Pay Per View или кой ще ни плаща за гледане ;)

Moko

Well-Known Member
Здравейте всички!
Доста съм писал и най-вече приказвал за методите, с които можем да правим пари онлайн, но мисля, че това ще бъде първата ми тема във форума :)

Искам да ви запозная с методът Pay Per View (PPV) или на български - Плащане за гледане. Какво точно представлява този метод? Как така гледане? Кой плаща за гледане? Защо??

Методът е много прост - взимате едно изборажение, качвате го на файл хост и взимате линка към него. Разпространявате линка и всеки път когато някой цъкне на него и види съдържанието от другия край, вие получавате пари :) Просто, нали? Малко звучи като bux система, но е доста далече от бъксовете. Кой плаща и как плаща? Плащат тия файл хостове, защото, там където е качено вашето изображение, те слагат доста реклами. Те печелят от рекламите и де факто споделят някаква част от печалбата си с вас. Защо се прави? Защото в днешно време става все по-трудно да си караш трафик. А ако може някой друг да ти кара трафик вместо теб е супер :) Дори и срещу заплащане.


- Какви изображения са позволени?
- Всяка програма си има своите условия за ползване (ToS), в които е описано какво може и какво не може да качвате. Повечето позволяват и adult снимки :)

- Колко плащат?
- Същата история - всяка програма си определя твърдо заплащане за 1000 прегледа.

- Как отчитат?
- Отчитат уникално IP на 24 часа. Т.е ако Гошо цъкне и види една снимка днес, в 17:00, до следващия ден на 17:00, системата няма да отчита Гошо като нов посетител и вие няма да получите пари от него, докато не мине този 24 часов период.

- Има ли значение от кои страни са хората?
- Има, разбира се! И в зависимост от страната на посетителите, е по-високо или по-ниско заплащането на 1000 гледания. Най-скъпо платени са САЩ и Канада, а в някои програми присъстват и Австралия, Великобритания и Нова Зеландия.


Ето и програмите, с които работех аз :

ImgServe (реф / не реф) - Проверени
ImgServe са от скоро на пазара, но това не им пречи да имат най-високите рейтове за плащане и да плащат.
Untitled.pngUntitled.png
Те плащат по 6$ за 1000 прегледа от САЩ, Канада, Великобритания, Австралия и Нова Зеландия.
Не мога да ви кажа колко е комисионната за рефералите, тъй като рефералната система я пуснаха вчера и още никъде нищо не пише. Писал съм писмо до съпорта, като ми отговорят ще ви кажа колко е %-та :) Но с тоя висок пейрейт едва ли ще е повече от 5-6%.
Плащат всеки четвъртък (късно вечерта), като е нужно да поискате плащането преди сряда. Аз цъкам request в 12-1 сутринта в сряда и ми го приемат :) Минимум за плащане - 3$
Плащат с PayPal и Payza
ВАЖНО - сесията на логина изтича след 10-15 минути. Проверявайте дали сте логнати, преди да качвате снимки!! Просто цъкнете рефреш и вижте дали сте в системата, защото ако не сте, няма да получите пари за новокачените снимки. Аз се прецаках няколко пъти така и сега внимавам :)


ImageTwist (реф / не реф) - Проверени
ImageTwist са доста стара програма, която ползвах още през 2011-та година да спамя по разни форуми, но тогава идеята ми беше съвсем различна и не съм търсил файл хостове, които плащат :) От тях чакам първото си плащане, но нещо се моткат.
Те плащат по 3.20 за топ страните, а комисионната за реферали е 10% от заработеното. Минимум за плащане - 3$
Плащат с Moneybookers, Payza, WebMoney, Liberty Reserve (които май ги спряха вече?) и Bank Wire

ImgDino (реф / не реф) - Проверени
Дино-то плащат по 3.50 за топ държавите си. При мен не вървят никак добре, явно заливат хората с прекалено много реклами и не цъкат по техни линкове. Но за някой друг може да работят по-добре :) Минимум за теглене при тях е 5$
Плащат с PayPal и Payza



Как точно да изкарвате пари с този метод? Отговорът е прост - трябват ви хора. Трябват ви много хора и то от добре платените страни - САЩ и Канада, предимно.
Ако имате Twitter акаунти с много последователи или пък Facebook страници с много хора от САЩ, можете да използвате този метод. Също така, можете да потърсите големи форуми за споделяне на снимки или пък форуми за каквото и да било :) Във всеки форум си има секция за чат и/или хумор, така че действайте :)
Хората "кълват" най-много на забавни снимки и на еротични снимки. Ако смятате да се занимавате с еротика ви съветвам да се запознаете с българското законодателство и какво мисли то по въпроса с по*нографията :)
Ако ще пускате адулт работи, един от най-големите форуми е на Сузи. Но ви съветвам много внимателно да прочетете правилата, преди да пускате каквото и да е, защото модераторите са много стриктни и банват сериозно.

