Freelance Designer Jobs

IvanKarakov

Active Member
Рейтинг - 100%
7   0   0
Не знам дали тук е мястото на тази тема, ако трябва да се премести.

Достигнах до един сайт от типа на фрийлансер.ком, но конкретно за уеб дизайнери и реших да споделя. Не съм го използвал и не го препоръчвам. Надявам се да съм бил полезен на някого.

Сайта е www.99designs.com

Успешни проекти! :)
 
От: Freelance Designer Jobs

Абе ти добре го споделяш, но тъй като не си го тествал не е коректно да им даваш безплатен линк :)
 
От: Freelance Designer Jobs

Аз лично, мога да ви го препоръчам дизайнер на логота съм и ви казвам, че е много добър сайт, но има и огромна конкуренция хора от които обаче са на много високо ниво! ;)
 
От: Freelance Designer Jobs

Благодаря ти Steliyan, че сподели мнението си. Както и, че се регистрира, специално за да споделиш! Добре дошъл и успех! :)

Дори и сайта вече си заслужи безплатният линк! :D
 
От: Freelance Designer Jobs

Сайтът няма грешка. От над две години работя там няма проблем с плащанията, постоянно се обновява допълва има по мои наблюдения над 100 конкурса седмично специално за Лого дизайн, понеже и аз като колегата главно на там съм се насочил. Други сайтове, които бих споделил с Вас е www.crowdspring.com, който според мен е по-добрата алтернатива. След първият спечелен конкурс следва еднократно забавяне от около месец-два във връзка с някакви проверки (не съм на 100% запознат), но след това няма проблеми. Друга алтернатива са contest-ите във www.freelancer.com, но от там не бих споделил много добри впечатления. Има между 5-15% такси от наградния фонд, малък набор от конкурси, а и не е толкова добре измислен. Наскоро попаднах и на още един подобен сайт - www.mycroburst.com. Все още не мога да дам наблюдения за него. Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави,
Станислав Тонков
 
От: Freelance Designer Jobs

IvanKarakov, Моите разработки можеш да разгледаш в WitDesign - каквото вече видях, че си направил. :Д Те са ми дистрибутора. :)
 
От: Freelance Designer Jobs

Здравейте отново, днес случайно ровейки се, търсейки един стар конкурс в 99designs намерих още няколко сайта и реших да ги споделя с Вас. Надявам се да не нарушавам правилата на форума, като сложа линкове към тях. Наистина все още не съм ги изпробвал, но възнамерявам в най-скоро време да го сторя, защото по неизвестни за мен причини преминаването от една работна среда в друга (примерно, ако една седмица главно съм се закрастил в 99, а после сменя с freelancer) оказва положително влияние върху работата ми. Та ето ги и сайтовете, ако някой реши да ги използва и препечели нещо от там (което силно Ви пожелавам) нека споделя информация тук или на лично, за да знаем къде си струва да работим.
logodesignguru.com
designcontest.com
logoarena.com
48hourslogo.com
Поздрави,
Станислав Тонков

ПП: Надявам се и някой друг дизайнер да се включи в дискусията.. Без да се ровя открих няколко кадърни колеги, които съм сигурен не разчитат само на форума за поръчки. Нека и те се включат и да споделят своят опит.
 
От: Freelance Designer Jobs

Здравейте,

и аз ще се включа с един сайт, който не съм пробвал лично, но знам от други колеги, че е добър. Не е само за лого дизайн, но има и конкурси за лога.
Надявам се на някои хора от тук да ви е полезен.
Давам ви линкът към секцията с лого контести :)

logo.worth1000.com/contests

Поздрави и лек ден :)
 
От: Freelance Designer Jobs

Здравейте,
esvelkov благодаря за споделената информация. Вчера се разрових и участвах в няколко конкурса от новите сайтове, които намерих и постнах по-горе. logodesignguru.com е притежание на mycroburst, от който никак не съм очарован, а съм приятно изненадан от designcontest, където оценките не са със звезди от 1 до 5, а на процент от 0-100/100. Ако имам точно попадения ще Ви споделя как протича процеса с плащането.
Поздрави,
Станислав Тонков
 
Crowdspring и 99designs са наистина най-надеждните. За съжаление става все по-трудно да се конкурираш в тези сайтове. Залети са масово с индийци, филипинци и други подобни, на които производителсността им е голяма, макар и с ниско качество. Трудно е да се конкурираш и с наистина добрите дизайнери с десетки спечелени contest-и и с високо ниво на trust and authority. Цаката е да работиш наистина качествено, да имаш богато портфолио и да се опиташ да привлечеш клиентите извън тези сайтове. Доста от предприемачите ползващи тези сайтове не вярват на дизайнери от Азия, а същевременно дизайнерите от Западна Европа и САЩ взимат по-високи суми. Така се отваря една ниша за качествени кадри от Източна Европа.

