OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

happyslacker

New Member


  • Без такса за откриване на сметката
  • Без такса (годишна, месечна) за поддържане на сметката
  • Преводите в системата не могат да се отменят, като по този начин търговецът е защитен от измами (но има и възможност за escrow, при който са защитени и двете страни).
  • Такса за входящ банков превод (на банката): За USD/EUR: 1% (мин. $12/€10, макс. $20/€14) / За GBP: 4 GBP.
  • Има възможност сметката да се зарежда от банков превод, изпратен от трети лица - т.е. можете да приемате плащания директно чрез банков превод в европейска банка.
  • Има възможност сметката да се зарежда чрез хартиен чек, изпратен от трети лица издаден на името на лицето, чиято е сметката в OKPAY. Комисионната е 2,5% (мин. $10/€8, максимално $400/€300).
  • Сметката е мулти валутна (multi currency account) - поддържа EUR и USD.
  • Евтини вътрешни трансфери (между потребители на системата): 0.5% (min $0.01, max $2.99).
  • Лихва 3% годишно (коя банка ще ви даде лихва за парите по разплащателната сметка?).
  • Има възможност сметката да бъде на името на фирма (разбира се има изискване да се въведат данните на физическо лице).
  • Таксата за изпращане (изтегляне) на пари чрез банков превод е 1%, но не по-малко от $15 (или €10 за сметката в евро).
  • Има възможност изпратените пари чрез банковия превод да се изпращат в банкови сметки на името на трети лица (няма ограничение получателя да бъде същото лице, на което е и сметката в OKPAY, каквото ограничение имат ePassporte, Paxum, CashX, eCoin.cc и др.).
  • Минималната сума за изпращане с банков превод е €150 EUR или $150 USD.
  • Възможност да се обменя с други електронни пари.
  • Фирмата им е регистрирана на Британските Вирджински острови, но ползва банкови сметки в страна от ЕС.
  • Услугите се предлагат със сътрудничеството на UWC Financial Services Limited*. Картите се издават от CSC24Seven.com Limited, която е регистрирана в Кипър и лицензирана от Централната банка на Кипър за извършване на услуги свързани с електронни пари (но не е банка).

* UWCFS Ltd is authorized and regulated by the Financial Services Authority (FSA) of the United Kingdom.
UWCFS is a company registered in England and Wales, registration number: 06721866. Registered address: Building 3 Office 201 Chiswick Park, 566 Chiswick High Road, London W4 5YA, UK.

Възможности на дебитната карта

  • Безплатно издаване на картата - плащате само доставката: $14 (14 календарни дни) или $60 (5 работни дни).
  • Зареждане на картата: $5.00
  • Теглене от банкомат: 2% (минимум $3, максимум $15)
  • POS транзакция: $1.00 за транзакция (без допълнителни такси)
  • Не-финансова транзакция, неуспешна транзакция: $0.40
  • Минимален баланс: $10.00
  • Максимален баланс: $5,000.00
  • Транзакции на банкомат дневно: $2,000.00 (3 тегления на ден)
  • Транзакции на банкомат седмично: $5,000.00 (11 тегления/седмица)
  • POS транзакции дневно: $3,000.00 (8 покупки/ден)
  • POS транзакции седмично: $12,000.00 (40 покупки/седмица)
  • Годишна такса за картата се плаща само ако картата е неактивна за 180 дни.
  • Годишна такса в случай, че има неактивност над 180 дни: $10.00 за първата година, $17.50 за втората година и $25.00 за третата година. Не се удържа такса, когато балансът стане нула (не уточняват кой баланс - на сметката или на картата?).

Накратко: OKPAY предлага същите услуги, които може да ви предложи една банка (получаване на банкови преводи вкл. и от трети лица, изпращане на банкови преводи вкл. и на трети лица, дебитна карта), но без да е банка. Тъй като OKPAY не е банка, ползването на услугите ѝ става по-лесно от ползването на услуги на обикновена офшорна банка (няма нужда да пращате документи на хартиен носител, ако ви удовлетворява лимит за теглене/изпращане на пари 10 000 евро месечно; достатъчно е само да пратите чрез сайта okpay.com сканирани копия на документите, които се изискват за потвърждаване на вашата самоличност - копие на паспорта или личната карта и доказателство за адрес (банково удостоверение с вашия адрес или сметка за ток/вода/парно с вашия адрес)).