Това се сещам за момента, ако някой има въпроси, нека пита, ще отговоря като съм онлайн :) Ще съм много благодарен, ако ми станете реферали :Р
Благодаря на всички ;) Дано съм бил полезен :) Успех!


Първи метод :
Адулт форуми, с адулт съдържание.
Сексът продава. Факт! Един от най-лесните начини да правите пари с метода PPV е с еротични снимки (казвам еротични, защото разпространяването на порнографски материали е противозаконно и срещу него има тежки санкции). След кратък рисърч в гугълот намерих няколко големи форума за споделяне на съдържание за възрастни, ето ги и тях :

Код:
http://www.fritchy.com/ - imagetwist
http://www.planetsuzy.org/ - imagetwist
http://www.intporn.com/forums/
http://www.redbitch.org/
http://www.freepornsource.com/
http://www.forumophilia.com/
http://www.porn-w.org/
http://www.pornbb.org/

Да благодарим на Neonskull - колегата е намерил списък с форуми. Можете да го изтеглите от тук.

Първите два позволяват imagetwist като файл хост за снимки. Останалите, уж, не позволяват файл хостове, от които можете да правите пари, но видях цели теми с по 20-30 и повече страници, в които имаше линкове от различни плащащи хостове. Все пак имайте едно наум, че може да отнесете бан. Освен това, преди да поствате каквото и да било, много внимателно прочетете правилата на всеки от форумите. Обикновено има раздел "Introduction" или нещо такова, в който освен да се представите, можете да прочетете и правилата на форума.

Как да правите повече пари от PPV?
Тъй като сайтовете отчитат по 1 уникален посетител на всеки 24 часа като 1 преглед, спасението е в това, да ползвате повече такива сайтове. Докато разглеждах форумите, разгледах и публикации и намерих още файл хостове, които плащат на своите потребители, ето списък, както и кой колко плаща :

ImgTiger - 5$ / 1000 (реф // не реф)
ImGrill - 5$ / 1000 (реф // не реф)
PixUp - 4$ / 1000 (реф // не реф)
ImgCandy - 4$ / 1000 (реф // не реф)
ImageCorn - 5.50$ / 1000 (реф // не реф)
ImgChilli - 3$ не реф - изключително използван е!!
TusPics - 3$ реф // не реф)
ImagePorter - 2.6$ реф // не реф)

ВАЖНО!!!!
Повечето от горните сайтове изискват ръчно да си пуснете афилиейт акаунта. Честно казано не знам дали афилиейт акаунта се отнася за снимките или за рефералите. Както и да е, след като се регистрирате, потвърдете си акаунта (пращат мейл), влезте си в акаунта и отидете на "Affiliate" , там ще пише, че афф. акаунта ви все още не е активен и трябва да го активирате ръчно - цъкате бутона 'activate' (или както беше там, само един бутон има) и ще ви изпише, че вашият акаунт очаква одобрение (pending approval). Това е! Но все пак е важно!


Държа да подчертая, че сайтовете не са изпробвани от мен! Предполагам, че плащат, не мога да бъда сигурен. Но щом ги има в няколко големи форума, предполагам, че са коректни.
Каква е идеята да се регистрирате в повече от един сайт?
Идеята е, да получите повече прегледи и повече пари от един и същи човек. Представете си, че качите 15 снимки, в един от файл хостовете :

