CSS проблеми с готов шаблон в Wordpress

Дискусията в 'Web Development' стартирана от slimlady, Ян 9, 2019.

  1. slimlady

    slimlady Member

    Рег.:
    Февру 16, 2013
    Съобщения:
    64
    Харесвания:
    3
    Точки:
    8
    Здравейте! Имам проблем със CSS-а и не разбирам къде греша, че постоянно се "срива" шаблона. Например правя дадена Pages. Пиша си HTML-а слагам си текста, обработвам си вътре CSS-a пускам да видя как е и всичко е ОК! Но забелязах, че от таба не Text, а Visual в редактора на Wordpress, се счупва кода ми на CSS ... слага си <br /> след всеки ред на CSS-a и когато изтрия всички <br /> кода се оправя, но когато се пипне пак таба на Visual в редактора, пак ми се разваля кода... защо е така според вас и как мога да спра този досаден процес....
     
  2. cross

    cross Well-Known Member

    Рег.:
    Юни 2, 2015
    Съобщения:
    2,173
    Харесвания:
    245
    Точки:
    63
    Пол:
    Мъж
    Професия:
    Копирайтър, WordPress специалист
    Място:
    София
    Ако е от редактора инсталирай плъгина classic editor - Gutenberg е пълен боклук
     
  3. slimlady

    slimlady Member

    Рег.:
    Февру 16, 2013
    Съобщения:
    64
    Харесвания:
    3
    Точки:
    8
    Извинявам се за въпроса, сега се уча с Wordpress, но как да разбера с какъв редактор съм там? Благодаря!
     
  4. cross

    cross Well-Known Member

    Рег.:
    Юни 2, 2015
    Съобщения:
    2,173
    Харесвания:
    245
    Точки:
    63
    Пол:
    Мъж
    Професия:
    Копирайтър, WordPress специалист
    Място:
    София
    Ако си на последна версия си с новия. Отиди на разширения-добавяне и напиши classic editor. Инсталирай го и не би трябвало да имаш проблем
     
  5. slimlady

    slimlady Member

    Рег.:
    Февру 16, 2013
    Съобщения:
    64
    Харесвания:
    3
    Точки:
    8
    Много много благодаря, ще пробвам... дано това да е проблема....
     
  6. хейтър

    хейтър Active Member

    Рег.:
    Авг 23, 2014
    Съобщения:
    317
    Харесвания:
    100
    Точки:
    43
    тоя трябва да му се забрани да пише в тоя раздел
     
  7. cross

    cross Well-Known Member

    Рег.:
    Юни 2, 2015
    Съобщения:
    2,173
    Харесвания:
    245
    Точки:
    63
    Пол:
    Мъж
    Професия:
    Копирайтър, WordPress специалист
    Място:
    София
    На кого и защо да се забранява да пита, бе господин философ?
     
  8. Torbalan Trolski

    Torbalan Trolski Well-Known Member

    Рег.:
    Авг 1, 2013
    Съобщения:
    2,135
    Харесвания:
    485
    Точки:
    83
    post_content не е подходящото място да завираш css. Редактора си работи точно както е by design. Не слушай така наречения "WordPress специалист", само ще те вкара в приключение.

    Имаш два варианта.
    1. Ако css-a ти е повтарящ се - дъщерна тема и го бухаш там в style.css
    2. Ако е различен за всяка страница - нещо от сорта

    А познай ...
    Господи прибери се вересиите ... и специалистите
     
    Kiril и Blinky харесват това.
  9. хейтър

    хейтър Active Member

    Рег.:
    Авг 23, 2014
    Съобщения:
    317
    Харесвания:
    100
    Точки:
    43
    На тебе, @Blinky форума няма ли опция само кроса да си вижда постовете а другите не?
     
  10. Blinky

    Blinky Owner

    Рег.:
    Апр 12, 2006
    Съобщения:
    23,089
    Харесвания:
    1,833
    Точки:
    113
    Пол:
    Мъж
    Професия:
    Dev
    Място:
    Sofia
    Не, няма. Нали е форум, трябва да се вижда всичко.
     
