Live: Apple vs. Samsung: jury decision

От: Live: Apple vs. Samsung: jury decision

Apple е един злокачествен тумор в света на високите технологии, който не е измислил нищо ново и умее само да прави мръсни номера на конкуренцията. А патентната система на САЩ е един от най-големите правни абсурди, съществували някога. Чудя се как още не се е намерил някой да патентова и колелото, а после да осъди всички големи производители на автомобили за нарушения.
 
От: Live: Apple vs. Samsung: jury decision

Apple е един злокачествен тумор в света на високите технологии, който не е измислил нищо ново и умее само да прави мръсни номера на конкуренцията. А патентната система на САЩ е един от най-големите правни абсурди, съществували някога. Чудя се как още не се е намерил някой да патентова и колелото, а после да осъди всички големи производители на автомобили за нарушения.
Силно твърдение, което определено не е вярно :)
 
От: Live: Apple vs. Samsung: jury decision

http://www.investor.bg/novini/261/a...-apple-obezshtetenie-za-1-mlrd-dolara,139307/

Много ми е интерсно новите им продукти, какви ще са вече като няма да са под опеката на Джобс и няма как си правят маркетинга от смъртта му. Ако не пуснат в скоро време нови продукти, значи ясна ще да е работата. Но те и така са си мега добре, каквото и да направят само екип от най-некадърните ще ги осере. С тези над 100 милярда кешови наличности може всичко си направят. Дори не бих се очудил и си направят Ibank
 
Ами те сега ще следват политката на развитие на на Ipod ако си спомняте след оргининалния и следващите вариянти пончха да се появяват мини и нано версии... четох някъде че сега се чака Ipad Mini и че пройзвоството е започнало... хейтвам епъл заради политката им относно батериите и картите с памет и цялостата зависимост от компанията

Иначе нито епъл нито самсунг нито HTC - смартфоните и таблетите са хардуер с различна в опаковка - който го продава на изгодни цени бих купил от него... ей тези къртят в пазара Китай сега... ценат прозводителност....
двуядрения модел http://en.wikipedia.org/wiki/Xiaomi_MI-One

чакаме четириядрени за $310
Xiaomi Phone 2 Coming in October with Android 4.1 Jelly Bean
Chinese smartphone packs 4.3 inch 720p IPS display for $310.
http://ign.com/articles/2012/08/20/xiaomi-phone-2-coming-in-october-with-android-41-jelly-bean
Under the hood, the Xiaomi Phone 2 is packing a Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 quad-core processor with 2GB RAM and 16GB of onboard storage
 
От: Live: Apple vs. Samsung: jury decision

Да правят каквото си искат в щатите, щом и позволяват, но дано не им минава номера в Европа и другите части на света. Щото ако постигнат каквото искат потребителите ще могат да избират само между един модел смартфон и един таблет, а не между десетки различни модели, каквито сега има на пазара. Между другото, единствената причина това дело да завърши по този начин е, че решението е взето от съдебни заседатели, а не от съдия. Просто групичка от случайни американци са събрани на едно място, за да решат дали една американска или една корейска фирма трябва да спечели. Пълен абсурд. Същите заседатели не са признали нито една от претенциите за патенти на Samsung, а те са повече от основателни. Не като "иновациите" на Apple от сорта на "кръгло копче в долната част на устройството" и други прекалено общи простотии, които да се чудиш с кой акъл са им ги признали за патенти и колко подкупи са дали, за да стане това.

Само не мога да разбера как може да има толкова просто хора по света, че да плащат 50% от цената на даден електроуред само заради марката. Щото не е никаква тайна, че такова е ценообразуването на Apple. Те не го крият и го заявяват официално. Затова са им рекордни печалбите, защото има овце, които им наливат огромни пари без да получат насреща нищо.

Apple не са измислили нито MP3 плеърите, нито смартфоните, нито таблетите. Това, което продават вече е измислено преди тях. Никакви иновации няма. Просто надута цена и надпис "Apple" отгоре. Дори разнообразие няма. Един телефон и един таблет. Само при плеърите има различни размери, но на тях и без това им мина модата.
 
