Google забраняват размяната на линкове

memorex

Member
Google пуснаха нова страница в техните "Webmaster Guidelines/Правила за уебмастъри", в които официално забраняват размяната на линкове.

Според новото правило размяна на линкове между два, или повече сайта е забранена. Стратегията няма да подобри оптимизацията за търсачки. В забраната се включват:

* Линкове с цел повишаване на Google PageRank
* Линкове към сайтове на уеб спамъри
* Размяна на линкове ("пусна линк към моя сайт и аз ще пусна към твоя")
* Купуването или продажбата на линкове

Оправданието на Google е: "Най-добрият начин да получите линкове от други сайтове е да създадете уникално, сходно на тяхното съдържание, което бързо може да стане популярно в интернет пространството. Колкото по-полезно е съдържанието, толкова по-голям шанс имате някой друг да създаде линк към него."

Новината не ме зарадва. Вече можем официално да изключим размяната на линкове като стратегия на оптимизацията за търсачки. Продаването на линкове също е забранено, а някои уебмастъри изкарват добри пари от това. Но в крайна сметка Google създават правилата и ние трябва да ги следваме. По някакъв начин това ще стимулира уебмастърите да пишат по-качествено съдържание.

Как можем да обменяме линкове след забраната на Google? Все още има начини:

* Обменяйте линкове със сайтове на вашата тема.
* Пишете статии за други сайтове и оставяйте линк към вашия.

Източник: http://internetpari.blogspot.com


П.п. И сега какво ще правим като забраняват размяната на линкове???
 
ако досега за размяна на линкове са нужни 2 сайта сега ще са нужни поне 3, така аз пак ще дам линк, но за да получа линк ще е нужен трети сайт който да получи линк от втория към който аз ще линквам!
 
ТЛА най-гокемият брокер не отнесоха бан а филтър още си имат пр 7 но не се показват като напишеш за текст линк адс в Г (преди излизаха 1ви)

Така че в наи лошият случаи ще отнесеш филтър засега .....

П.П @ Митака виждаш ли като имаш качествен контент как хората почват да те линкват :) Честито
 
nikoo11 каза:
подозирам, че са се скарали нещо и за това Гугле ги филтрираха
Просто Text Link Ads бяха конкуренция на Google AdWords донякаква степен. По принцип Google искат AdWords да бъде единствения източник на платен и качествен трафик. Не са по-малко монополисти от Microsoft, просто не го показват публично (често). :wink:
 
Здравейте

Имам въпрос относно забраната за размяна на линкове...
Тази забрана означава ли ,че трябва да изтрия сега всички линкове , които на са началната ми страница , които съм разменял с други сайтове? Един вид , ние сме при заварено полужение сега... И дали трябва да изтрия и страниците ми с линк партньори?

Благодаря
 
linderman каза:
Здравейте

Имам въпрос относно забраната за размяна на линкове...
Тази забрана означава ли ,че трябва да изтрия сега всички линкове , които на са началната ми страница , които съм разменял с други сайтове? Един вид , ние сме при заварено полужение сега... И дали трябва да изтрия и страниците ми с линк партньори?

Благодаря
Решението е напълно твое. Аз няма да изтрия линк партньорите ми от който и да е сайт. Забраната е за размяна на линк с цел оптимизация за търсачки. Как ще докажат, че не съм разменил линк с цел трафик (посетители)?

Ако все пак имаш съмнения, смени заглавието на размяната от "Партньори", или "Приятели" на "Препоръчвам", или нещо от сорта ;)
 
GOOGLE НЕ МОЖЕ да забранява каквото и да било. Просто няма да обръща внимание на разменените линкове. Я си представете че утре Yahoo или MSN кажат че отдават сила на разменените линкове. И аз реша че искам да изляза на 1 место в MSN и започна да разменям линкове напълно по правилата на MSN. И айде кажете ми как GOOGLE ще ми забрани? няма как. Ще ме махен от индеьирането си . И какво? моята цел е MSN. Наскоро чух че Гугъл били глобили някакъв заради сайта му с 600$. Е няма начин. Аз нямам договор с Гугъл за да ме глобяват. Така че гугъл вече няма да отдава значение на разменените линкове - но не може да наказва за това - всеки може да си прави каквото иска с сайта си. Е ако искате да сте на първа страница в Гугъл - спазвате правилата. като мене :)))
 
В случей че още не сте разбрали Google промени (или по-точно поясни) това свое правило. Сега гласи "прекалената обмяна на линкове e забранена" Т.е. не се притеснявайте да обменяте линкове, просто внимавайте с кого го правите и в какви количества :)
 
Знаех си че линк билдинга не се забранява. Може да се ограничи, но не и да се игнорира, като метод за популяризиране на сайт. Всично писано се оказа недоизразено като хората. Това често се случва, особенно на блога на онзи приказен герой Бат Пръц. Еми аз мога да кажа: "Трейдването продължава" :)
 
те и много фирми се навъдиха за продажба на линкове просто няма начин
поне за трафик линковете помагат :)
 
Да не се престаравме, рази'иш ли...
Тия Google Police направо нямат равни, т'ва да не е леля Цецка да се престарава с чесъна в боба, че да внимава.... Заеби...
 
Баси некропостинга. Да вдигнеш тема от преди 12 години ... @Blinky то бива social, ама ...
 
Баси некропостинга. Да вдигнеш тема от преди 12 години ... @Blinky то бива social, ама ...
То и сега е актуално. Но да, не е редно теми от 100 години, явно хората недоглеждат датата. :)
 
Няма ли чалъм в такива теми от над 5 години първото мнение което я повдига да се одобрява от модератор?
 
Няма ли чалъм в такива теми от над 5 години първото мнение което я повдига да се одобрява от модератор?
Както написах, не мисля, че е ОК, но някой нов 100% е пропуснал момента да види датата на последния пост. А ние тук се надяваме все още да не биваме за такова нещо, нали? :) Нали, изключвам момента, че е спам и се изтри. :)
 

Горе