FColor.bg затваря сайтове по политически причини?

TretiKolovoz

Well-Known Member
В медиите изтече новината, че блогът на Пламен Юруков е спрян от хостинг компанията FColor.bg. Ето какво се вижда при опит да заредиш http://www.youroukov.org/ :
Според мен това е недопустима намеса и на хостинг компанията не й е работа какво пишат хората в блоговете си.

"FColor.bg спира услугата, защото не съхранява уеб сайтове на хора, които призовават гражданите да нарушават правовия ред и законите на страната. Фирмата носи отговорност за решението си и е готова да го защити по съдебен ред."

След като проучих въпроса се оказа, че собственик на FColor.bg е някакъв политолог близък до Иван Костов, а пък Пламен Юруков случайно е шеф на СДС. Никога не бих ползвал такава компания, която засрамва и китайците по въпросите на цензурата.
Ето линк към материала заради, който е свален сайта: http://blog1.youroukov.org/?p=90
Странно защо сайта е спрян пък линка работи!?
 
От: FColor.bg затваря сайтове по политически причини?

А прочете ли случайно второто изречение в първия абзац или бързаш да правиш политически конспиративни заключения? То че и тва за данъците не е е правилно, ама аз бих спрял веднага хоста след изтичане на срока. Като не плаща - нема да получава. А това, че шефа на fcolor е свързан с еди-кой си - е па голяма работа. Все едно че аз съм син ва Бил Гейтс и съм собственик на уеб хостинг компания, в която има някакъв Линукс маниак, той не си плаща за хоста и какво - да го оставя да яде от баницата два месеца ли? Да, ама не! И пет пари не давам, ако ще и собственика на фколор да е комунист и не знам какъв - има си общи условия, с които трябва да се съгласи всеки, който закупува хостинг от дадена компания. Досега не съм видял фирма, която да толерира нарушаването на законите. Да е мислил, когато му е било времето.
И направо да му втръсне човек от тая политическа паплач - все някой е ощетен, реве непрестанно и се изкарва мъченик, за да спечели някой друг глас на изборите догодина, баси тъпия начин за реклама. Честон казано - не ми пука кой крив и кой прав, но праве горенаписанте заключения въз основа на фактите и без да търся политическите слухове и щуротии по въпроса в предоставената ми информация.
 
От: FColor.bg затваря сайтове по политически причини?

Ако бяха писали, че спират сайта само заради неплатени сметки, ок. Обаче аз чета това:

"FColor.bg спира услугата, защото не съхранява уеб сайтове на хора, които призовават гражданите да нарушават правовия ред и законите на страната. Фирмата носи отговорност за решението си и е готова да го защити по съдебен ред."

Аз ако пусна форум, платя за VPS и някой член на форума ми напише призив за неплащане данъци и сметки, това значи ли че ще ми спрат сайта? Би трябвало. Пак казвам, на хостинга не му е работа да цензурира сайтовете на този и онзи. Има си органи на МВР, които са упълномощени за целта. Политиката е работа на политиците, спазването на законите е работа на МВР, а на хостингите им е работа да не прекъсва връзката и сайтовете да са онлайн. Но в България всеки се бърка там където не му е работа, затова сме на тоя хал.
 
Последно редактирано:
От: FColor.bg затваря сайтове по политически причини?

Мамата си ее... в БГ. НЕ ползвайте БГ хостинг!!!
Подкрепям с две ръце.;) Не мисля че политическия натиск трабва да влияе на бизнеса, и от там на клиентите на този бизнес. Вече и линка не работи. Еми издъниха се май и то стабилно. Личните отношения, никога не трябва да влияят на бизнес отношенията - това е закон и е хубаво да се спазва.

Батета - пазарувайте хостинг от чужбина - тук е малко....кофти, ако причини за това са лични саморазправи. Дано пича от фирмата влезе и даде някакво обяснение - доста хора тук им ползват услугите и това определено не е нещо похвално.
 
От: FColor.bg затваря сайтове по политически причини?

Ако пак е някаква политическа гнусотия - еми да вървят подяволите и админа и Кютуков и ване костовеца..... Ама най-вече неплатения хостинг ми звучи правдоподобно обяснение. Иначе съм на 100% съгласен с мнението на блинки. Дано да имат добро обяснение, защото (пак ако го погледнем отстрани положението) не е никак добра реклама за фколор. А кютукчо ще си разправя за това как грубо се противопоставя на цензурата, бла бла бла и обичайните глупости... и най-тъпото е, че ще има хора да му се връзват затова че е напълно невинен светец :lol: .
 