От: Live: Apple vs. Samsung: jury decision

Не бих си купил продукт на Apple, защото мразя затворени системи, които те ограничават в избора на приложения, книги, музика ... Но не мога да кажа нищо лошо за продуктите им - изпипани са и в много отношения са си новаторски. Иначе на този пазар всеки краде от всеки, но Самсунг май малко се пооляха.
 
Re: От: Live: Apple vs. Samsung: jury decision

Само не мога да разбера как може ....

Само не мога да разбера как можеш да правиш подобни оценки, след като очевадно не си виждал отблизо продукт на Apple. Да не говорим пък да си държал в ръка или работил на такъв.

:)
 
От: Live: Apple vs. Samsung: jury decision

За мен целта на подобни дела е в крайна сметка да се стига да споразумения за по няколко милиарда. Просто искат да ги притискат, а не да им забраняват пласмента.
 
От: Re: От: Live: Apple vs. Samsung: jury decision

Само не мога да разбера как можеш да правиш подобни оценки, след като очевадно не си виждал отблизо продукт на Apple. Да не говорим пък да си държал в ръка или работил на такъв.
:)

Не само съм виждал, но съм и запознат детайлно с продуктите на Apple и другите компании. Таблет имам още от 2005 г., доста преди Apple изобщо да се бяха сетили, че искат да произвеждат подобно нещо. В продуктите на тая плодова компания няма абсолютно нищо новаторско и доколкото съм запознат никога не е имало. Всичко е крадено още като се започне от 80-те години като правеха първите Мак-ове. Единственото, в което Apple са специалисти е овчата психология и това няма как да им го отрека. Страхотни пастири са и огромните им печалби го доказват. Аз обаче няма да дам принос от нито една стотинка в тези печалби, тъй като имам достатъчно акъл, за да не го правя.
 
Последно редактирано:
От: Live: Apple vs. Samsung: jury decision

Може Тест, нали това е най-трудното на маркетинга. Да създадеш продукт с висока потребителска възприемана стойност - от там си плащаш бранда. Това става с високо качествени продукти с изтъкнати конкурентни ползи
 
От: Live: Apple vs. Samsung: jury decision

За маркетинга съм съгласен, но значителна част от стратегията на Apple е да унищожава конкуренцията с всички възможни средства, като патентова твърде общи концепции и после съди целия свят. Това е лошо за напредъка на високите технологии и прогреса като цяло. Apple е изключително вредна компания и заради тях през следващите години новостите в света на компютрите, таблетите и смартфоните ще бъдат все по-малко. Искрено се надявам да им намерят цаката по някакъв начин. Абсурдните софтуерни и технологични патенти, които продължават да регистрират ежедневно лишават останалите конкуренти от възможност за работа.
 
От: Live: Apple vs. Samsung: jury decision

Правната част, е една от топовите системи на бизнес. Такъв огромен бизнес само с патентни и лицензи се защита и опазва. Проблем е че тези които продават лицензите си са опрели до там за да оцелеят - дали ще е Епъл, няма значение може и Самсунг Гошо и компания. Все пак ти като собственик на голям бизнес ще искаш го защитиш нали? Там е силата и същевременно ахилеса на компаниите от УСА патентите, виж китайците как им разкриха къде е заровен ключа всички китайски продукти са копие 100% на маковите но китайското правителство казва няма такова нещо :lol:
 
От: Live: Apple vs. Samsung: jury decision

Защитата е важна, но всичко си има граници. От един момент нататък става вредна, забавя прогреса и вреди като цяло. Трябва да е гарантирана само докато капиталовложението по дадено откритие се изплати и докара малка печалба. Алчността е докарала щатско до там, че вече всичката им техника се прави в Китай, включително iPhone, iPad и другите подобни. Един от патентите на Apple е за отключване на телефон като си плъзнеш пръста по екрана от ляво на дясно. Е по-голям абсурд от това има ли? Почнаха да съдят заради тая простотия производителите на Android телефони и затова Google се принуди да патентова собствена система за отключване на екрана. Вместо да влагат усилия в измислянето на по-добри телефони сега най-големите производители дават милиони за дела и патентоване на абсурдни "иновации", които да ги защитят от алчността на Apple. Защитата на интелектуалната собственост е измислена и въведена с идеята да стимулира прогреса, а сега е изродена до такива нива, че го спира и му пречи.
 