Ако имате 1000 уникални прегледа от щатите, ще получите 5$. Ако обаче разпределите 15-те снимки в пет различни сайта, по 3 снимки и пак ги разгледат 1000 уникални човека? Тогава вече ще направите 5х5 = 25$ Идеята е да изцедите колкото можете повече. Вярно е, че ще се трудите повече, а и парите се пръскат в няколко сайта, но при интересни снимки и добър трафик, ще правите в пъти повече. В единия от форумите видях един юзър, който ползваше 7 различни файл хоста във всеки един свой пост. Е, ако има късмет и е регистриран в първите 6 от този списък + ImgServe, които плащат по 6$, това прави 34$ на 1000 прегледа от US потребители :) Честно казано, на теория не звучи никак зле, тъй като в България рядко можете да изкарате 34$ на ден. А 21 снимки (3х7=21), качени и разпространени за не повече от час, могат да ви докарат тия пари :) Може и повече - sky is the limit в тоя бизнес. Идеята е, да не се отчайвате и да не се отказвате в началото. Аз изкарах 20 цента на първия си ден, но вече видях и 20 доларов ден :) Важното е да се захванете сериозно, да вярвате в себе си и да бачкате.
Четете много добре правилата на форумите!!!

Откъде да намерите снимки?
Facebook страници, Twitter профили и Tumblr блогове - хештаговете са адски удобни, пишете "#sexy" или "#nsfw" без кавичките и ще намерите доста материал. Sex.com е идеален, макар че там въртят едни и същи снимки през 20 минути, през тях можете да откриете много блогове в Tumblr. В торент тракерите е пълно със снимки :) Или пък просто питайте гугъл за еротика, той ще ви закара на правилното място ;)

Метод №2 - Рискът си заслужава!!!

ImgServe и нему подобните сайтове хитруват много - те ви дават до 6-7$ за 1000 посещения от ТОП страните, а те самите прибират няколко пъти повече. Аз също работих с тези сайтове. Изкарах пари от там и реших да мина на следващото ниво. Предлагам ви да направите същото :)
Какво имам предвид - да си направите сайт, подобен на ImgServe.
Как - лесно,бързо и безплатно.
Какво да направя?? - Елементарно, Уотсън! Чети и изпълнявай ;)

Първо ви трябва сайт - аз ви предлагам да си направите един блог в Blogspot, защото това е един страхотен и безплатен вариант. Поразровете се в Google и си намерете тема с две колони - една от ляво и една от дясно, като двете колони са задължителни!!! Тема с една колона няма да ви върши никаква работа, повярвайте ми :)
След като си направите сайта ще ви трябва съдържание - изберете си 10 снимки и ги качете по една в пост. С това съдържанието ви е готово, за да започнете.
Следващата стъпка е да си набавите реклами. Препоръчвам ви Plugrush - много хора го ползват, коректни са. Ако искате да ми станете реферали, цъкнете на линка, а ако не искате - потърсете в Google :) Като се регистрирате в Plugrush, ще искат да им изпратите снимана лична карта, за да ви верифицират акаунта и за да можете да получавате плащания.
След като имате сайт, снимки и реклами, остава само едно - трафик. Трафика продължавайте да си го набавяте по същия начин - ФБ, форуми и каквото друго се сетите. Някои от вас ще попитат - е как от форумите, пък в моя сайт?? Е, много лесно :) Влизате си в акаунта в ImgServe или която PPV програма ползвате и качвате желаната снимка. Когато я качите, взимате кода за форум, който код изглежда така :

Код:
{URL=http://imgserve.net/img-52f136541927e.html]{IMG]http://s6.imgserve.net/images/small/2014/02/04/52f1365419244.jpg[/IMG][/URL]

Първите скоби с таг URL съдържат адреса, към който искаме да препратим хората, а втория таг IMG съдържа малката снимка, която има за цел да накара хората да цъкнат върху нея. Взимате линка от вашия блог, където предварително сте качили снимката (в пълен размер), слагате го на мястото на линка на PPV сайта и го пускате във форума. Т.е, от това

Код:
{URL=http://imgserve.net/img-52f136541927e.html]{IMG]http://s6.imgserve.net/images/small/2014/02/04/52f1365419244.jpg[/IMG][/URL]
трябва да стане това :
Код:
{URL=[b]http://вашадрес.blogspot.com/снимка-на-блондинка[/b]]{IMG]http://s6.imgserve.net/images/small/2014/02/04/52f1365419244.jpg[/IMG][/URL]

(сменям скобите, защото и това е форум и кодът се изпълнява, а аз искам да ви го покажа)

