Do you blog?

apostol

New Member
ЕДИН ПРИЗРАК БРОДИ ПО СВЕТА И ТОЙ СЕ НАРИЧА БЛОГ


Думата „блог” е създадена от сливането на две други думи- web и log. На 17 декември 1997 година някой си Джон Баргер измисля израза weblog. Кратката форма blog пък била създадена от Питър Мърхолц през април или май 1999 година.

Блогът е всъщност нещо като Интернет дневник. Той е един сайт, създаден от самото лице, което иска да го ползва като дневник и записва в него свои преживелици, мисли, мнения, коментари, новини и др. Блоговете нерядко съдържат текстове, изображения, снимки, графики и линкове към други блогове или сайтове.

Макар че повечето блогове съдържат преди всичко текстови материали, има и такива, които отделят внимание предимно на снимки и фотоси. Такъв един блог се нарича съответно фотоблог. Има блогове, които предлагат най- вече видео- материали. Те пък се наричат vlog (влог). Има, представете си и аудио- блогове, които се наричат podcasting.
Някои блогове предоставят възможността на всеки посетител да остави своя коментар към съответния материал в блога.
Един интересен факт: в началото блоговете не се радвали на особена популярност. Сайтът Xanga, създаден специално за хостване на блогове през 1996 година, имал около 100 клиента. През декември 2005 година те били вече 20 милиона!
И сега внимавайте! През ноември 2006 година търсачката Technorati е „изброила” 57 милиона блога! Очаква се през 2007 година броят на блоговете да достигне космическата сума от 100 000 000 !

Да, блогът се превърна в един сериозен феномен! Стигна се дори дотам, че се заговори за един нов вид социална публицистика, която е на път да измести конвенционалната! Съществуват вече блогове, които са сериозен източник на (нецензурирана) информация. Ред сериозни журналисти също така поддържат собствени блогове.
Тази мода, тази мания завладя света. Мнозина са тези, които търсят изява в Мрежата. Блоговете им предоставят идеалната възможност за това. Неотдавна китайската информационна агенция Ксинхуа съобщи, че блогът на китайския гражданин Ксу Джинг Лей е имал повече от 50 милиона посетители!

Смята се, че пръв е започнал да „блогира” някой си Джъстин Хол. От 1994 година насам той пише ли, пише… Но най- прочутият и интересен блогър е несъмнено Matt Drudge, който с помощта на блога създаде цял електронен вестник и постави по този начин началото на един нов тип журналистика. Неговият “Drudge Report” се радва и до днес на изключителна популярност в САЩ.

Много компании предлагат възможността да си създадете сами блог и то съвсем безплатно. У нас най- добрите възможности предлагат blog.bg и sibir.bg.

Блогът може да се използва и за рекламни цели. Правил съм го многократно и съм регистрирал великолепни резултати. Как става на практика това?...
Създавате блог, като му давате наименованието на вашия комерсиален сайт. Аз например си направих блог с адрес http://ludipari.blog.bg . В него публикувах материали за Интернет маркетинга. Подписвах ги, а под името си поставях и линк: www.LudiPari.com.
Но не това е най- важното в случая. Регистрирах и блога си във всички търсачки и директории. По този начин индиректно индексирах комерсиалния си сайт още един път.
Има експерти, които твърдят, че човек трябва да създаде няколко такива блога. Той трябва да използва всъщност всички възможности, които му се предоставят. Напълно съм съгласен с тях и затова създадох още няколко блога ludipari. По този начин аз непрекъснато, непрестанно популяризирах комерсиалния си сайт www.LudiPari.com . След 9 месеца този мой сайт се озова на трета позиция в Google (при търсене на думата „пари”)!

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
 

Blinky

Owner
Да блога е нещо много готино, аз лично блогвам и съм доволен от това което тези красиви нещица могат да направят за теб. Повечето от блоговете са направени за да се информират хората за дадени проблеми или интереси, то това им е основната функция. И затова търсачките им дават толкова голямо значение - обучават, предоставяйки информация за даденият пазар, ниша.

Аз лично си мисля че това да се блогне някакво инфо е добро не само за потребителите, но и за тези които цъкат през блоговете и търсят нещо интересно, засягащ техен интерес.

