Description с първите 18 думи на статията

didexs

Active Member
Имам запитване към по-опитните в seo,

Как ще се отрази на сайта, ако за meta description, използвам първите 18 думи от статията, които думи са между 100-150 символа и накрая да ги завършвам, просто с (. - точка)?

Позитивен или Отрицателен ще е този вариант?

Уеб сайта е нов, вече три дни е онлайн и до момента са индексирани едва около 20 страници.
Приемам и други съвети, относно description описанията, как са най-добре, какво, защо, и т.н.

Ако можете да ме посъветвате, пишете в темата, а ако не знаете за какво говоря, пак си пишете в темата.
 
Но това е стандартно при информационните сайтове, там където не може да се генерира ръчно резюме или автора го мързи да прави такова, и разчита на първите две изречения. Да, ако добре е събрал в началото всичко е супер, но ако е някакво уводно без много кл. думи и носещо бъззззаааа, то все тази дали го има или не, и в крайна сметка бота си избира части от контента, за който си намерен. Няма негативен вариант, ако нови уникалност и добре направен смисъл. :) Какъв е сайта и какво точно ще се оптимизира, статии, продукти?
 
Проекта е с категориите: мода, здраве, семейство, рецепти, красота, lifestyle и т.н. - главна насоченост, към нежната аудитория. Статиите ще преобладават в уеб сайта, а относно description, реших го да е с отделна информация от базата за всяка статия, също така и keywords по същия вариант. Като от цялата статия, сглабям едно хубаво описание за страницата и си подбирам отновните ключови думи и фрази. Малко е кофти за сега, че не съм го автоматизирал това нещо, но ще го мисля друг път, защото по-важната работата е на предни позиции.
 
Ако ще е нещо къстам като описание, не знам как точно би могъл да го автоматизираш, ако не захапва нещо от вече нанесеното съдържание. В моята практика съм наблюдавал това да е често резюме, с включените му кл. думи, обобщение за какво се отнася статията в макс 2 кратки изречения, дори едно. В повечето случаи автоматизацията може да е минус. Аз лично трудно се сещам на прима виста как може да се генерира нещо хюмън мейд, с кл. думи и да е някакъв абстракт на статията. Просто ще е нужно да е допълнителен текст, ако държиш да е изпипано добре. ;)
 

Горе