Много е важно да използвате една и съща снимка във вашия блог и в imgserve, за да вземете thumbnail (preview) на еднаква снимка :)
Изключвате коментарите, за да не ви спамят с глупости и започвате да препращате по форумите :)

Защо този вариант е по-добър?
Защото ImgServe и много други ползват Plugrush, което значи, че има защо. Тяхната система за реклама е с наддаване - по-високата цена показва рекламата. Минималната цена на клик за Рекламодател за US посетители е 0.01$. Само че при 1 цент на клик, рекламите на рекламодателите няма да се виждат, затова те слагат по-висока цена. Т.е, ще получавате поне по 1 цент на клик от посетители от USA. Англоезичния трафик струва средно 9.50$ за 1000 клика, а немско и френско говорящите са по 5$ на 1000 клика. Това са цените за рекламодателите. От тях Plug-a ще си взимат някакъв % , но пак ще получавате повече,отколкото при PPV програмите :)

Трети метод : CPA (Cost per Action/Acquisition - цена за действие/на придобиване)
Третия метод е простичък, с него можете да правите още повече пари, но там няма нищо сигурно. Става въпрос за такива CPA рекламни мрежи, които работят за други сайтове и компании. В случая, на нас ни трябва CPA мрежа, която да работи с Dating сайтове. Dating сайтовете искат нови потребители и плащат за всеки един регистриран потребител. CPA мрежата е посредник между Dating сайта и афилейтите като нас, които карат трафика и осигуряват т.нар. leads.
За да ви одобрят в такава CPA мрежа, трябва да имате действащ сайт или landing page, които да не са празни. Landing page се нарича страницата, която посетителят първо вижда на вашия сайт. Добре е да се прави такъв лендинг за всяка оферта, която промотирате и да ги правите различни, за да пробвате кое конвертира най-добре :) Потърсете за dating landing pages в Гигил, за да видите пример :)
Как да си намерите CPA мрежа? Лесно е, просто влизате в Offervault.com и си търсите Dating или Webcam оферти. Намирате нещо, дето ви харесва, регистрирате се в мрежата, чакате одобрение и сте готови :) Само една малка подробност - правете разлика между Casual Dating и Dating - Casual Dating-a e секс запознанства, а другото е само за лИбоф. Все едно gepime и elmaz ;)
Когато ви одобрят в мрежата, всичко което се изисква от вас е да си влезете в акаунта, да намерите оферта, която ви харесва и да вземете уникалният линк към нея. Повечето рекламодатели предварително изготвят свои банери и рекламни материали, но вие можете да използвате и свои банери или просто линкове :) Но трябва да вземете линка към офертата и внимателно да четете инструкциите, защото CPA офертите са с ограничение по държави.
Ако не ме домързи довечера ще направя един блог в Блогър, за да ви покажа какво точно имам предвид и как да ютилизирате трафика максимално (как да изстискате максимума от него)

____________________________________________

Казах ви, че е добре да си направите блог в Блогър, като безплатен и доста добър вариант. Сега и ще ви покажа какво имах предвид - провете тука -> http://justtesteen.blogspot.com/
Ето това е блог тип "imgserve". Според мен с нещо подобно ще правите повече пари, отколкото с PPV програмите :) Влезте в Google и пишете "Blogger 3 columns template", като махнете кавичките. Или направо вижте тука.
Правите си блога в блогър, влизате, цъкате на Template/Шаблон и цъкате горе на Create/Restore Back Up или Създаване/Възстановяване на резервно копие, намирате .xml темплейта и го качвате. След това вече ще разцъкате, за да си сложите рекламите и да си оформите блога, както искате. Рекламите се слагат в HTML/Java script widget или директно в HTML кода на публикацията.
Това е! Просто е и ефективно!



Надявам се да съм бил полезен! Който пробва, нека споделя наблюденията си с другите. Ако мислите, че съм пропуснал нещо или ако имате въпроси - питайте!
Успех на всички!
 
Последно редактирано:
От: Pay Per View или кой ще ни плаща за гледане ;)

+1 за споделянето на идеята :)
 
От: Pay Per View или кой ще ни плаща за гледане ;)

Благодаря ви :) Утре ми е последния изпит и ако го взема, ще си дам 1 ден почивка и после ще ви помогна с намирането на големи сайтове за споделяне на снимки :) Намерих и още един сайт, който, уж, е на imgserve и плаща по 5$ / 1000 , но първо ще опитам да измъкна пари, тогава да го пусна като тръстед :)
 
От: Re: Pay Per View или кой ще ни плаща за гледане ;)

Ако кача снимки, и ако ги споделям във Facebook ще има ли хава? И ще дават ли някой лев? И изобщо може ли така?

