой знае какво да те спре откъм нормалния планински експириънс. Освен ако не търсиш някакви СПА почивки, което пак ме съмнява да е позволено това лято за големите хотели.

На мен ми е интересно дали ще ги оставят да работят на минимални обороти през вратичките в закона, както досега, или хотелиерите ще изнаглеят и ще си затворят сами вратата под носа. Според мен ще е по-скоро последното - ще наблъскат всички стаи с "наематели' и ще принудят правителството да им спре дейността напълно.

Това лято сигурно вилните зони ще са пълни и те са наематели като алтернатива хем да си на почивка, хем да не си сред цялата тълпа едновременно.
 
Ако ще се почива, тая година ще е само по местоживеене. Имайте предвид, че всеки напуснал страната в която пребивава ще трябва да търпи 14 дена карантина и там и тук. Т.е за 7 дни ваканция трябва да си отседи вкъщи над месец.
 
Лично аз в момента в който се вдигнат границите и няма нужда да престоявам в карантина и там и тук, ще отида на екскурзия някъде.
Предвиждам, че ще е началото на есента и летния сезон го пишем бЕгал. Въпреки че уж щяло да се приемат хора с негативен коронавирус тест и тн.
 
Лично аз в момента в който се вдигнат границите и няма нужда да престоявам в карантина и там и тук, ще отида на екскурзия някъде.
Предвиждам, че ще е началото на есента и летния сезон го пишем бЕгал. Въпреки че уж щяло да се приемат хора с негативен коронавирус тест и тн.
Когато извънредното положение в България и Белгия е приключило то когато Юли месец се прибера няма да се налага 14 дни да спазваме карантина.

Вече съм объркан и силно се надявам Юли месец когато се прибера в България да мога да си направя една хубава ваканция!
 
Когато извънредното положение в България и Белгия е приключило то когато Юли месец се прибера няма да се налага 14 дни да спазваме карантина.

Вече съм объркан и силно се надявам Юли месец когато се прибера в България да мога да си направя една хубава ваканция!
Даже ако може да е за 17 юли, че имам повод и да си буукна и аз една екскурзия :) от твоята уста в божиите уши ;)
 
Бях на ски в Италия февруари преди да обяват това нещо, имам резервация за Гърция през август - вила. Мразя големите хотели, затова ходя там.
За момента за щастие съм работил всички дни, не съм пропуснал нито един ... не разбирам и защо се случва всичко това в България.
 
Абе вие лудили сте ?
Каква почивка , какви пет лева!Айде стойте си ш къщи и си дундуркайте децата и пийте ракията.Така ще е чак до 2022 година.А който иска нещо ексстремнно да ходи в Ухан!
Някои нямат за яадене тези на екскурзии ще ходели.Големите предприемачи.
Предприемача е за да дава пример на своите работници.
Значи хората ги определям 3 групи , като в училище учениците.
Има възпитани и културни , които спазват всичко което им се каже и нареди.
Втората група е нещо мешана скара или клонят към първата или към третата зависи кое в нат
рата ги придърпа.
А третата група са непослушните хулиганите и неначетени , па макър някои от тях да са умни .
Та преценете към от кои сте.
Аз съм в Германия Бавария и 2 месеца не съм излизал никъде освен до магазина.Парите редовно ни ги превеждаха.Колкото кажат това ще е!Това са немците примерни. А в града има всякакви които излизат безпричинно , дори и децата им не спазват изискванията. Е като родителите са източно европейци чакай от тях ред. Сега разбирам защо Немците са успявали след всички премеждия.
Първата седмица в Германия една възрастна немкиня ми каза три думи се крепи нашата нация!
РЕД
ДИСЦИПЛИНА
ТОЧНОСТ
А забравих ние нчмаме в БГ задължения, а .....!!!
 
Някои нямат за яадене тези на екскурзии ще ходели.Големите предприемачи.
Предприемача е за да дава пример на своите работници.

Всеки сам определя посоката към която ще поеме в този живот! Ако си избрал да работиш над мечтите на друг човек и този човек за когото работиш не се е погрижил за твоите нужди и желания то тогава няма какво повече да обсъждаме.

Не мога да се нарека "предприемач" защото за мен работят единствено 4 човека но когато започна да отговарям за повече от 50 човека тогава бих могъл да се нарека успешен предприемач до тогава съм просто ентесуаист с добър бизнес нюх.

Хората които работят над моите мечти и цели са материално и финансово удовлетворени и въпреки всичко първо се вслушвам в тяхното мнение и идеи.
 

Горе