CSS проблеми с готов шаблон в Wordpress

slimlady

Member
Здравейте! Имам проблем със CSS-а и не разбирам къде греша, че постоянно се "срива" шаблона. Например правя дадена Pages. Пиша си HTML-а слагам си текста, обработвам си вътре CSS-a пускам да видя как е и всичко е ОК! Но забелязах, че от таба не Text, а Visual в редактора на Wordpress, се счупва кода ми на CSS ... слага си <br /> след всеки ред на CSS-a и когато изтрия всички <br /> кода се оправя, но когато се пипне пак таба на Visual в редактора, пак ми се разваля кода... защо е така според вас и как мога да спра този досаден процес....
 

cross

Well-Known Member
Ако е от редактора инсталирай плъгина classic editor - Gutenberg е пълен боклук
 

slimlady

Member
Извинявам се за въпроса, сега се уча с Wordpress, но как да разбера с какъв редактор съм там? Благодаря!
 

cross

Well-Known Member
Ако си на последна версия си с новия. Отиди на разширения-добавяне и напиши classic editor. Инсталирай го и не би трябвало да имаш проблем
 

Torbalan Trolski

Well-Known Member
иша си HTML-а слагам си текста, обработвам си вътре CSS-a пускам да видя как е и всичко е ОК! Но забелязах, че от таба не Text, а Visual в редактора на Wordpress, се счупва кода ми на CSS ... слага си <br /> след всеки ред на CSS-a и когато изтрия всички <br />
post_content не е подходящото място да завираш css. Редактора си работи точно както е by design. Не слушай така наречения "WordPress специалист", само ще те вкара в приключение.

Имаш два варианта.
1. Ако css-a ти е повтарящ се - дъщерна тема и го бухаш там в style.css
2. Ако е различен за всяка страница - нещо от сорта

На кого и защо да се забранява да пита, бе господин философ?
А познай ...
тоя трябва да му се забрани да пише в тоя раздел
Господи прибери се вересиите ... и специалистите
Ако е от редактора инсталирай плъгина classic editor - Gutenberg е пълен боклук
 

Torbalan Trolski

Well-Known Member
@Torbalan Trolski Толкова бездарно и глупаво същество си, че чак ми е жал за теб.
Това като го писа май забрави да се погледнеше в огледалото :D

Колко от хората, които сега се учат на wp могат да направят дъщерна тема и да си сложат кода там?[/USER]
Кой е казал, че трябва да го прави сам? На цената на половин кутия цигари ще се пръкнат една дузина "WordPress специалисти" от твоя калибър да свършат тази непосилна задача.

Какво е лошото да си сложиш Css кода в базата данни чрез стандартния редактор и да използваш таг за нов ред в едитора? Вземи си знанията на голям специалист и се махай, господ да пази хората от такива като теб да им работят по проектите
Защото о даровито и неглупаво същество точно това му е проблема, че като превключи на WYSIWYG има филтри, които ще замажат нещата. А за да ги заобиколиш има висши пилотажи, които ти о надарений никога няма да проумееш.
Hint трябва да се закачиш на tiny_mce_before_init.

Вземи си знанията на голям специалист и се махай, господ да пази хората от такива като теб да им работят по проектите
Благодаря. Не знам дали имаш пряка връзка с господ, ама като ти знае целият форум простотиите и фантазиите, явно си свързан със звездите по начин изискващ консултация с психиатър.
Така че вземи си заври мнението, където не те огрява слънцето, защото мен ме боли фара.

@Blinky защо трябва да понасям неуравновесените изблици на селския олигофрен, който от години е станал за резил на целия форум?
 

Torbalan Trolski

Well-Known Member
@Blinky браво бе. Как можа да ми изтриеш поста. Познай втори път дали ще се хабя да пиша ферман с технически детайли или просто ще нахраня умствено недоразвитото същество.

Малко уважение към труда ми, не че кухата лейка щеше да разбере нещо.
 
Последно редактирано:

хейтър

Well-Known Member
Не, няма. Нали е форум, трябва да се вижда всичко.
Баш всичко не, има няколко тук които няма да е лошо да скрити.
Даже всеки който продава домейн за под 15 лева директно бан ама тва е друга тема.
 

slimlady

Member
Добре, вижте! Имам и друг въпрос... как мога да си напиша CSS-a като външен файл и след това да си го приложа... не спира да ми се чупи кода... и мисля, че ще се получи, когато си имам външен файл и си го приложа в WordPress... много ще съм благодарна!
 

Torbalan Trolski

Well-Known Member
Добре, вижте! Имам и друг въпрос... как мога да си напиша CSS-a като външен файл и след това да си го приложа... не спира да ми се чупи кода... и мисля, че ще се получи, когато си имам външен файл и си го приложа в WordPress... много ще съм благодарна!
Имаш два варианта.
1. Ако css-a ти е повтарящ се - дъщерна тема и го бухаш там в style.css
2. Ако е различен за всяка страница - нещо от сорта
Вариант 1 е най-читав. Евентуално, ако темата ти поддържа custom css може и там, но един прекрасен ден като ти писне от нея и чао.
 

хейтър

Well-Known Member
Вариант 1 е най-читав. Евентуално, ако темата ти поддържа custom css може и там, но един прекрасен ден като ти писне от нея и чао.
А защо през къстъмайзера? Преди бая време вкараха къстъм цсс таб.
 

Blinky

Owner
А защо през къстъмайзера? Преди бая време вкараха къстъм цсс таб.
Още го има. Почти не съм попадал на тема, която няма къстам цсс, като разбира се най-грубия вариант е да го изстрелва в страницата <style></style>.
 

Torbalan Trolski

Well-Known Member
А защо през къстъмайзера? Преди бая време вкараха къстъм цсс таб.
Честно казано не се сетих, никога не съм го използвал. Една от причините да ми се драйфа от гутенберг е, че много рядко използвам WYSIWYG.
 

хейтър

Well-Known Member
Честно казано не се сетих, никога не съм го използвал. Една от причините да ми се драйфа от гутенберг е, че много рядко използвам WYSIWYG.
Аз пък редовно го ползвам.
Верно, че бави но ако позлваш Аутоптимизе всичко е ок.
 

Горе