Niche Affiliate Marketing - Вашият Билет Към Успеха!!!

В колко ниши оперирате?

  • В 1

    Votes: 5 26.3%
  • В 2-5

    Votes: 11 57.9%
  • В 5-10

    Votes: 0 0.0%
  • В 10-20

    Votes: 2 10.5%
  • В повече от 20

    Votes: 1 5.3%

  • Общо гласове
    19

Blinky

Owner
Вероятно вече имате представа или поне сте чували за affiliate marketing-a и как той може да бъде печеливш бизнес модел. Също така е доста лесно и бързо да се започне и изгради. Тогава защо повече хора не успяват в него?

Мисля, че една причината е, че хората не правят "нишов маркетинг". Те избират продукти от различни източници / програми, за да промотират. Някои продукти могат да бъдат в нишате - голф, а други в здравната ниша, а трети са в ниша на родителството. И това е само началото :)

Това не е ефективен начин да се направи успешен affiliate marketing. Трябва да се избере една ниша и да се потопите изцяло в нея. Разбира се, първо да се направят някои проучвания и се уверете, че точно тази ниша има потенциал за печалба. Дали има хора, които в момента харчат добра сума пари в нишата? Например, голфърите харчат много пари всяка година за задоволяване на техните интереси, докато пенсионерите на фиксиран доход не могат да бъде най-добрият клиент, независимо от това, че имат интереси и потребности, а защото те просто не разполагат с излишни пари за харчене.

След като сте се насочили в определена ниша, следващата стъпка е да се запознаете с нея (или поне да знаете за какво става въпрос, с времето ще станете и експерт). Какви са предизвикателствата? Какви или кои са най-добрите решения за проблемите на хората в нишата? Ако можете да намерите това и да им предложите решението, вече имате добър продукт за промотиране.

С Niche Affiliate Marketing, може да поискате да започнете имейл лист. Останете в контакт с вашите потребители и да им предлагайте ценна информация. Позволете им да Ви опознаят и те Вас. Когато започнат да се чувстват сигурни във Вас и да Ви имат доверие, ще видите и сериозно повишаване на Вашите Affiliate продажбите. Но Ви се случва случват, трябва да прекарвате повечко време (или достатъчно, за да наблюдавате промените) във въпросната нишата.

Както можете да забележите, ще бъде много трудно това да се направи в различни ниши, но не и невъзможно. Често срещано е маркетърите да имат сайтове в повече от една ниша. за това и се водят за хора знаещи новостите там където оперират.Добрите отношения с Вашата аудитория е нещо не само важно, но ценно и задължително за Вашият бизнес в интернет. Трудно е да имаш познания във всяка една област, но работата в повечето случаи го изисква и Вие лесно ще влезнете в тиръм.

Niche Affiliate Marketing може да бъде много печеливш начин да ръководите своя бизнеса. Отново, ето тук са стъпките:

- Изберете пазарна ниша.
- Вижте някои добри партньорски програми и продукти за промотирането им.
- Започнете набиране на трафик (изберете метод, по който да го направите).
- Останете свързани - дайте да ви опознаят и оставете те да Ви опознаят.
- Промотиране на продукти Ви пред тях
- Направете малко пари!

Niche Affiliate Marketing ви дава пълна свобода да започнете и да успеете в света на онлайн бизнеса, избирайки affiliate program-а и точната ниша, която да Ви изкачи на тази нива.
 
От: Niche Affiliate Marketing - Вашият Билет Към Успеха!!!

Ще се радвам да го коментирате, тъй като е актуална, имайки предвид една тема, която нищим тук: Кой е най-продаваният афилиейт продукт в момента?

Мисля, че всеки има какво да спедели от неговата ниша. ;) И 100% повече от нас оперират в повече от една. Сложих един пул, за да видим всички, кой в колко е. ;)

Тук не е важна бройката, а какво му носи всяка една, в което се е празпрострял. ;)
 
Последно редактирано:
От: Re: Niche Affiliate Marketing - Вашият Билет Към Успеха!!!

крадъти видеото и го слагам в една от важните теми които обесняват основите :)
Няма проблеми,. :)

Искам да пипитам хората с над 10 ниши как се справят с управлението на толкова много. Интересно ми е защото десертацията е нещо много хубаво, но трудно в същото време. ;)

Аз си мислех, че ще е рядкост, но явно има и такива. Евалата за което. ;)
 
От: Niche Affiliate Marketing - Вашият Билет Към Успеха!!!

Много добра тема.
Аз от доста време мисля да пусна някой такъв сайт, но все не ми достига смелост.
Какви ли не глупави сайтове имам, но в това при което се въртят добрите пари нямам нищо :D
Защото много мисля.
Как да избера точния продукт и как точно да привлеча клиенти.
С мойте сайтове е лесно, плащам за реклама и ето ти ги потребителите.
Но тук не знам как точно да процедирам.
Също и не знам как точно стоят нещата с електонните продукти от clickbank.Там се продават доста електронни продукти,но пък с тази опция за взимане на парите обратно не знам има ли печалби.Същото е и за продавачите.Доколкото разбирам те плащат на хората които продават продукта по 70-80% от цената на продукта.
Като гледам във Flippa-та какви сайтове се продават, с продажби за по няколко стотин долара дневно......
Тук си има доста информация за четене :)
 
От: Niche Affiliate Marketing - Вашият Билет Към Успеха!!!

