ENOM ми блокираха домейна

Amigo0o

Well-Known Member
Вчера получих имейл от суперхостинг че ENOM са ми блокирали един от домейните.

Пишем Ви във връзка с домейн #######.com.

Получихме уведомление от регистратора Enom, чрез който се осигурява функционирането на Вашия домейн #######.com, че достъпът до домейна е спрян.

Причините за спирането на домейна, които ни посочиха от Регистрара, са: abusive activity such as spam, phishing or other violations of eNom's terms and agreements.

Ако имате нужда от допълнителна информация или имате коментари по причините за спирането на домейна е необходимо да се свържете директно с регистратора Enom на имейл [email protected] .

Някои да е получавал подобно нещо ? И как от enom решават че сайта е спам, шифинг и т.н. при положение че е на български (малко ме съмнява да има българи при тях) и няма нищо свързано с подобни глупости. Писах им имейл преди 5 часа и никои не еб**а да отговори.

Някои някакви идеи ?

От: ENOM ми блокираха домейна

1. Отговарят в рамките на 8 часа, при legal department до 24 максимум
2. Подоно болкиране става след репорт
3. Случва се редовно, особенно ако сайта рекламира / продава фарпацевтични продукти или стероиди в страни, в които това е забранено или подлежи на лицензиране.

Благодаря, а знаеш ли каква е била развръзката след това ? Отблокират ли домейна и т.н. Не съм продавал подобни продукти, сайта е от подписа ми.

Значи е за TM infringement т.е. продаваш маркови продукти, без да имаш договор с вносителя. Ако е това шансовете са 50% / 50% - или сваляш продуктите, описани в репорта или сменяш домейна и почваш на нова сметка.

Значи е за TM infringement т.е. продаваш маркови продукти, без да имаш договор с вносителя. Ако е това шансовете са 50% / 50% - или сваляш продуктите, описани в репорта или сменяш домейна и почваш на нова сметка.

По тази логика 95% от българските магазини трябва да прекратят работа. Подобно нещо като договор с вносител ... няма. Отделно че се продаваха само оригинални продукти, а не ментета.
Чакам все още отговор от ENOM, преди 10 часа съм им писал. А за смяна на домейна ... ще стане интересно. Печатна реклама, банери СЕО всичко отива по дяволите и един куп пари на вятъра. Ще изчакам още ден два и ако не получа отговор ще им изпратя един цветен имейл на ENOM, суперхостинг и всички по-веригата.

От: От: ENOM ми блокираха домейна

По тази логика 95% от българските магазини трябва да прекратят работа. Подобно нещо като договор с вносител ... няма. Отделно че се продаваха само оригинални продукти, а не ментета.
Чакам все още отговор от ENOM, преди 10 часа съм им писал. А за смяна на домейна ... ще стане интересно. Печатна реклама, банери СЕО всичко отива по дяволите и един куп пари на вятъра. Ще изчакам още ден два и ако не получа отговор ще им изпратя един цветен имейл на ENOM, суперхостинг и всички по-веригата.

Нямаш си и на идея колко други онлайн магазини са изгорели по същия параграф. Но действително има такива с договори. Това, че всички го правт не значи не е според правилата на ЕНОМ, ICANN и т.н. Суперхостинг са търговци, в случая нищо не могат да направят и няма значение дали са те или някой друг, който препродава домейните на ENOM - примерно google inc :) за който не знае, Гугъл използват услугите на ENOM за регистрация на домейни. Единственото, което могат да направят Суперхостинг или пак повтарям който и да е БГ доставчик е да пишат с молба за подробности на [email protected] и пак чакаш 8 до 24 часа. Нито ENOM нито юридическите им представители ще се трогнат от твоя цветен мейл - общо взето резолюцията е КК - към кошчето. Трябва да си наясно щом продаваш маркови продукти, че има trade mark monitoring постоянно и ако не можеш да докажеш произход - разбирай договор с официалния вносител за региона, по презумпция считат, че продаваш реплики и вреди на марката.