Възможност да привлечеш вниманието на потенциални клиенти имаш и в дизайнерски социални мрежи като DevianArt, Forrst, Dribble, Behance, LoveDsgn и естествено членуването в таргетирани групи и страници във Facebook, Twitter и LinkedIn.
 
От: Freelance Designer Jobs

Много се радвам как се разви тази тема, от едно обикновенно споделяне на сайт, сега я виждам по-скоро като едно мини-общество на уеб дизайнерите в този форум, където всеки се включва и помага с каквото знае. Благодаря на всички колеги, които се включват и дано тая тема стане 100 страници един ден! :)

Успешни проекти! :)
 
От: Freelance Designer Jobs

Here's to your happiness!

Споделям го, първо защото този дизайнер ми изглежда много щастлив и така пожелавам на всички вас дизайнери също да сте щастливи и второ, защото има много интересни идеи и концепции, които можете да включите в своите проекти.

To Designers - Bringing color and shape to our lives! :)

http://www.ted.com/talks/stefan_sagmeister_the_power_of_time_off.html
 
От: Freelance Designer Jobs

Много добра находка, не бях гледал скоро клипове от Тед, трябва по-често да го преглеждам :) . Харесаха ми много от нещата в клипа, доста е мотивиращ и това с творческата почивка е много вярно, жалко че човек не може винаги да си го позволи, а края ме разби тотално :D

Поздрави! ;)
 
От: Freelance Designer Jobs

Сайтът определено е доста добър. Наистина има огромна и креативна конкуренция :)
 
От: Freelance Designer Jobs

Да не прозвуча "егоистично-песимистичен", но сайтове като 99designs са добри за някой, който си търси дизайн, но не и за един дизайнер. Сумите са големи, но шансът някой да забележи твоя дизайн измежду 500 други е меко казано минимален и идеи могат да се откраднат доста лесно от организатора. Бих използвал такъв сайт единствено ако нямам нищо в портфолиото и ми трябва да го напълня използвайки по-конкретни задания с цел разнообразие и като бонус някакъв шанс за спечелване на съответния конкурс.

Като човек, който се издържа с графичен и уеб дизайн бих препоръчал за по-начинаещите форумни конкурси с много по-малка конкуренция и след това намиране на редовни клиенти/посредници, които да ви намират сигурни проекти. С добро портфолио това става сравнително лесно.

Да се състезаваш с 10 000 индиеца готови да работят на 10% от твоята цена във фрийлансър.ком, одеск и т.н. или да участваш в конкурс с още 1200 човека в 99designs при положение че организатора може да си направи друг акаунт, да пусне дизайн и да се избере за победител, след като е видял идеите на всички участници, някак си не ми звучи печелившо и продуктивно.

Друг е въпроса и колко предприемачи има без никакъв вкус и как избират дизайни, които не са нищо особено при наличието на наистина професионални изпълнения, което си е чиста загуба на време.
 
Последно редактирано:
От: Freelance Designer Jobs

За всеки, които иска да се упражнява или пък търси по-ниска конкуренция ето ви форума на digitalpoint и техните конкурси:

https://forums.digitalpoint.com/forums/contests.94/

Конкуренцията там не е чак толкова голяма и е подходящо както за начинаещи, така и за по-напреднали. Естествено и наградите не са кой знае колко големи, но за начинаещи е перфектно.

Иначе конкурсите са винаги в ущърб на дизайнерите. Понеже така, който търси дизайн, получава без да плаща огромен избор, за сметка на вложеното време и умения от страна на дизайнерите. Конкурсите са подходящи ако искате да си напълните портфолиото, да се упражнявате и същевременно някой лев да дойде :)
 

Горе