INFO: Автоматично вижте какъв CMS ползва даден сайт

Дискусията в 'Web Development' стартирана от NEROMARE, Авг 23, 2018.

  1. NEROMARE

    NEROMARE Well-Known Member

    Рег.:
    Юли 4, 2018
    Съобщения:
    549
    Харесвания:
    287
    Точки:
    63
    Пол:
    Мъж
    Поддържа 389 различни CMS.
    Линк: https://whatcms.org/

    Не шервам това с цел някой да злоупотребява, хаква, копира или все тая. Всеки сам си носи отговорност. Шервам с educational purpose only.

    ✙ ✙ ✙

    [​IMG]

    ✙ ✙ ✙

    [​IMG]

    ✙ ✙ ✙

    [​IMG]

    ✙ ✙ ✙

    [​IMG]
     
    Последно редактирано: Авг 23, 2018
  2. хейтър

    хейтър Active Member

    Рег.:
    Авг 23, 2014
    Съобщения:
    184
    Харесвания:
    68
    Точки:
    28
    Поредния булшит.
    Нормалните хора ползват Wappalyzer
     
  3. NEROMARE

    NEROMARE Well-Known Member

    Рег.:
    Юли 4, 2018
    Съобщения:
    549
    Харесвания:
    287
    Точки:
    63
    Пол:
    Мъж
    1. Като знаеш подобни сайтове, защо не си споделил преди мен с хората? Егоист ли си? Трябваше да чакаш мен, аз да съм първи. И явно се почувства гузно после.

    2. Дори сайта който постна не работи. Пълен смях. Намери на един сайт няколко CMS-а, а дори листна и Microsoft Word. А изображенията на бутоните изглеждат строшени, както и се вижда от скриншота по-долу. Поредния некадърен пост от твоя страна. Не се учудвам.


    [​IMG]
     
  4. хейтър

    хейтър Active Member

    Рег.:
    Авг 23, 2014
    Съобщения:
    184
    Харесвания:
    68
    Точки:
    28
    Чудя се само откъде е това желание да се излагаш с всеки пост?!
    Преди да публикуваш пост вземи си почивка 5-10 минути, върни се прочети го и чак това вземай решение дали реално искаш да публикуваш точно това.
     
  5. Torbalan Trolski

    Torbalan Trolski Well-Known Member

    Рег.:
    Авг 1, 2013
    Съобщения:
    2,123
    Харесвания:
    473
    Точки:
    83
    Случайно да правиш разлика между Technology и CMS?
     
  6. hristonev

    hristonev Active Member

    Рег.:
    Авг 5, 2016
    Съобщения:
    513
    Харесвания:
    210
    Точки:
    43
    Пол:
    Мъж
    Пълен смях са тези "инструменти". Единствено могат да кажат какви фронтенд библиотеки се ползват (ХТМЛ-то на Нода, Джавата, ПХП-то с какво се различава?). Как аджеба разбра инструмента, че сървърния език е пхп и точно с него е направен сайта. Защото аз имам на един ВПС няколко сървърни езика, които ползвам. Може и Баш да цъфне някъде :D. Сега ако има инструмент да ти показва темата и от къде можеш да си купиш тази или подобна би било полезно.
     
    Fozzy харесва това.
  7. хейтър

    хейтър Active Member

    Рег.:
    Авг 23, 2014
    Съобщения:
    184
    Харесвания:
    68
    Точки:
    28
    Как аджеба - > https://github.com/AliasIO/Wappalyzer
     
  8. Borisov

    Borisov Active Member

    Рег.:
    Юни 14, 2008
    Съобщения:
    408
    Харесвания:
    208
    Точки:
    43
    Пол:
    Мъж
    Ако се ограничинм само до Wordpress има един инструмент, който ползвам от доста време (благодаря @ivo1017, че ми го показа) и изкарва сравнително добри резултати за тема, плъгини и т.н.

    Код:
    https://www.wpspybar.com/
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    За други системи не съм срещал, но не съм и търсил.

    @NEROMARE, @Torbalan Trolski и @хейтър са прави. Инструмента Wappalyzer показва освен засечената система всички останали технологии, които са използвани и той разпознава. Понякога е полезно, за да видиш някоя front end библиотечка или да определиш каква е системата, ако е силно модифицирана. Полезен е, но трябва да имаш конкретна цел.

    Поздрави!
     
    NEROMARE харесва това.
  9. hristonev

    hristonev Active Member

    Рег.:
    Авг 5, 2016
    Съобщения:
    513
    Харесвания:
    210
    Точки:
    43
    Пол:
    Мъж
    console.log('<h1>#</h1>');
    echo "<h1>#</h1>\n";
    echo '<h1>#</h1>'
    printf("<h1>#</h1>\n");
    Дам различни неща вадят!
    И малко бонус store.comet.bg това какъв му е цмс/фрейм/език? WP,OC и подобни опънати CMS е нормално да ги познае. Ама да ми кажеш, че ще разпознае рендър от Symfony и Phoenix, как ли наистина :rolleyes:.
     
  10. ReminD

    ReminD Well-Known Member

    Рег.:
    Ян 22, 2008
    Съобщения:
    6,230
    Харесвания:
    1,156
    Точки:
    113
    Какъв е смисъла от цялото упражнение? Така или иначе ако те интересува html-a, ти сервира html ...
     