Хм ... нещата стават интересни.

Над 24 часа ЕНОМ не еб*ават да отговорят, а от суперхостинг ми казват да си се оправям с тях.

Връщам лентата назад и ето какво откривам ...

Бях получил имейл от еном, които гласеше следното:

Dear Registrant Contact,
> This notice is to inform you that we have received a Whois Problem
> Report System (WDPRS) complaint from ICANN in regard to inaccurate
> whois contact data associated with your domain name(s):
>
> #####-BG.com
>
> In accordance with ICANN policy, failure to maintain complete and
> accurate whois contact details may result in your registration and/or
> other Service(s) being suspended or terminated or may not be renewed.
>
> You MUST reply to this message within 15 days (per ICANN policy) in
> order to avoid the disabling of your domain name registration.
>
> Once the updates have been made, a separate email will be sent to the
> registrant email address. Please make sure to click on the link in
> the email to complete the verification process, otherwise, the domain
> name will be suspended after 15 days.
>
>
> You MUST reply to this message within 15 days (per ICANN policy) in
> order to avoid the disabling of your domain name registration.
>
> Regards,
> Whois Agent
> eNom, Inc.

След, което им отговорих на имейла и получих отговор,
Преди около 13 дни получавам друг имейл на които за жалост не обърнах голямо внимание.

Hello,

Thank you for your response and attention to this matter.

Based on a review of your WHOIS record, it appears that some of the information may be inaccurate or incomplete:

Organization Name:
First Name: KIRIL
Last Name: DOBREV
Address 1: N.A.
Address 2:
City: SOFIA
StateProvince:
Postal Code: 1000
Country: BG
Phone: +359.888362436
Fax: +359.888362436
Email Address: [email protected]

Please review this data and make any necessary changes to ensure its accuracy. Once this has been completed, please reply to this email so we may successfully complete verification of your WHOIS record.

Thank you again for your attention to this matter.

Помислих си че някои е сбъркал във whois информацията си имейла и е поставил мои, защото аз подобна контактна информация НЯМАМ! След кратко ровичкане откривам че webfusion са създали магазин със сходна на моя тематика, но разликата е че домейна им не съдържа - тоест моя е #####-bg.com техния ######bg.com. Този домейн е регистриран от суперхостинг и дори използва техен хостинг, като в момента виждам че също домейна не се отваря.

Какво идва сега ? Имам само 1 домейн регистриран чрез български доставчик, да само ЕДИН от около 100 и го затриха. А това смесване на контактните данни от къде идва и как ЕНОМ не различават отделните домейни ?

човек ама и твоя домейн е със адрес град Варна, улица Варна и нищо друго според хуиса - перфектно за репорт от конкуренция директно на ICANN акредитирания регистратор

Аз затова не продавам домейни първо че ми идват на доста високацена и дори само с 1 левче печлаба на година не съм конкурентен (в момента с този курс на долара и цените на еном за малки риселъри се връзва около 23 лв+)

Второ че масово не си пишете адресите и като някой реши да ви нарепортва директно на [email protected] аз като риселър нищо не мога да направя а за това 1 левче на година цялото негативно пулисити ще го ям аз ... извода е не си струва прекалено много риск с прекалено малко контрол за преклено малко пари... по добре да ви поствам купони за домейни на промо от различни регистртори във форума и всеки идивидуално да си купува

Аз също изгърмях с 1 домейн заради разлика подадената информация, добре че беше редиректнат, та не ме е яд толкова.
Кофти щеше да е при работещ сайт.

Върнаха ме в първи клас ... както и доста изгубено време и пари.

Има ли някакво развитие - оправиха ли се нещата?

Снощи им изпратих запитване през тикет системата им и днес виждам че домейна вече работи, явно през имейлите няма голяма полза.

Екстра че са се оправили нещата, значи сега си напиши пълния адрес и си пусни праивъси. и за всеки случай гледай да имаш документи за стоката ако случайно възникне проблема който s1yf0x писа

Горе