От: FColor.bg затваря сайтове по политически причини?

Мисля, че във в-к Дневник най-добре са описали връзките между фирми, хора и политически интереси в тази срамна история. Ето линк: http://dnevnik.bg/show/?storyid=534537
Това е линк към блога на политолога от FColor.bg където се говори за "“Обесете” Юруков за краката": http://www.avramov.com/blog/?p=341
 
Последно редактирано:
От: FColor.bg затваря сайтове по политически причини?

Опа, сега видях тази тема. Преди малко пуснах подобна в офтопик... :)
@VtoriChepik напълно си прав. Аз също несмятам, че е редно и ми намирисва на политически причини, което говори много лошо за хостинга...
Те като нетолерират такива неща означава ли, че трябва еднолично да решават дали да го спират ? Редно е да сезират съответните органи... има полиция, следствие и съд - защо Фколор изземват функциите на съда ? Ами аз, ако си говоря с група хора със съкращение и едно от тях е "ДАНЪЦИ" :)
Това затвърждава още моето мнение, че в България няма качествени услуги ( с изключение на Майкрософт БГ ).

Поздрави, Алекандър
 
От: FColor.bg затваря сайтове по политически причини?

Здравейте,

Виждам, че затварянето на блога на съответния човек е предизвикало дискусии.

1. За разлика от вас, които си плащате почтено, той не си е плащал продължение повече от 2 месеца.

2. Домейнът и уеб сайтът му са си негови и собствеността му е гарантирана

3. Нито FColor, нито друга българска или каквато и да е сериозна компания няма право да съхранява на сървърите си уеб страници, който отправят призиви за нарушаване на българското законодателство. Това важи не в България, а с още по-голяма сила в САЩ и ЕС.

Когато има нарушение на закнодателството или призиви за такова всеки е длъжен да реагира така. Помагали сме и друг път на полицията да затваря уеб сайтове с детско порно, както и такива, които пряват измами с PayPal или Western Union.

Това са сериозни неща, а законите са за това да се спазват. Затова ви моля съвсем отговорно и приятелски да не спекулирате с темата. При затварянето на блога на въпросния човек си давахме сметка, че ще понесем негативни реакции, но такива са правилата, ако искаме да работим в чиста бизнес среда.

PS: Моля също потребителs "VtoriChepik" да не разпространява изцяло невярни твърдения и внушения. Струва ми също, че изказвания като "Мамата си ее... в БГ. НЕ ползвайте БГ хостинг!!!" са изключително некоректни, най-малкото, защото решението да спазим закона и да спрем блога на накоректен ползвател в конкретния случай е наше и от него не трябва да последва никакво заключение срещу другите български хостинг компании, за които имам положително мнение. Така, че моля всеки, който има противно мнение да се изразява остро срещу нас, не срещу българските хостинг компании като цяло.
 
Последно редактирано:
От: FColor.bg затваря сайтове по политически причини?

@fcolor.bg благодаря за уточненията и коректния тон.
Това, че не е плащал от 2 месеца - много и сте го търпели. Причината, ако е тази за спирането добре, но в другия варянт за нарушаването на БГ законодателството аз не съм съгласен - както предполагам и повечето съфорумци.
Смятам, че не е ваша, както и моя работа да се определя кое е незаконно и кое не. А как да сме сигурно, че блога не му е хакнат и това не е написано от друг? Затова съм 100% на мнение, че трябва единствено да се сезират органите занимаващи се с това ( а те колко са безпристрастни е друг въпрос ).

Поздрави, Александър
http://www.predpriemach.com/member.php?u=130
 
От: FColor.bg затваря сайтове по политически причини?

През годините не един политик е казвал същото публично - осъдени няма.
FColor.bg ако прочетеш законодателството ще видиш че неплащането на данъци не е криминализирано а само се трупат наказателни лихви, които пак парадокс - смешни са защото точно фирмите свързани с политиците не внасят данъците си и така им е изгодно. Докато ги потърсят те вече са прехвърлили фирмата на някой циганин или цялата си собственост на роднини.

Въпросът е само ние ли сме толква глупави та си плащаме данъците???
 
От: FColor.bg затваря сайтове по политически причини?