Дават, аз ползвам само ФБ, но, ако намеря достатъчно форуми може да почна да пускам снимки по форумите. В зависимост от това, каква ти е аудиторията, ще печелиш повече или по-малко пари :)
 
От: Pay Per View или кой ще ни плаща за гледане ;)

А кое се споделя? Адреса, завършващ на .html или .jpg? При първото излизат някакви порно картинки и един куп реклами, докато при второто, само картинката излиза.
 
От: Pay Per View или кой ще ни плаща за гледане ;)

Мерси за идеята ще опитам това със снимките. + rep
 
От: Pay Per View или кой ще ни плаща за гледане ;)

Има нещо, което не сващам при тези сайтове. Например ако качиш 3 снимки. 1-вата има 200 посетителя, 2-рата 300 посетителя и 3-тата 500 посетителя. Ще ти платят ли за 1000 или трябва на всяка една снимка да направиш 1000 посетителя?
 
От: Pay Per View или кой ще ни плаща за гледане ;)

Има и разни сайтове, които плащат на посещение, например - likes.com mylikes.com и подобни. За хората, които работят с фейсбук ще кажа само, че преди около шест месеца имаше масово триене на големи страници, които споделяха такива линкове. Не знам причината, никой не я знае, просто на много хора им заминаха страниците. Така че, специално с фейсбук и тия схеми, мисля че има някакъв риск.
 
От: Pay Per View или кой ще ни плаща за гледане ;)

Има и разни сайтове, които плащат на посещение, например - likes.com mylikes.com и подобни. За хората, които работят с фейсбук ще кажа само, че преди около шест месеца имаше масово триене на големи страници, които споделяха такива линкове. Не знам причината, никой не я знае, просто на много хора им заминаха страниците. Така че, специално с фейсбук и тия схеми, мисля че има някакъв риск.

Има, да. Публикувах един от въпросните линкове и когато от фейса цъкна, за да ме препрати да видя снимката, излиза съобщение, че страницата е докладвана като спам и предупреждение да не се посещава.
 
От: Pay Per View или кой ще ни плаща за гледане ;)

Пробвал ли си да чийтваш? T.е да цъкаш снимките от различни IP-та с програми като TOR?
 
От: Pay Per View или кой ще ни плаща за гледане ;)

Пробвах този първия сайт, който си споменал ImgServe, не ми дойде имейл за потвърждение. Като влезнах в сайта не можа и снимката да се качи, пише че има грешка в сървъра. След това пробвах и този ImgDino, пратих на един познат картинката и ми каза, че са му се показали материали за 18+.
Все пак ако някой действително изработва някакви пари от гледане на картинки все още, нека пише за работещи сайтове, които плащат.
 
От: Pay Per View или кой ще ни плаща за гледане ;)

1. Фифи споделяш линка, който ти се дава, след като качиш снимката. Ако ползваш друг линк можеш да отнесеш бан :) Все пак тия типове искат и да правят пари, не само да плащат ;)
2. Хелф, моля, пак заповядай ;)
3. Мади - Идеята е добре изпипана. Ако имаш 3 снимки, на първата 200 прегледа, на втората 300, а на третата 500, ще ти се плати за 1000 гледания, ако всичките 1000 гледания са от 1000 различни IP адреса. Т.е , ако от всичките 1000 гледания, уникалните IP-та са 500 - плаща ти се за 500 гледания. Ако днеска аз ти цъкна на линка веднъж, системата ме отчита и в следващите 24 часа не ме брои, ако ще и 100 снимки да ти прегледам :) Разбра ли сега? :)
4. redrum много страници горят всеки ден и без да са адулти и без да пускат такива линкове :) Конкуренцията никога не спи. Никога не забравяйте това ;) Рядкост е обикновени юзъри, които не са се наговорили предварително, да ти свалят страницата. Дори бих казал, че е невъзможно.
5. Джингиби - чийтването не ми е в природата :) А и честно да ти кажа, дори и да не те баннат, в повечето случаи няма смисъл. Колко гледания можеш да направи днес, преди да ти писне и да му теглиш майните? Пък и в тоя ТОР IP-тата колко са? От къде са? Повечето не плащат за индийци и китайци, а безплатните прокси IP адреси са най-често от страни като Китай, Индия, Венецуела, Бразилия, Боливия и такива страни :) За тях ще получаваш макс по 10 цента на хиляда гледания. Струва ли си? Не бих казал :) Виж, ако можеш да намериш 2000 щатски IP-та и ако имаш възможност да автоматизираш процеса - перфектно! Иначе не бих рискувал :) А и още нещо - за да пращаш голям трафик, трябва да имаш (или да постваш снимките в) голям сайт/блог/форум/социалка.
6. Лимитлес, днеска сървърите им правят чалъми. Цял ден е така, аз преди малко не можех да кача снимка, че не може да се свърже с ъплоуд сървъра. Изчакай малко, опитай пак утре. Гарантирам ти, че работят и са коректни. Аз предната седмица изкарах 100$ и ми ги платиха вече (естествено пейпал си спряха 5$ за услугата, грррр). Относно това , което излиза като реклами - когато качвате снимките се оглеждайте за избор между адулт и не адулт снимки. Например в ImgDino изборът е между :