(реф. линк - печеля пари, ако се регистрирате през този лик)
 
Последно редактирано:
От: OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

А от пейпал може ли да се прехвърлят пари там?
Също става ли за плащане през интернет, да речем да си платиш домейн през тая сметка (или дебитната им карта)?
 
От: OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

Ако намериш кой да ти обмени пари от PayPal към OKPAY не виждам проблем. Обаче доколкото ми е известно от PayPal не обичат обмяната на електронни пари с участието на тяхната система. На сайта на OKPAY има списък със "Certified Exchange Providers". Прави ми впечатление, че има възможност за обмяна на WebMoney (останалите системи са по-малко популярни).

Има търговци, които предлагат домейни и хостинг, които ползват OKPAY за приемане на плащания. Има раздел в сайта им, където са описани тези търговци, които са се съгласили да бъдат в списъка.
 
Последно редактирано:
От: OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

Предложете тази система на Матрикса и Орон и ако е приемат веднага ще се регна там и ще си извадя тяхна карта да ми превеждат парите по нея.

Кръвопийците ще имат ли достъп до сметката и транзакциите ми от OKPAY към картата?
 
От: OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

До сега двама са се регистрирали през рефералната връзка.

Кръвопийците ще имат ли достъп до сметката и транзакциите ми от OKPAY към картата?

Не смятам, че е добра идея да се ползва дебитна карта издадена от кипърска фирма и после да не се декларират тези пари. При верификацията искат сканирано копие на лична карта или паспорт и сканирано копие от сметка за ток/вода/парно (за мобилни телефони предполагам, че не става) (документите се изпращат по електронен път през сайта им). При успешна верификация ти вдигат лимитите до 10 000 EUR месечно. Аз им пратих вместо сметка за ток/вода/парно банково удостоверение, на което банката се съгласи да напише адреса ми - нямаше проблеми. Ако искаш по-голям лимит ще трябва да им пратиш нотариално заверени документи по пощата или да им пратиш банков превод от твоя банкова сметка (обаче това ще ти струва мин. $12 (таксата на тяхната банка) + останалите банкови такси).

Не твърдя, че няма начин да получиш пари с кипърската дебитна карта без да платиш данъци, но тези начини не са особено законни (не само заради неплащането на дължимите данъци). Няма да кажа как, сам ще се сетиш.

P.S. Между другото, ако не ви отговарят от поддръжката на писмата, които пращате през формуляра за обратна връзка на сайта, пробвайте по електронната им поща - support at okpay.com (аз бях им писал през формуляра и след това им писах на електронната поща директно, казаха че нищо не са получили когато съм пращал през формуляра - явно е имало някакъв технически проблем).
 
Последно редактирано:
От: OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

Тъкмо се зарадвах, че вече приемат чекове и те решиха да се изложат.

internalerror.png


Преди време експертите на OKPAY бяха намерили бъг в софтуера на PerfectMoney (най-големия им конкурент!) и сега е възможно империята да отвръща на удара :) Според слуховете от PerfectMoney са оправили проблема бързо.
 
От: OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

Имайте предвид, че освен таксите за банкови преводи, които са описани по-горе (такса за входящ банков превод и за изходящ банков превод) има и такси на банките кореспонденти. Това важи не само за OKPAY, но и за всеки банков превод в системата на SWIFT/IBAN.

SWIFT or IBAN wire transfers are not completely free of vulnerabilities. Every intermediate bank that handles a wire transaction can take a fee directly out of the wire payload (the assets being transferred) without the account holders knowledge or consent. There is no legislation or technical means to protect customers from this practice. If bank S is the sending bank (or brokerage), and bank R is the receiving bank (or brokerage), and bank I1, I2, and I3 are intermediary banks, the client may only have a contract with bank S and/or R, but banks I1, I2, and I3 can (and often do) take money from the wire without any direct arrangement with the client. Clients are sometimes taken by surprise when less money arrives at bank R. Contrast this with cheques, the amount transferred is guaranteed in full, and fees (if there are any) can be charged only at endpoint banks.