Първата стъпка по-скоро е:
- Изберете пазарна ниша, в която има пари, темата ви влече и конкуренцията е слаба;
 
От: Niche Affiliate Marketing - Вашият Билет Към Успеха!!!

@Мисля, че навсякъде има пари, но да, може да се почне с намерете правилната ниша. То по подразбиране ще се отнся за всичко. Мерси за пояснението. ;)

@danko6, колкото до казаното от теб, не виждам нещо, от което да трябва да те е страх или да събираш смелост, за да го преодолееш. Просто си е като нормален бизнес процес. Виж го този сайт във видеото, да не мислиш, че великата иновация в афилиейт маркетинга? Избери продукта от малко проучване. Има и случаи, в които хората си харесват продукта и после почват да набират трафик, който да го купува, често срещано при СЕО-то е това, или поне така мисля. По-правилно е да си харесашн ниша на база проучвания, после аудиторията, която ще го купува и после решенмието - продукта / услугата.

Метода, който използваш за настоящите си сайтове е същия, плаща за реклама там където е аудиторията ти, въпроса е да подбереш правилните места, другото е леко тунинговане на всяка страница с цел да продава и да има силна конверсия, за да може да е печелишва всяка една твоя кампания. Какво точно имаш предид под не знаеш за електроните продукти на clickbank? То си е като всеки един, който може да се промотира. И кой е казал, че трябва да са точно те. Просто винаги го има момента на ребила или връщането на пари, но %-та е малък, ако наистина си проучил продукта, хората които го купуват са таргетирани и наистина предлагаш това от което имат нужда. Важното тук е не да направиш една продажба и после да ти е все тая дали ще се върнат, но да си силен и в това този продукт да е наистина добър. Това естествено зависи от програма и от части и от теб. Все пак си го проучил преди да си почнал да го промотираш.

Такива сайтове са с много голям потенциал и за това те имат такива цени при продажба. И аз съм виждал афф. сайтове, които вървят по няколко стотин хиляди, но пича е с чиста печалба от няколко хиляди на месец / седмица.

Аз лично ти препоръчвам да пробваш едно леко проектче, в една не толкова силна ниша, а и даже да не успееш, ще имаш безценен опит, който не може да придобиеш с стотици хиляди семинара и обучения от affiliate marketers wanna be. Но силно се съмнявам, че ще паднеш по гръб, ако почнеш. ;)

Има доста програми, които осигуряват и вътрешен съпорт - хора, спедиално се грижат ти да продаваш, защото ако ти не продаваш и те не печелят. Тук изгодата е повече от взаимна и това прави афилиайтинга толкова силна индистрия.
 
От: Niche Affiliate Marketing - Вашият Билет Към Успеха!!!

Много ти благодаря за изчерпателните отговори :). Вероятно скоро ще взема да пробвам и аз.Пък дано стане нещо :)
 
От: Niche Affiliate Marketing - Вашият Билет Към Успеха!!!

Много ти благодаря за изчерпателните отговори :). Вероятно скоро ще взема да пробвам и аз.Пък дано стане нещо :)
Ще стане и то много по-скоро отколкото си мислиш, благодарение на това, че вече си адванс. Виждал съм хора, които почват от началото и пак се справят супер добре, даже идеално. Все едно са били наясно с нещата, може да се дължи и на простотата на това.

Пробвай и няма да сбъркаш. Казвам го и за всеки, който се чудо. Няма да сбърка, ако пробва с афилиейтинг. Въпрос на време да почне да изкарва пари от това.

Ако има някой въпроси или да коментираме темата, ще се радвам много. ;)
 
От: Niche Affiliate Marketing - Вашият Билет Към Успеха!!!

Аз лично ти препоръчвам да пробваш едно леко проектче, в една не толкова силна ниша, а и даже да не успееш, ще имаш безценен опит, който не може да придобиеш с стотици хиляди семинара и обучения от affiliate marketers wanna be.

Това е най-добрият съвет. Който иска да се пробва, трябва да действа, а не само да чете по въпроса. Един бърз, малък проект дори да не ти докара много пари, в най-лошият случай ще те научи на много грешки, които няма да направиш следващия път...
 
От: От: Niche Affiliate Marketing - Вашият Билет Към Успеха!!!

Това е най-добрият съвет. Който иска да се пробва, трябва да действа, а не само да чете по въпроса. Един бърз, малък проект дори да не ти докара много пари, в най-лошият случай ще те научи на много грешки, които няма да направиш следващия път...
Определено трябва да се действа. Както вика един мой любим приятел - нема действие, нема развитие. :) Почването с малко проентче ще ви даде най-малкото възможността да опипате материята и да се докоснете до същността на интернет маркетинга, както и на Нишовия маркетинг.

