Opencart и https - проблем! :)

Kill-op

Active Member
Здравейте, имам голям проблем със сайт на Opencart. Пуснахме го да се отваря в https, но при картинките има проблем, защото линковете са в http и сайта излиза незащитен. Някой може ли да ми каже как да го оправя, за да работи целия сайт през https?
 
Продуктовите картинки, едва ли. Но виж, някакви лога, фавиконки, или хардкоднати в сайдбара, футъра, там вече минаваш в администрацията и даваш новите адреси, така де, слагаш едно "S". Няма тема или версия на OC, където са ги излели така. Винаги взима домейна като първа променлива и после пата до картинката. Но дай да видим за какво пишеш, че ми стана интересно. :)
 
Аз също съм ти писал ЛС с няколко въпроса подобни на тези на Блинки, защото в много от случаите си добавял изображения или други неща с адрес HTTP, като след промяна към HTTPS, трябва да обновиш ръчно някои неща като добавиш, както каза вече Банко едно "S" към протокола. Много е важно да видиш с инспектора какво точно ти показва, че още използва стария протокол, било то изображения, фавикони и т.н.

Поздрави!
 
Става дума за s*.***.com . Картинката в дясно беше с http и й добавих едно S, но проблема си седи отворен. Прегледах уж всички нови модули и навсякъде където сме слагали връзки, но никъде не намирам само http и въпреки това не излиза зеленото катинарче... :/

В config-а какво да пипам?
В началото е това
Код:
// HTTP
define('HTTP_SERVER', 'http://s*.***.com/');

// HTTPS
define('HTTPS_SERVER', 'https://s*.***.com/');

после вече връзките започват от home/ като няма нито http нито https.
 
Последно редактирано:
направих го, но сайта показа доста грешки. Уж ги изчистих после една по една /навсякъде в показаните файлове добавих S към HTTP/, но се размаза шаблона и се принудих да върна бекъп за да го оправя, че не помнех къде съм пипал. :)
 
направих го, но сайта показа доста грешки. Уж ги изчистих после една по една /навсякъде в показаните файлове добавих S към HTTP/, но се размаза шаблона и се принудих да върна бекъп за да го оправя, че не помнех къде съм пипал. :)
Това е, защото не са се дефинирали правилно CSS-ите, обзалагам се, че JS скриптовете. Виж какво ти е писнал колегата @pgplamen и пипни в конфига както на фронта, така и на админа. Не връщай целия бекъп при положение, че знаеш къде си пипал. Връщаш само промените от файловете - два мисля, че са.
 
Така, светото катинарче излезе! :)
Имам сертификат, от безплатните в суперхостинг.
Оказа се, че проблема е в картинката в дясно, след промяната от HTTP на HTTPS и натискане на ЗАПИС, кода не се променя /което по никакъв начин не можах да си обясня защо става?!/. Накрая я махнах и всичко заспа. Благодаря на всички, които се включиха и ми показаха пътя към решението на проблема! ;)
 
Беше качен сертификата, но сайта излизаше като частично защитен заради линка на картинката.Сега вече ми го изписва като изцяло защитен, след като я махнах.
 

Горе