Код:
Image type: NSFW (Adult) или Family Safe

Пускате NSFW и ви излизат адулт-таргетирани реклами. Пускате Family Safe и ви излизат разни Travian-и , Империи и разни такива игри и CPA зарибявки от рода на "Вие спечелихте хайфон!"

Радвам се, че има такъв интерес! Днес щях да поровя за форуми, но една малка гад ми съсипа деня, барабар със следващият, та ще стане в понеделник сигурно. За пръв път в живота си виждам черна хлебарка, поне 4 сантиметра голяма... Големия град не е работа :) На село нямаме такива екстри :lol:

С удоволствие ще отговарям на вашите въпроси и ще ви помагам с каквото мога ;)) Не се притеснявайте да питате!!
Лека нощ на всички! ;)
 
От: Pay Per View или кой ще ни плаща за гледане ;)

Моко, успях да кача снимки днес. От къде намираш посетители? Аз пратих на няколко човека и ми казват, че е порно и не могат да го постнат в фейсбук страниците им, защото ще им ги изтрият.
 
От: Pay Per View или кой ще ни плаща за гледане ;)

Моко, успях да кача снимки днес. От къде намираш посетители? Аз пратих на няколко човека и ми казват, че е порно и не могат да го постнат в фейсбук страниците им, защото ще им ги изтрият.

малко по-горе
Дават, аз ползвам само ФБ
Може да си спамиш линковете по големи и забравени страници или да си направи своя и да си я развиваш. Пък дали ще трият... На моменти ми се е случвало, фейсбук да блокира ImgServe и да не мога да пускам линкове към тях, а вече пуснатите да не работят. Обаче ефектът винаги е бил временен - няколко часа. След това пиша 1 пост, че е пълно с ретарди и завистници и така... :D А като качиш снимка в ImgServe и я направиш NON-adult , няма как да ти дава порно реклами.
 
От: Pay Per View или кой ще ни плаща за гледане ;)

Моко, винаги до сега съм кликал на NON-adult и винаги излиза порно :D :D Няма шега, няма измама.
 
От: Pay Per View или кой ще ни плаща за гледане ;)

Видях и аз, прав си, прави сте. Писах на съпорта, да видим какво ще кажат по въпроса. Family Safe трябва да е Family SAFE. Извинявам се, че говорех на изуст, но аз съм се насочил към адулт и досега не бях качвал обикновена снимка. Извинявам се още веднъж! :) Ще пиша, като съпорта отговорят.
 
От: Pay Per View или кой ще ни плаща за гледане ;)

ъп на темата, първия пост има редакция - метод, форуми + файл хостове

едит :
съпорта на ImgServe ми писаха - скоро няма да пускат реферал системата. Рефералите се отчитат, но не генерират комисионна. Явно все още се стискат. А за "Safe" снимките се оправдаха, че нямат рекламодатели и за момента можели да предложат само такива реклами. Опитайте с някой от другите хостове, примерно ImageTwist - те са от доста време на пазара и би трябвало да имат Safe снимки :)
Някой захвана ли се вече? Няма ли да се похвалите? ;)
 
Последно редактирано:

Горе