Източник: http://en.wikipedia.org/wiki/Wire_transfer

Например моя опит показва, че освен $20-те долара такса за входящ банков превод може да има такса на банката кореспондент около $25. За изходящ превод освен таксата от 1%, която удържа OKPAY, банките кореспонденти може да удържат около $128. Времето за входящия банков трансфер може да е около два дена (на сайта пише от два до четири дена), за изходящия - пак толкова (в почивните дни не приемат нареждания за изходящ превод).

Най-глупавото е, че когато парите пристигнат банката може да не знае колко пари са пратени (ще има информация само за размера, който идва от банката кореспондент).

Пак повтарям, таксите на банките кореспонденти ги има независимо дали ползвате доставчик на разплащателни услуги, който е банка или който не е банка. Размерът на таксите на банките кореспонденти зависи от това кои са банките и може би от сумата, която се превежда. Може би единствения начин да се спасите от (или намалите) таксите на банките кореспонденти е като ползвате услугите на банки, които са включени в списъците си с банки кореспонденти. Обаче това не винаги е възможно (особено когато ползвате услугите на доставчик на платежни услуги, който не е банка или когато другата страна в сделката желае да ползва точно определена банка).

Затова в тарифите на банките обикновено за чековете пишат по-големи такси (при чековете всички такси ги плащате на вашата банка и тези такси са описани в договора ви с банката - няма банки кореспонденти, които да си взимат колкото желаят).
 
Последно редактирано:
От: OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

OKPAY празнува една година от създаването си.

От 8-ми до 15-ти март 2011 година всички вътрешни трасфери (между потребители на системата) са без комисионна.



(реф. линк - печеля пари, ако се регистрирате през този лик)
 
От: OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

Имах късмета да хвана промоцията и ми инкасираха (осребриха) един чек без такса.

От общо два пратени чека един е инкасиран успешно, другия нещо се влачи по пощите или се е изгубил (изпратен е на 2 февруари от Click Sales Inc. /ClickBank.com).

Името върху чека се пише така:

Код:
UWCFS Ltd, Вашето име (името на вашата фирма) се пише тук

Адресирането на писмото по принцип трябва да е такова:

Код:
UWCFS Ltd
PO BOX 1513
Prague, 111 21
Czech Republic
Обаче на практика никой няма да се съгласи да напише данните на получателя върху плика, защото съвременните технологии не го позволяват - чековете се слагат в пликове с прозорец и данните за получателя са написани върху чека и се виждат през този прозорец:

Код:
UWCFS Ltd, Вашето име (името на вашата фирма) се пише тук
PO BOX 1513
Prague, 111 21
Czech Republic

Това с двете имена може да обърка някой пощальон, обаче на практика работи (за сега 50%, ще пиша когато получа или не получа другото плащане).

Много е важно вашето име да е написано на реда, където е името на получателя на парите и да е разделено със запетая и интервал по този начин:

Код:
UWCFS Ltd, [B]John Smith[/B]

Ако е фирма:

Код:
UWCFS Ltd, [B]ABC LTD[/B]


Алтернативния начин да се обработи плащането е да получите чека на вашия адрес с име върху чека вашето име (или името на вашата фирма), да напишете върху гърба на чека "Вашето Име pay to order UWCFS Ltd" заедно с вашия подпис. Този начин обаче не е много добра идея, защото забавянето е двойно - първо трябва да чакате да пристигне на вашия адрес, после да го пращате, да чакате да пристигне в Чехия...


Ново: Името на "UWC Financial Services Ltd" е сменено с "Mayzus Financial Services Ltd". Промениха начина на изписване на "payee name" върху чека! За повече подробности проверявайте редовно официалния сайт (раздела "Cheque Cashing"). Пише се и номер на сметката заедно с името на "Mayzus FS Ltd" и името на лицето, което има сметка в OKPAY: Mayzus FS Ltd. #9311245, John Smith. Не съм сигурен дали този номер е номер на сметката на OKPAY при Mayzus или номер на сметката на клиента при OKPAY (???).
 
Последно редактирано:
От: OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

OKPAY вече предлага възможност да зареждате пари в сметката си чрез дебитни и кредитни карти Visa, MasterCard и JCB.

debitcreditcardokpay.png


Таксата за зареждане на сметката от дебитна/кредитна карта е 5% + $0.40.