Но аз исках да вдигна темата с още малко от това, което четох по въпроса. Знам, че всеки иска да почне, да пробва и да успее, но това няма да се случи, ако самия той / тя не започне от някъде. Четенето е само началото, практиката, вървяща успоредно с това е другата страна. Съчетавайте ги! Независимо кой колко знае и колко подготвен тръгва - важното е да се чуиш. Ако си спомнята или карате или ще карата шофьорски курсове - там има успоредно (поне при мен бе така) практика и теория, за да се свиква и научава всичко. И защо? Защото от утре, както се вика, ще сте на улицата и ще сте със статуса на всеки един шофьор.

Ето и какво може да се каже по темата за Нишовия Маркетинг и това как незапълнените ниши могат да са Вашия успех онлайн!

Изборът на недостатъчно запълнена ниша (пазар) с потенциал има няколко предимства. Тъй като там има по-малко конкуренция, то е по-лесно да доминират в тази ниша и да пожънете големи финансови успехи. Това хитра стратегия за нализане в такъв тесен сегмент от пазара може да проправи път към Вашия онлайн успех.

Интернет е пълен с конкуренти. Може би си мислите, че е много наситен и това до някаква степен ви обезсърчава при започнето на онлайн бизнес. Вие се тревожите най-вече от факта дали ще имате шанс срещу всички други играчи на пазара, били те малки или големи.

Да, така е. Нови конкуренти за почти всеки продукт или услуга се появяват под слънцето всеки ден, но за наше щастие все още има много недостатъчно развити и печеливши ниши, от които можете да се извлечете не лоша печалба.

Нишовият Маркетинг е насочването към един малък сегмент от пазара, който има специфичен набор от нужди. Вие трябва да предложите продукт или услуга, които да запълнят тези нужди. И това е цялата идея.

Най-печеливши ниши са тези със силно търсене и ниско предлагане. Това е ясно на всеки. Има няколко предимства ако изберете недостатъчно развити ниши.

Като се насочвате към недостатъчно развитите ниши, вие ще попаднете и на по-малко конкуренция от обичайно срещаната. Тъй като там не са много конкурентни уеб сайтове, това ще ви помогне по-лесно да постигнете по-високо класиране в търсачките. Също така ще ви отнеме много по-малко време, за да се класирате в резултатите.

Влизайки в пренаселен пазар с много конкуренция може да бъде изключително трудно, но за сметка на това при добра политика и отхапване на пазар - вие ще осетите истинска финансова инжекция. Аз лично исках хората да започват с трудните експерименти. Защо ли? Защото, ако тръганете да се развивате в малко по-сериозен бизнес и по-нишов сегмент, вие ще сте с опита на войник, идвайки от истинско бойно поле. Повярвайте ми, знам какво говоря. Даже съм го изпитвал и при шофьорските ми курсове - карахме на жигула комби с хазо, докато всички мои връсници бяха с хубави западни коли. Аз леко се подразних, но инструктора ми каза "ако се научиш да караш това, ще може да караш всичко". И така и беше. Ако нямате много опит или не сте склонни да инвестират огромни суми пари и време, за да навлезете в наситен пазар - то тогава можете да бъдете непродуктивни на база вашите маркетингови усилия. Можете да бъдете бързо "изяден" от големите играчи на пазара. Вероятно ще сте невидим за вашия целеви пазар, като по този начин губите време, енергия и пари.

Лазерно-насочени в дадена пазарна ниша е начин да се успее бързо и обедително. Недостатъчно неразвитите ниши имат огромен потенциал за печалба. Ако не са твърде много конкуренти там, вие имате големи шансове да доминирате в тази ниша и жънете значителни печалби от нея. Влизайки в недостатъчно развити ниши ще означава само едно - "стреляте" в много целевата аудитория. Колкото по-тесен фокус, толкова по-голям потенциал да се откроявате.

За да намерите идеалната недостатъчно развита ниша трябва първо трябва да определите конкретна област, в която имате интерес и искате да се съсредоточите. Смятате ли това да са: онлайн игри? Обувки? Храна? Определете основна категория и стигнете дори по-далеч в нея.

Можете да използвате инструменти за намиране на ключови думи, за да ви помогне да идентифицирате недостатъчно, но все още силно печеливши ниши. Wordtracker и Google Adwords за ключови думи са страхотни онлайн инструменти, които са безплатни за използване.

Първо въведете една обща категория. След това ще видите и комбинации на ключоваите думи там. Вижте комбинациите от ключови думи, които имат висока популярност, но все още слаба конкуренция. Тези популярни и по-малко конкурентни ключови думи могат да ви дадат страхотни идеи за недостатъчно развити ниши.

Просто защото те са с недостатъчно развити ниши, не означава, че никой не търсени за тях или проявява на интерес към тях. Това просто означава, че се доставя достатъчно продукти / услуги на хора в дадената ниша. Можете да се забележите и по-добри конверсии, защото ще предоставяте решения за техните нужди,в не много раздут пазар - все още малко алтернативи.
 

Горе