Re: От: Re: От: Live: Apple vs. Samsung: jury decision

Не само съм виждал, но съм и запознат детайлно с продуктите на Apple и другите компании ...

Първоначално си помислих, че може би тогава имаш зрителни проблеми. Но после се присетих, че дори и напълно сляп човек би разбрал защо един макбук например, е по-скъп от някой друг лаптоп. За целта е достатъчно само да го пипнеш с ръка. А галаксито например, ако го вземеш в ръка веднага или скоро след като си държал айфон навява асоциация с тази снимка:


gsmarena_001.jpg
gsmarena_002.jpg

Така че това, което казваш просто няма как да е вярно.

Никой не е успял нито пък ще успее да спре прогреса. Даже и църквата не е успяла да го направи. Няма какво да се притесняваш по този въпрос.
Патентните войни са нещо напълно нормално за всеки бизнес. А за най-големите крадци - Google пък изобщо няма как да ми е жал. Милите те принудили се да си измислят отключване от дясно на ляво, щото от ляво на дясно било вече заето :lol:

Всъщност цялата тази злоба и заучени фрази, които изливаш ми приличат на нещо по-друго ...
 
Нещо интересно около заплатите на служителите в Apple. Вижда се, че всеки добре печели, като топ заплатите отиват в едни от най-важните хора там: www.manager.bg/news/koy-kolko-poluchava-v-apple

Аз съм фен на Android и като такъв харесвам техните продукти. Знам, че Apple е гаразийка, но аз винаги съм гледал както цената, така и практически да ми върши работа. А съотношението им определено ми дооформя решението. Никога не съм Apple. И не мога да кажа лоша дума. Само гледам, че доста набиват за реклама, което никак е зле. Само не знам защо тук не го правят. Тук сякаш Samsung води в това отношение, абстрахирайки се от филмите, в който се вижда ясно Apple, Google, Microsoft. ;)
 
От: Live: Apple vs. Samsung: jury decision

Хората са умни и нещата през последните месеци започнаха да си идват на мястото. Apple залязва трайно и нищо не може да обърне тази тенденция. Просто будалите, които плащат за марка стават все по-малко от разумните купувачи, които гледат параметри и функционалност. Apple са отчаяни и свалят зверски цените постоянно, но това няма да ги спаси, защото се подиграват с клиентите си. Не може да пускаш по един телефон на година и да се мислиш за някой, който може да удържи някакви позиции. Samsung са по-големи както в световен мащаб, така и в САЩ. Просто няма как да е друго, тъй като продуктите им превъзхождат тези на Apple във всяко едно отношение. Между другото, не съм фен на Samsung и не съм купувал досега техни джаджи. Разчитам на Nokia и Sony Ericsson (вече е само Sony). Първият ми таблет беше Nokia 770 и все още го ползвам и му намирам полезни приложения. Просто платформата Maemo, която ползва за OS е желязна.

Ето малко сухи статистики за положението на световния мобилен пазар:
gartner_q2_2012.jpg


Apple не набиват реклама тук, защото не им пука за нашия пазар. Ние сме бедни, разумни и неплатежоспособни клиенти. Това, че има малко заблудени хора, които са готови да дадат хиляда и кусур лева за iPhone не променя факта, че на пазара ни има много по-добри продукти на много по-ниски цени.

А за какъв рекет става въпрос от страна на Apple към мобилните оператори, които искат да продават iPhone с мобилни планове... просто не е истина. Изнудват ги да субсидират апаратите с такъв огромен процент, че накрая за оператора не остава никаква печалба. Даже се изяжда и голяма част от печалбата от таксите за разговори по договора. Затова на много места по света телекомите почнаха масово да режат Apple. Затова се водят и тези дела за налудничави патенти по целия. Отчаян опит да се задържат печалбите по втория начин. Но и това ще мине и нещата ще си дойдат на мястото. Сигурен съм. Истински големите в мобилната област като Sony, Nokia, Samsung, HTC и другите вече си научиха урока и са на път да размажат това PR недоразумение Apple.

Това, което ме ядосва мен лично в цялата работа е, че заради алчни боклуци, които не правят нищо новаторско, през следващите няколко години ще съм принуден да ползвам устройства, които биха могли да са по-добри, по-евтини и усъвършенствани, но няма да са такива заради един патентен трол, какъвто е Apple.
 
