leonardo.ai - генериране на AI изображения и видеа

Blinky

Owner
Здравейте, хора.

Някой да е имал удоволствието да ползва leonardo.ai?
Питам най-вече от любопитство, защото го разджитквам да видя какви възможности има и какво може.

Ако ми напишете и какво ползвате вие, което наподобява този AI тул, ще е супер. Но за момента това ми е допада най-много от всичко.

Бях почнал с https://openart.ai/home , но сякаш с leonardo.ai нещата се случват по-лесно и бързо.

Дори content creator-а Ray William Johnson: https://www.youtube.com/@RayWilliamJohnson

Ако някой има нещо създадено, ще е супер, ако го сподели. Интересува ме по-скоро частта с видео генерирането.

преди 2 години бяха зле, сега не знам, питай играчите от тази тема

миналата година си играх с безплатната верися за изображения, като опция бива но не съм задълбавал

преди 2 години бяха зле, сега не знам, питай играчите от тази тема
Сега са топ. Гледам, че топ инфлуенсъри ги ползват. За това питам наскоро някой нещо да е правил
Като се замисля, преди 2 години не бяха ли всички зле.

Топ инфлуенсърите получават солидни пари, за да ги ползват и рекламират. Всичко можеш да правиш с изображения без пари, че и без регистрация с chat.qwen.ai.

Топ инфлуенсърите получават солидни пари, за да ги ползват и рекламират. Всичко можеш да правиш с изображения без пари, че и без регистрация с chat.qwen.ai.
Да. И този не го крие в края на някой видеа.

Ще трябва да се научи повече за всеки отделен. Май ключа е да станеш добър с един, защото вече станаха много. :)

Да. И този не го крие в края на някой видеа.

Ще трябва да се научи повече за всеки отделен. Май ключа е да станеш добър с един, защото вече станаха много. :)

Конвергенцията е част от всеки цикъл на нова технология.

T.e. всички инструменти правят едно и също. Най-голяма възвръщаемост има да научиш един и да използваш само него. Дори в даден момент друг да е по-напред до няколко месеца нещата се уравновесяват.

Да подчертая, че не означава да учиш тъп wrapper от сорта на leonardo.ai, а какво става отдолу.

Моят съвет е да разгледаш local inference, защото това е една от следващите стъпки. Може би Apple имат най-много преднина тук. От 3-4г. работят в тази насока (MLX). С други думи да се подготвиш да рънкаш моделите локално.

От селф хостнатите инструменти за работа с изображения и видео тези на QWEN са на светлинни години от останалите и си заслужава да ги научи човек. После ако има къде да си ги пуснеш локално вече не зависиш от нищо. Само ток да има.

От селф хостнатите инструменти за работа с изображения и видео тези на QWEN са на светлинни години от останалите и си заслужава да ги научи човек. После ако има къде да си ги пуснеш локално вече не зависиш от нищо. Само ток да има.

За изображения един от опен сорс моделите няма да ти свърши хубава работа в сравнение с произволен SOTA модел ако нямаш видео карта с поне 256gb vram или нагрухан Mac Studio с 256гб/512гб ram.

Да, ще имаш може би 60% същия резултат като SOTA, но ще си дал една торба пари за хардуер, който след 1г. вече е остарял. И ще си платил за ток.

Не съм тествал Gemma 4 как се представя. Това е последния модел от Google. Опен сорс е. Ако вярвам на публикациите уж вървял хубаво и на малки устройства, но съм много скептичен.

Изчакайте 2-3г. Би трябвало съвсем скоро local inference да е факт.

За изображения един от опен сорс моделите няма да ти свърши хубава работа в сравнение с произволен SOTA модел ако нямаш видео карта с поне 256gb vram или нагрухан Mac Studio с 256гб/512гб ram.

Да, ще имаш може би 60% същия резултат като SOTA, но ще си дал една торба пари за хардуер, който след 1г. вече е остарял. И ще си платил за ток.

Не съм тествал Gemma 4 как се представя. Това е последния модел от Google. Опен сорс е. Ако вярвам на публикациите уж вървял хубаво и на малки устройства, но съм много скептичен.

Изчакайте 2-3г. Би трябвало съвсем скоро local inference да е факт.
Виде ли че няма мак мини с м5, копеленца са и по скоро ще прескочат 5

Виде ли че няма мак мини с м5, копеленца са и по скоро ще прескочат 5

Mини с М5 ще има лятото. Ще го обявят по време на WWDC или сега април. В България едва ли ще го има 2026г., но можеш да си го вземеш в САЩ.

Аз ще го пропусна, защото съм добро момче и получих MacBook Pro с М5 Max за да си играя с on device AI. ;)

Зависи какъв стил ти трябва. Примерно за моите обичайни цели QWEN е един от най-смотаните, които съм тествал.

Gemma-та дори правилен български не може да говори. Преди няколко деня тествах.

Gemma-та дори правилен български не може да говори. Преди няколко деня тествах.

Нито един модел не говори български, защото нито един не е обучен с български. Разчиташ изцяло на API-a за превод, който обикновено е Google.

Ако работиш с ИИ на български език имаш значително по-лош перформънс, защото трябва да ти преведе няколко пъти промпта, резултатите от търсенето си и отговора. Някои са 30-40%+ по-зле спрямо ако работиш на английски език.

Нито един модел не говори български, защото нито един не е обучен с български. Разчиташ изцяло на API-a за превод, който обикновено е Google.

Ако работиш с ИИ на български език имаш значително по-лош перформънс, защото трябва да ти преведе няколко пъти промпта, резултатите от търсенето си и отговора. Някои са 30-40%+ по-зле спрямо ако работиш на английски език.
За аутпут говоря, не за промптвания на български.
Промпт Инглиш => Отговор Бългериън.

За аутпут говоря, не за промптвания на български.
Промпт Инглиш => Отговор Бългериън.

Е нали пак трябва да го преведе? Кирилицата е една от най-гадните фонетики за токенизиране. Играеш си на развален телефон. :)

Е нали пак трябва да го преведе? Кирилицата е една от най-гадните фонетики за токенизиране. Играеш си на развален телефон. :)
Как ще го върти си е негов проблем. Аз гледам крайния резултат и цената в токени. Има ли увеличение в броя на токените ако е на БГ език - не съм забелязал такова нещо, а на мен двата ми последни проекта са свързани с броене и пестене на токени :)

Как ще го върти си е негов проблем. Аз гледам крайния резултат и цената в токени. Има ли увеличение в броя на токените ако е на БГ език - не съм забелязал такова нещо, а на мен двата ми последни проекта са свързани с броене и пестене на токени :)

Би трябвало да е значително по-скъпо.
  • Времето е прекрасно днес. - 4 думи, 12-18 токена в зависимост от токенизатора, който използва модела ти.
  • The weather is beautiful today. - 5 думи, около 6 токена.
Предполагам има някаква абстракция някъде, с която по-високия разход е покрит от маржа.

Или просто промптовете/аутпута на кирилица са на загуба. Ако съдя по това как субсидират абонаментните планове по-вероятно второто.

Screenshot 2026-04-07 at 15.37.52.png

Това е от 7 сесии днес само. Абонамента е $200/м.

Горе