Domain dealing

nagradi.is

New Member
Здравейте,
Страхотна кампания! Пускам няколко новобрански въпроса с надежда за съвет.

Ще има ли смисъл ако купувам тъкмо изтекли домейни с висок PR(или някакъв друг висок показател) и след това ги пусна за продан или на търг?
Знам, че много хора го правят, но май съм далеч от истината за този вид търговия. Ако е така, какво да чета?
Знам, че се изисква много пари, чакане и късмет. Какво друго?

Благодаря!
 
Здравей. Да има. Честно казано познават няколко души, занимаващи се с този бизнес модел. Даже заека (юзър тук) го практикува успешно и наистина доста добре се справя, но е гърмян заек и доста опитен. ;) Взима домейни, които са изтекли или изпуснати, които си струват според него и ги обявява на определена цена, която смята, че е справедлива. ;)

Може да четеш в секцията за Хостинг и домейни, там има повече информация. Но ти трябва освен търпение и късмет, но и нюх какво си струва и доста добри умения да правиш проучване какво е имало на домейна, какво има към него като връзки, история, PR ауторити и всичко, което го прави атрактивен. Но за всеки домейн търговец, най-важните сделки са с кратки, запомнящи се и най-вече много желание домейни. Успехи от мен и до нови срещи. ;)
 
От: Domain dealing

Е, супер. Има надежда значи, аз не съм от отказващите се. Чудя се само дали е по-добре да искам определена цена или да пускам нещата на търг - може би опита ще покаже :)
Благодаря, blinky.

Ще се радвам и на още мнения :)
 
Има разбира се. И тук доста често се търгуват. Дори и добри сделки има, защото някой освен, че взима стар домейн, реално му инсталира един WP и му слага една рилейтед статия и го ранква някак или няколко статии, и това автоматично му качва цената. Но пък и тогава може да си говорите и за сайта. :)

Тук освен, че си слагаш една минимална цена, може след обявяването и да има търг и си определяш с каква стъпка. Модели много, само да имаш какво да продаваш. :)
 

Горе