GOOGLE LINK SPAM UPDATE

Тия "официални" ъпдейти дето ги анонсират са само за сплашване на оптимизаторчетата.

Тва дето ги пише в статията да се чете: "Нищо не моем да засечем, затва моля ви са слагайте указания че да ни е по-лесно!"
 
Да, особено този за спам линковете. Дето всеки си търгува като невиждал с това. Иначе ебаси и интенрнета, ако не може. :) Колкото до спам, сигурно има нещо такова, ама това не е ли вече ясно, че от спам коментари и подобни неподдържани и сайтове с кофти имидж не е готино да се взима линк. Просто ще направи поредната чистка на тия, които не са си научили урока. :)
 
Говори се че пряко ще отнесе сайтовете които не използват атрибутите..

Нали въведоха някви rel=UGC rel=nofollow rel=sponsored.. искат всичко да се ползва и да се знае.. затова ще наблегнат ан това.. искат да знаят дали е платена една статия или от потребител или както там е създадено...
 
rel=sponsored, даа :) за да могат да базират инфото и после ще цакат "спонсорите" с разни "екстри" ;) Каква е логиката и смисъла, иначе да проявяват такова любопитство..има ли изобщо значение за тях дали е платен или не, ако не планират пряко отношение. Защо се бъркат в тези политики? Аз друга логика не виждам в тоза изискване. Или пък можеби ще ти анализират приходите :D
 
Последни дни от ъпдейта.. по една яка ключова думичка от 9 страница скачам на 2 ра страница ( 14 позиция ).. има търсене 460 К месечно.. и след няколко часа само тази страница ми е деиндексирана от гугъл.. сега въпроса е дали гугъл ме удари.. ако е така защо само 1 страница изчезва,а не целия сайт.. Чудя се дали няма да е ме върне в по-добра позиция например на 1 страница или нещо такова..
някой да е имал подобен проблем , какви са впечатленията ви.. дали ме удари СПАМ ъпдейта аххаах.. макар че последните 3-4 месеца не съм правил никакъв линк билдинг към тази страница, а само към главния домейн..
 

Горе