  11. Torbalan Trolski

    Torbalan Trolski Well-Known Member

    Рег.:
    Авг 1, 2013
    Съобщения:
    2,135
    Харесвания:
    485
    Точки:
    83
    Това като го писа май забрави да се погледнеше в огледалото :D

    Кой е казал, че трябва да го прави сам? На цената на половин кутия цигари ще се пръкнат една дузина "WordPress специалисти" от твоя калибър да свършат тази непосилна задача.

    Защото о даровито и неглупаво същество точно това му е проблема, че като превключи на WYSIWYG има филтри, които ще замажат нещата. А за да ги заобиколиш има висши пилотажи, които ти о надарений никога няма да проумееш.
    Hint трябва да се закачиш на tiny_mce_before_init.

    Благодаря. Не знам дали имаш пряка връзка с господ, ама като ти знае целият форум простотиите и фантазиите, явно си свързан със звездите по начин изискващ консултация с психиатър.
    Така че вземи си заври мнението, където не те огрява слънцето, защото мен ме боли фара.

    @Blinky защо трябва да понасям неуравновесените изблици на селския олигофрен, който от години е станал за резил на целия форум?
     
  12. Torbalan Trolski

    Torbalan Trolski Well-Known Member

    Рег.:
    Авг 1, 2013
    Съобщения:
    2,135
    Харесвания:
    485
    Точки:
    83
    @Blinky браво бе. Как можа да ми изтриеш поста. Познай втори път дали ще се хабя да пиша ферман с технически детайли или просто ще нахраня умствено недоразвитото същество.

    Малко уважение към труда ми, не че кухата лейка щеше да разбере нещо.
     
    Последно редактирано: Ян 9, 2019
    cross харесва това.
  13. хейтър

    хейтър Active Member

    Рег.:
    Авг 23, 2014
    Съобщения:
    317
    Харесвания:
    100
    Точки:
    43
    Баш всичко не, има няколко тук които няма да е лошо да скрити.
    Даже всеки който продава домейн за под 15 лева директно бан ама тва е друга тема.
     
  14. slimlady

    slimlady Member

    Рег.:
    Февру 16, 2013
    Съобщения:
    64
    Харесвания:
    3
    Точки:
    8
    Добре, вижте! Имам и друг въпрос... как мога да си напиша CSS-a като външен файл и след това да си го приложа... не спира да ми се чупи кода... и мисля, че ще се получи, когато си имам външен файл и си го приложа в WordPress... много ще съм благодарна!
     
  15. Torbalan Trolski

    Torbalan Trolski Well-Known Member

    Рег.:
    Авг 1, 2013
    Съобщения:
    2,135
    Харесвания:
    485
    Точки:
    83
    Вариант 1 е най-читав. Евентуално, ако темата ти поддържа custom css може и там, но един прекрасен ден като ти писне от нея и чао.
     
  16. хейтър

    хейтър Active Member

    Рег.:
    Авг 23, 2014
    Съобщения:
    317
    Харесвания:
    100
    Точки:
    43
    А защо през къстъмайзера? Преди бая време вкараха къстъм цсс таб.
     
  17. Blinky

    Blinky Owner

    Рег.:
    Апр 12, 2006
    Съобщения:
    23,089
    Харесвания:
    1,833
    Точки:
    113
    Пол:
    Мъж
    Професия:
    Dev
    Място:
    Sofia
    Още го има. Почти не съм попадал на тема, която няма къстам цсс, като разбира се най-грубия вариант е да го изстрелва в страницата <style></style>.
     
  18. Torbalan Trolski

    Torbalan Trolski Well-Known Member

    Рег.:
    Авг 1, 2013
    Съобщения:
    2,135
    Харесвания:
    485
    Точки:
    83
    Честно казано не се сетих, никога не съм го използвал. Една от причините да ми се драйфа от гутенберг е, че много рядко използвам WYSIWYG.
     
  19. хейтър

    хейтър Active Member

    Рег.:
    Авг 23, 2014
    Съобщения:
    317
    Харесвания:
    100
    Точки:
    43
    Аз пък редовно го ползвам.
    Верно, че бави но ако позлваш Аутоптимизе всичко е ок.
     

Сподели страницата

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
    Dismiss Notice