  11. хейтър

    хейтър Active Member

    Рег.:
    Авг 23, 2014
    Съобщения:
    184
    Харесвания:
    68
    Точки:
    28
    Що са праиш на улав?
     
  12. otspace

    otspace Active Member

    Рег.:
    Окт 18, 2013
    Съобщения:
    297
    Харесвания:
    63
    Точки:
    28
    Каква е разликата между Technology и CMS? Умирам да ти чуя безпочвените разсъждения.
     
    NEROMARE харесва това.
  13. хейтър

    хейтър Active Member

    Рег.:
    Авг 23, 2014
    Съобщения:
    184
    Харесвания:
    68
    Точки:
    28
    Ехе, покрай идиотите във форума и другите свалиха нивото :/
    Явно е заразно.
     
  14. Torbalan Trolski

    Torbalan Trolski Well-Known Member

    Рег.:
    Авг 1, 2013
    Съобщения:
    2,123
    Харесвания:
    473
    Точки:
    83
    OS, Webserver, Application server, DB server, framework etc. etc.
    Поне CMS надявам се знаеш какво е
     
  15. ReminD

    ReminD Well-Known Member

    Рег.:
    Ян 22, 2008
    Съобщения:
    6,230
    Харесвания:
    1,156
    Точки:
    113
    Значи тествах сега на работа си поиграх съса webppanalizer, детекства ми Ларавел, обаче на продукшън сайта от работа, не може да се сети, че имаме expressJS отзад.

    @hristonev виж беше питал нагоре, та и аз си мислех, че само краулва страницата и търси примерно /wp-themes/ etc адреси за да групира плъгини теми и т.н., а пък изобщо няма да си прави труда да рови по-навътре за frameworks, но виж интересно е че се мъчат да правят разни хакарии, което е готино.
    Успях да скрия ларавела все пак и вече не го детектва, стана ми чудно как пък знае, че се ползва ларавел и се разрових , това е по дифолт на всеки ларавел тук :/config/session.php


    Хитрее weppanalyzer-a и реално се сеща, че има ларавел заради името на кукито ( хитроо ) , обаче като се смени laravel_session с нещо друго не захапва = )


    edit, ето и от гитхъб-а им чекнах как го правят

    [​IMG]


    На който му е интересно : https://github.com/AliasIO/Wappalyzer/blob/master/src/apps.json

    А пък ескрепса се опитва да го хваща по хедъри

    [​IMG]


    Абе готин туул, особено ако се разровиш из гитхъба им, досега не се бях сещал изобщо за laravel_session, че могат да детектнат ларавелска инсталация от това.


    Ето и как хващат и codeIgniter, някой беше питал

    [​IMG]
     
    Последно редактирано: Авг 24, 2018
  16. otspace

    otspace Active Member

    Рег.:
    Окт 18, 2013
    Съобщения:
    297
    Харесвания:
    63
    Точки:
    28
    Аз питах каква е разликата. Явно CMS не е част от технология, обясни на простолюдието тука.
     
    Последно редактирано: Авг 24, 2018
    NEROMARE харесва това.
  17. ReminD

    ReminD Well-Known Member

    Рег.:
    Ян 22, 2008
    Съобщения:
    6,230
    Харесвания:
    1,156
    Точки:
    113
    CMS-то ти е готов продукт, благодарение на някоя технология / език, в случая PHP / със забележката че освен пхп са ползвани и една камара технологии покрай езика / . Имаш различни CMS за всеки език / че дори доста cms-и пък са писани на базата на framework. Идеята на CMS-a ти е да работи без да пишеш код, докато с някой framework не можеш да направиш нещо читаво, ако нямаш наготово дадени неща и база. Пък например ExpressJS, няма нищо в него по дифолт, ти си решаваш къде ще са ти папките, как ще се казват, изобщо действаш си с exports и си правиш нещата както желаеш, нямаш codebase template като Ларавел, той ти определя папки и една камара настройки по дифолт.
    тлдр: cms-a не е general purpose, вярно нагаждат wp за магазин и за други неща, но е блог, докато frameworka е абстрактен и е за general purpose, няма нищо общо с блог например, въпреки че няма проблем да се направи и блог...

    Виж ми предния пост, ще ти е интересно
     
    Последно редактирано: Авг 24, 2018
  18. хейтър

    хейтър Active Member

    Рег.:
    Авг 23, 2014
    Съобщения:
    184
    Харесвания:
    68
    Точки:
    28
    И само да допълня, че това се позлва като аддон за браузъра.
     
  19. Torbalan Trolski

    Torbalan Trolski Well-Known Member

    Рег.:
    Авг 1, 2013
    Съобщения:
    2,123
    Харесвания:
    473
    Точки:
    83
    Обяснявам като за идиот, който вади нещата от контекста.

    Единият сайт
    Вторият сайт
    И според това
    Wappalyzer-а бил идиотизъм, защото детекнал cent-a, varnish-a итн.
     
  20. Илиян

    Илиян Active Member

    Рег.:
    Март 8, 2017
    Съобщения:
    156
    Харесвания:
    66
    Точки:
    28
    Пол:
    Мъж
    За мен най-удобен и с най-много информация е builtwith.com - има и плъгин за хром, с който става по-лесно.
     

Сподели страницата

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
    Dismiss Notice