(реф. линк - печеля пари, ако се регистрирате през този лик)
 
Последно редактирано:
От: OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

Мога ли да се регистрирам в окейпей с дебитна карта виза електрон от наша банка и получени от интернет пари да ги прехвърля от окейпей към дебитната карта? Ако да, каква е минималната сума, която мога да прехвърля?
 
От: OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

За регистрацията в OKPAY не ти трябва никаква карта. Просто се регистрираш и толкова (искат сканирано копие на документ за самоличност и доказателство за адрес - сметка за ток/вода/парно на твое име или ако нямаш може документ от банката с твоето име и твоя адрес).

Можеш да ползваш картата си (издадена от българска банка) само за да захранваш сметката си или да плащаш на друг потребител на OKPAY.

Получаването на при чрез дебитна карта е възможно само с дебитната карта, която ще ти бъде продадена от OKPAY (ще я получиш в пощенската си кутия или с куриер). Идеята е да си ти вземат парите за издаване на картата и да ти взимат пари при всяко теглене (освен от таксата за теглене печелят пари и от неизгодния (за теб е неизгоден, за тях е изгоден) валутен курс при теглене на левове от банкомат).
 
От: OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

SWIFT or IBAN wire transfers are not completely free of vulnerabilities. Every intermediate bank that handles a wire transaction can take a fee directly out of the wire payload (the assets being transferred) without the account holders knowledge or consent. There is no legislation or technical means to protect customers from this practice. If bank S is the sending bank (or brokerage), and bank R is the receiving bank (or brokerage), and bank I1, I2, and I3 are intermediary banks, the client may only have a contract with bank S and/or R, but banks I1, I2, and I3 can (and often do) take money from the wire without any direct arrangement with the client. Clients are sometimes taken by surprise when less money arrives at bank R. Contrast this with cheques, the amount transferred is guaranteed in full, and fees (if there are any) can be charged only at endpoint banks.

Това е много интересно, при предното ми осребряване на чек, 110 евро които ми взеха в повече, бяха точно удържани от две други банки по трасето. Затова и тръся сега къде да си осребря новия чек.
Интересно, това има ли го някъде регламентирано - ако наистина е така, тогава основният ми потенциален проблем би отпаднал...
 
От: OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

От общо два пратени чека един е инкасиран успешно, другия нещо се влачи по пощите или се е изгубил (изпратен е на 2 февруари от Click Sales Inc. /ClickBank.com).

От ClickBank пратиха парите още един път (като си удържаха съответните такси за преиздаване на чек). Парите пристигнаха точно два месеца след като подателя изпрати чека (пътуването на чека около месец, осребряването пак толкова). Само не знам защо ми взеха $13.50 вместо $10 след като в тарифата им не са посочени други такси. Питах ги и сега чакам да кажат.

Статистиката до сега е - три пратени чека, две получени пращания (втория чек вероятно го е изгубил някой пощальон).

Има вече доста търговци, които предлагат плащане с OKPAY (затова не е нужно да харчите пари за комисионни по прехвърляне на парите към друга платежна система).

(реф. линк - може да спечеля пари, ако се регистрирате след щракане на този линк и правите транзакции)
 
Последно редактирано:
От: OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

Забелязах, че OKPAY вече имат и кипърска фирма "OKPAY CY LTD", но продължават да имат и фирма в BVI (Британските вирджински острови).

EUR backing the OKPAY currencies is held in trust by OKPAY CY LTD. for the exclusive benefit of all OKPAY account holders collectively.

1.1. "OKPAY"; means the currency backed by EUR; the word "OKPAY"; is a registered trademark.

1.2. "Issuer"; means OKPAY., a British Virgin Islands (BVI) Incorporation.

2.4.4 User understands and acknowledges that OKPAY is registered and is 100% domiciled in British Virgin Islands (BVI) and that OKPAY follows the laws of British Virgin Islands (BVI), including, but not limited to, allowing gaming and gambling businesses to use OKPAY as a payment system, which may not be acceptable or legal in user's own jurisdiction.

Доколкото разбирам сметките в евро се държат от фирма в Кипър, а сметките в долари от фирмата им на Британските вирджински острови. Може и тълкуването ми да е съвсем погрешно.

Само не знам защо ми взеха $13.50 вместо $10 след като в тарифата им не са посочени други такси. Питах ги и сега чакам да кажат.

