cPanel отново увеличиха цените, считано от 01.01.21г

NullByte

Active Member
cPanel обявиха ново поскъпване на лицензите, влизащо в сила от 1 Януари, 2021г. Обосновават се с нуждата от подобряване на продукта и от развитието през последните 12 месеца.

За лицензите с по-малко от 100 акаунта поскъпването е около 10%. Голямото увеличение е за "bulk" акаунтите - над 100 акаунта цената се вдига с 50% на акаунт, а при NOC партньорите дори 75% на акаунт. Това сериозно ще удари хостинг доставчиците, особено тези, които предлагат по-бюджетни планове и имат по 300-500 акаунта на сървър. Възможно е и те от своя страна да вдигнат цените си. И това само година след промяната на ценовата структура, за която имаше голям негативен отклик в хостинг средите. От както компанията Oakley купи cPanel нещата изглежда вървят в такава посока, в същото време няма кой знае какви разработени нови features.. а даже говорят да ревизират цените всяка година, тоест догодина вероятно пак ще има увеличение, разбира се, не намаление.
 

Blinky

Owner
Супер, все по яко става. Не беше ли по-логично първо те да налеят пари в продукта и да го развият, предоставяйки на клиентите си нови фичъри, и после да вдигнат цените и да кажат защо са ги вдигнали и то за пореден път. Викаш всяка година с някакви проценти на горе. И до къде.

Ако всеки хостинг доставчик започне да вдигна така цените на своите клиенти, а реално не дава нищо ново, защото ще е негов разход, ще е интересно на къде ще се оттичат клиенти им. Не ми се мисли наистина за нискобюджетните хостинг доставчици, които имат този контролен панел.

https://cpanel.net/up-next/pricing/

Сайтграунд си направиха техен панел, вече има алтернативи, които конкурират cPanel доста успешно. Дори в някои отношения са по-добри, но това вече зависи най-вече от нуждите на дадения клиент.
 

coolice

Owner
Как да налеят пари като единия венчър ги продаде на друг сега и другия иска да смуче пари да избива каквото е налял

 

Горе