Затварянето поради неизяснени причини на човек е предизвикало дискусии, мисля че е нормално - това може да се случи на всеки един от нас хостващ в БГ. Все пак интереса е голям.;)

И аз мисля че не е нужно да се спеколира с темата, за това си завърших последното изречение с това, едната страна да даде отговор или някакво обяснение. И го получихме тук. Мерси за адекватната намеса на FColor.bg.

Надявам се завбъдеще,компаните да дават изявление по случая, преди да се стигне до такива недоразумения. А и мисля че ситуацията с плащането е по-скоро комична отколкото сериозна - лично мнение. Както и всеки е длъжен да си защитава интересите, а когато те не съответстват с тези на клиентите се получават малки или големи проблеми.

Успехи на фирмата;)
 
От: FColor.bg затваря сайтове по политически причини?

Е бате колко си благ, чак и мен ме размекна :) Хайде и аз да се попря за БГ хостинг фирмите, защото сам сигурен че има сериозни текива в БГ. Та правилна е забележката към мен. Иначе за това сам сигурен с две ръце - мамата си е... в БГ :)
 
От: FColor.bg затваря сайтове по политически причини?

АКО СИ ЧЕНГЕ - .БГ
АКО СИ МУТРА - .БГ
АКО СИ ЧАЛГАР - .БГ

Ако ти се занимава с нормални неща, има си нормални услуги по света.

А Фколор така и не коментираха последния ми пост отправен към тях.
Нямаше и какво.

Чудя се кво им се мазните, жалка работа! БГ работа
 
От: FColor.bg затваря сайтове по политически причини?

Здрасти пак,

Знаете, че винаги идвам тук да дискутирам всякакви неща и не бягам, нито аз нито фирмата от отговорност. Прави сте затова, че ние не сме съд, но моля ви да разберете нещо просто. Ние наистина нямаме право да съхраняваме такава информация. Другият вариант, ако искаме да я оставим е да сезираме прокуратурата. Аз нямам желание да подавам оплаквания от когото и да е било. Затова си има медии и засегнати страни.

Направихме единственото, което трябва да се направи в такива случаи.

И тук ще кажа нещо лично. Като всеки у нас и аз като гражданин си подавам данъчните декларации и си плащам всичко. И сметките за интернет и за телефон и т.н. Вие разбилате от Интернет бизнес и знаете, че човек като е поел антажимент за нещо си го спазва, защото иначе няма сделка. Много оп политиците обаче, вероятон не всички като се видят с власт и мислят, че всичко им е позволено и не трябва да си плащат. Но пък могат да си правят какво искат...

... и накрая за данъците. Да си подадеш данъчната декларация и да отложиш плащането е позволено, тук си прав, но да не плащаш данъци или да укриваш е престъпление. Още по-голямо е да като политик с партия зад гърба да казваш на хората не си плащайте данъците... съвсем сериозно си представете Барак Обама, който въобще не харесва политиката на Буш да каже на американците "не плащайте данъци". Според вас какво ще му се случи?
 
Последно редактирано:
От: FColor.bg затваря сайтове по политически причини?

Вие като предупредихте клиента си, той какво каза?
Каза добре, аз няма да го махна спирайте сайта ми!
Ъъ.. Вие предупредихте ли го?

Сценария в който казваш "Тия неща не се предупреждават, щото така се прави" го знам.

Кажи нещо различно!

Предложихте ли му, ако не иска да го маха, да си потърси друг хост, който ще му даде? Аз ако вляза в болница за 2 месеца, ще ми спрете ли хостинга, щото не е платен? (за впечатленията за хостинга ви говорих преди, и сега за втори път избягваш темата!, но тва май не е важно, а е важно само ПиАра по форумите с лапетата)


П.С.
"съвсем сериозно си представете Барак Обама, който въобще не харесва политиката на Буш да каже на американците "не плащайте данъци". Според вас какво ще му се случи?"

Това е пълна идеотия, не пробвай дори да лансираш такива пародии!!!
 
Последно редактирано:
От: FColor.bg затваря сайтове по политически причини?

Ами други противозаконни сайтчета с нелегално съдържание няма ли да махнете? Или като си плащат няма проблем.
 
От: FColor.bg затваря сайтове по политически причини?

да бе , то остава и да ги напиша. :) Иначе нали знаете че дори само линкването към нелегален софт или продукт е противозаконно. Иначе за историята с Юруков , спрете му блога щото не е плащал , но изявления за разни подбудителства са меко казано несериозни и не ви отиват. Като гледам си имате и някаква лична вражда Обаче имате добър хостинг де, добри сте :)

радев ти посредник ли си? ;) :p
 

Горе