Казаха, че имало грешка. Не уточниха каква точно. За три долара и половина разлика не ми се занимава да ги разпитвам повече.
 
От: OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

съвсем модерни станаха - вече приемат и биткойн :D
 
От: OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

Бих искал да помоля за малко помощ.
Регистрирах се в ОКPAY, верификацията е успешна, но не мога да се ориентирам - как става превода от трети лица към моята сметка там?
Т.е. искам да използвам сметката за да ми изплащат по нея комисионни за извършена работа, но не знам каква информация да изпратя на вносителя - къде мога да видя сметката, по която вносителя да нареди парите?
 
От: OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

Ако знаеш точната сума, която трябва да ти платят и електронната поща на получателя, може да му пратиш искане за плащане като натиснеш върху Operations -> Request Money. Обаче така изпращачът на парите ще бъде подканен да се регистрира и няма как да ти плати без регистрация.

Има обаче и друг начин, който не изисква изпращача на парите да се регистрира.

Другия начин е да щракнеш върху картинката в дясно от името на портфейла. В ляво на екрана ще видиш "Wallets and Currencies " и изброени портфейли - например "Wallet #1", "Wallet #2 " и т.н. В дясно от името на портфейла се намира изображение (трябва да изобразява сградата на банка). Щракаш върху това изображение и ти дава банковите сметки. Много е важно да обясниш на изпращача на парите да въведе "Details Of Payment". Ако не въведе тази информация няма как ти да получиш парите (парите ще ги получи доставчика на платежни услуги, но ти няма да получиш нищо, защото доставчикът на платежни услуги няма да знае за кого са тези пари). Важно е евро да се плаща към еврови банкови сметки и към портфейл (Wallet), който поддържа евро. За доларите и другите валути - аналогично. Иначе ще се получат превалутирания по неизгодни курсове.



Детайлите не трябва да ги публикуваш в публични сайтове (форуми, блогове и т.н.), а само да ги дадеш на лицата, които се очаква да ти платят.

Не е задължително изпращача на парите да има сметка в OKPAY. Всеки, който може да праща банкови преводи може да ти преведе пари по този начин (чрез банков превод към сметката на доставчика на платежни услуги като напише уникалния за твоя портфейл код в описанието на трансфера).

Имай предвид, че има неизвестни предварително банкови такси. Може би ще пристигнат около $50 по-малко в сметката ти в сравнение с изпратената сума от банката на изпращача на парите. Обаче може и да са повече таксите. Зависи през колко банки кореспонденти ще мине превода (всяка банка си взима по малко според нейната тарифа, която не е публикувана никъде или е публикувана така, че ти да не я намериш - т.е. не е публикувана). Банката на OKPAY си взима такса $12-$20 при доларови преводи, останалото е такса на другите банки по веригата.

Пак повтарям, не трябва да се пропуска въвеждането на онзи код в описанието на превода. Този код е уникален за твоя портфейл и ако парите се изпратят без този код няма как да получиш парите, защото само с този код може да се идентифицира получателя на парите (банковите сметки, където се пращат парите са едни и същи за всички клиенти на OKPAY!).

Трябва да обясниш да платеца, че трябва да въведе уникалния код към описанието на трансфера и да се увриш, че те е разбрал.
 
Последно редактирано:
От: OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

Притежателите на пластмасови карти от OKPAY вече могат да придобият една или повече виртуални дебитни карти, с които да пазаруват онлайн.

Плащанията онлайн с виртуалните дебитни карти са без допълнителни такси.

Можете да заредите виртуалната карта с каквато сума желаете, така че след пазаруване с виртуалната карта търговецът няма да има възможност да тегли от картата ви неправомерно и крадците на карти няма да могат да ви оберат, защото виртуалната карта ще бъде празна когато те се докопат до нея (търговецът вече ще е издърпал цялото съдържание на картата, ако сте заредили точно колкото трябва).

Пазарувайте онлайн с виртуалните карти на OKPAY без да рискувате целия баланс по сметката си!

 
От: OKPAY - алтернатива на банкова сметка плюс дебитна карта за теглене на парите

Може ли да се изпраща банков превод към трето лице или само към сметка на собственика на акаунта?
 

Горе