От: От: Live: Apple vs. Samsung: jury decision

Хората са умни и нещата през последните месеци започнаха да си идват на мястото. Apple залязва трайно и нищо не може да обърне тази тенденция. Просто будалите, които плащат за марка стават все по-малко от разумните купувачи, които гледат параметри и функционалност. Apple са отчаяни и свалят зверски цените постоянно, но това няма да ги спаси, защото се подиграват с клиентите си. Не може да пускаш по един телефон на година и да се мислиш за някой, който може да удържи някакви позиции. Samsung са по-големи както в световен мащаб, така и в САЩ. Просто няма как да е друго, тъй като продуктите им превъзхождат тези на Apple във всяко едно отношение. Между другото, не съм фен на Samsung и не съм купувал досега техни джаджи. Разчитам на Nokia и Sony Ericsson (вече е само Sony). Първият ми таблет беше Nokia 770 и все още го ползвам и му намирам полезни приложения. Просто платформата Maemo, която ползва за OS е желязна.

Ето малко сухи статистики за положението на световния мобилен пазар:
gartner_q2_2012.jpg


Apple не набиват реклама тук, защото не им пука за нашия пазар. Ние сме бедни, разумни и неплатежоспособни клиенти. Това, че има малко заблудени хора, които са готови да дадат хиляда и кусур лева за iPhone не променя факта, че на пазара ни има много по-добри продукти на много по-ниски цени.

А за какъв рекет става въпрос от страна на Apple към мобилните оператори, които искат да продават iPhone с мобилни планове... просто не е истина. Изнудват ги да субсидират апаратите с такъв огромен процент, че накрая за оператора не остава никаква печалба. Даже се изяжда и голяма част от печалбата от таксите за разговори по договора. Затова на много места по света телекомите почнаха масово да режат Apple. Затова се водят и тези дела за налудничави патенти по целия. Отчаян опит да се задържат печалбите по втория начин. Но и това ще мине и нещата ще си дойдат на мястото. Сигурен съм. Истински големите в мобилната област като Sony, Nokia, Samsung, HTC и другите вече си научиха урока и са на път да размажат това PR недоразумение Apple.

Това, което ме ядосва мен лично в цялата работа е, че заради алчни боклуци, които не правят нищо новаторско, през следващите няколко години ще съм принуден да ползвам устройства, които биха могли да са по-добри, по-евтини и усъвършенствани, но няма да са такива заради един патентен трол, какъвто е Apple.


Човече, напълни ми душата с този коментар! Влязох да напиша по темата, но ако го бях направил, то щеше да бъде 1:1 препокриващо се с твоя пост. :D

+1 Напълно съм съгласен с мнението ти!!! Идва ми да го препратя на линк към няколко мои приятели, които сляпо и безотказно си тачат така любимите си iphone-и :D
 
От: Live: Apple vs. Samsung: jury decision

Много се забавлявам със заблудени фенове на андроид и как винаги се опитват да обяснят колко са зле и глупави купувачите на епъл подукти. Гроздето е кисело :))
 
Аз също много се забавлявам с изказванията, че гроздето е кисело, когато някой го изцепи. Същите тези хора са на мнение, че щом един продукт носи марката Apple, то това е синоним на съвършенство, но за съжаление нещата не стоят така. Просто това е свито мнение на човек който не може да погледне отвъд хоризонта, иначе казано Thinking out of the box.

Истината е, че епъл изостават и то доста изостават в развитието си. Андроид от своя страна прогресира до такава степен, че вече дори не мога да изброя всичките му плюсове пред тези на иОС, защото са прекалено много.

И за хората, които евентуално ще се опитат да ме опровергаят - имам както андроид телефон, така и айфон. Ами, за съжаление не мога да кажа, че айфона е по-добрия телефон. Дизайн и сглобка, да, но хардуер и софтуер - провал.

И само информативно, може да погледнете серията от клипове, които са 5 на брой. Ето ви първото. Изгледайте и 5те клипа и след това кажете, че iOS превъзхожда Android.

[video=youtube;NMiY1kSTHZw]http://www.youtube.com/watch?v=NMiY1kSTHZw[/video]
 

Горе