Блогвайте братя........ :lol:
 

coolice

Owner
Надявам се като отидеш да блогнеш, да промениш и малко статията си от 26 януари в която казваш че няма качествен контент на български за white SEO :) защото, тук вече се понатрупа доста :)

А относно писането по форуми така се гради кредибилити и хората започват да те познават :) В един друг форум : http://webmasterbg.org/index.php?topic=152.0 питаха за SEO експерт и ние препоръчахме cloxy точно на база неговите писания по другите форуми, защото не се притеснява да споделя неща които не са известни на повечето начинаещи като <noframes> например....

Така че ако се навърташ наоколо (тук и в друите форуми ) и коментираш темите теб също ще те препоръчваме като ни попитат за някои SEO експерт.... :)

без лоши чусва и успех в бизнеса :)
 
Оо.. за какви лоши чувства говорим изобщо. След като съм в този форум и пиша активно, значи тук ми харесва. Просто мечтая за развитието на една блогосфера, тъй като там именно кредибилитито е много по-голямо. Затова и блогвам. Понякога може би провокативно, но целта е именно да завържа някакъв диалог с някого.
Иначе форумите ме кефят. Има диалог, говори се за тия неща, научават се все повече и хора и това е супер за всички ни. Не ми харесва само това, че се споделя информация, която е недостъпна за повечето начинаещи. Не по този начин се гради кредибилити. Забелязал съм, че има много хора тук, които знаят и могат много, но никой до сега не е споделил информация, недостъпна за повечето напреднали. Мисля, че ще е много по-полезно ако хората споделят информация от опита си, а не от това, което всеки може да прочете в блговете, ако има и най-малък интерес. Затова похвалих г-н Апостолов.

А относно онази обява в уебмастъра, вече си стиснахме ръцете с човека.

И за да предотвратим допълнителен офтопик, ако имаш какво да кажеш, дай да се изместим в друга тема.

Едит: 26-ти си е било за 26-ти. От тогава много се промениха нещата. Сега ще ви добавя линк отдясно, защото този форум за мен наистина е от 'полезните'.
 

coolice

Owner
Супер че си си намерил клиент :)

А относно информацията тук си мисля че е напълно достатъчна за да се прави качествена оптимизация за търсачките. Аз съм на мнение че в Search Engine Optimization няма големи тайни. Цялата информация е достъпна за всички въпросът е да има кои да я прочете, и след това да е достатъчно търпелив и упорит за да я приложи на практика :) За останалите има SEO firms & SEO expets :)

Мерси много че си ни поставил на блога си :) А ние и за в бъдеще ще се стараем да сме ценен ресурс по тази тема :)
 

Blinky

Owner
georgimateev и аз ти благодаря от сърце, бате. Като ти гледам блога и си мился че наистина сме на много готино място. Блога ти го прегледах - и аз си имам затова проявявам интерес. Имаш ли англо блог по тематиката да те адна на моя. Ще си перфектен ресурс за посетителите ми.

Много мерси. И съм съгласен с coolice, че инфото тук за SEO e повече от достатъчно за доброто посициониране в тързачките. Не ми се вярва да има кой знае какви айни около това всичко е описано в секцията за оптимизация за търсачки. Въпроса е кой колко е чел и разбрал, другото е чакане на резултати. :)

Поздрави за всички.
 

Blinky

Owner
Тъй като стана дума за блогване и темата ми е много по сърце искам да ви предоставя (за хората с нлогове) един инструмент за блогове, чекнет го блогари! http://pingoat.com/

Надявам се да ви помогне при блогването ви. Аз го намирам много интересен и полезен. Вижте сами. Чао за сега.
 

Synthetic

Active Member
От: Do you blog?

Апостоле, имам много добри познати в Испания , който лекуват наркозависими, и по - точно зависими от коката и от амфетите. Пиша го във връзка с твоя курс и цената му от 985 лв.. Смятам , че си ме разбрал ;D !!
 

interfena

Member
От: От: Do you blog?

Апостоле, имам много добри познати в испания , който лекуват наркозависими, и по - точно зависими от коката и от амфетите. Пиша го във връзка с твоя курс и цената му от 985 лв.. Смятам , че си ме разбрал ;D !!

Тука от форума тряа да се събере тая сума да го излекуваме
да спре да пише безмислени постове :evil:
 

Горе