Facebook - Downtime

Само CDN за картинките ми е долу на мене
 
Не съм задълбавал каква е причината но да, в момента всичко е мармалад
 
Не съм задълбавал каква е причината но да, в момента всичко е мармалад

Мащабен срив извади от строя най-големите социални мрежи в света. Без достъп останаха Facebook, Instagram, Messenger и WhatsApp. От екипа на Марк Зукърбърг съобщиха, че са наясно с проблема и работят по неговото отстраняване.​


Платформите спряха работа малко преди 19 ч. и вече над час са извън строя.



По информация на платформата DownDetector проблемът е по цялото земно кълбо. Не е ясно кога проблемът ще се оправи нито защо мащабът е толкова огромен.



Вероятно сривът е свързан с DNS - разпределена база от данни за компютри, услуги или други ресурси свързани към интернет или частни мрежи, с чиято помощ се осъществява преобразуването на имената на хостовете в IP адреси. Това улеснява работата на потребителите на интернет услуги.

Източник:
 
Не знам дали има нещо общо, но днес излезе интервю с бивша служителка на Фейсбук, която ги обвинява, че печелят за сметка на нещастието на някои от потребителите си. Отзвукът в медиите е доста голям, въпреки че някои от обвиненията ѝ изглеждат донякъде несъстоятелни. Отделно акциите на Фейсбук са спаднали значително през последните седмици, макар че поне част от този спад се дължи на турбуленцията, която бушува на капиталовите пазари в момента.
 
@Blinky чувстваш ли се зависим от липсата на FB?
Дори не влизам там. :) Ако някой се сети да ми пише там, в месинджър, влизам, по ме е яд за WhatsApp. @AeonSpoke , смятам, че много хора в момента гледат книгата и се чудят как да я отворят. :) А други стискат зъби, гледайки поредната тъпотия по телевизията. А дали ще загубят, малко, но пак ще си ги върнат. Няма къде да отидат. :)
 
FB го няма, но за щастие Predpriemach.com е тук. <3 :).


На мен цял ден ми прави проблеми като преди няколко часа окончателно спря. Любопитно какъв ли е проблема?
 
Талибаните са напипали натовските лаптопи. Или поне така ще излезе Вашингтон
 

Горе