Master card vs visa

ZzZaPyr

Member
Коя карта бихте ми препоръчали за да си уреждам разплащанията в интернет ( да получавам и пращам пари) и съответно коя карта в коя банка може да ми бъде издадена ?
Благодаря ви !

И да попитам , може ли една карта да ми е за три валути (евро , долар и бг лев ) примерно ? (май не ама ... )
 
Аз имам Visa, но мисля скоро да си изкарвам American Express. Няма значение каква картата, важното е да я пълниш с парички :) Всички карти са еднакви само някой дават повече преференции...както е AMEX примерно :) Така че просто се поразрови из саитовете на банките и си избери :)
 
Значи реших да си издам
ДСК Тийн тя е Visa Electro и мисля че ще ми свърши работа , като ида на място в банката ще говоря и там , благодаря ти за отговора ;)
 
Електронът е дебитна карта и не работи навсякъде.

Иначе като банка бих ти препоръчал www.ccbank.bg , защото от всички банкомати теглиш на 20 стотинки и ти блокират само 2лв за картовата сметка. А и поддръжката и обслужването им е от много висока класа. Едно от малкото места, където като вляза и не ми прави впечатление, че съм в България.
 
От доста други хора чувам същото, което казва и georgimateev. Замислям се и аз дали да не си прехвърля всички сметки там. Лошото е само че не издават AMEX, а аз мисля следващата ми карта да е такава. Иначе не ти препоръчвам Пощенска банка и ДСК... нещо в последно време почнаха да се излагат, нямат никва координация между офисите и никой незнае за какво става въпрос. Последния път като имах работа с тях в единия клон неискаха да ми свършат работа, а в клона 300-400 метра по-надоло направиха това което исках :) Ааа и другата им изцепка беше "Мии ако ви познаваме можете и да стане".
 
Visa са по-популярни в Европа, а Mastercard в Щатите, но и двете вършат добра работа навсякъде.
 
българските банки са дълга история ..............

Аз правя 30 минути медитация преди да ида в някоя банка, защото са такива дразнители че от време на време ми иде да се пресегна през гишето и да и забия главата на някоя патка в бюрото....
 
Kредитни или дебитни карти използвате ?
 
абсолютно не съм доволен от ДСК като карти и като всичко ;) Не я препоръчвам на никой ! Аз лично ползвам Експресбанк и съм си доволен ;) имам 3-4 карти в различни валути(BGN, EUR, USD) и различни видове(Visa, MasterCard) и си ги ползвам със здраве ;) Успех !
 

Горе