PayPal планира да добави нови функции за извършване на транзакции с криптовалути

Blinky

Owner

Някой по-запознат може ли да хвърли малко повече яснота. Демек, има си пари в PayPal, и си имаш някакъв портофейл, и може да си трансферираш между акаунтите парични средства. Разбира се, в началото ще са само популярните криптовалути (Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Litecoin). Крайно време беше, но честно казано не знам как точно ще се случи това по една проста причина, PayPal върви с много строги регулации за разлика от криптовалутите.
 
Пълна глупост.
https://www.reddit.com/r/Buttcoin - Тук е шоу от няколко седмици, като всичко върви по нормалния план - 0$ за биткойн.

Пък за въпросните валути, които са добавили - то са толкова скачащи постоянно, че ще се опариш почти всеки път, заради арбитража, да не говорим за таксите. Ако го ползва някой, ще е със стабилните скамове ( stablecoins), но и там като гледам тетера - и там си отива към затвор за Паоло и компания.
ЦЪК - коментарите за повече инфо.
SUzBWkv.jpeg
 
Нямам представа за тези портофейли, може би са много полезни, но самото крипто е по-вероятно просто скоро да бъде история. Ето отново, за пореден път, накъде движат нещата от нивата, от които зависи:

"Въпреки че цитира множество проблеми с модела за децентрализация на криптовалутите (някои от тях са валидни, а някои от тях не), Банката за международни разплащания заключи в доклад, публикуван тази седмица , че крипто „не може да изпълнява ролята на пари“. Както е отбелязано в доклада:

„Изграждайки върху блокчейн без разрешение, крипто и DeFi се стремят да създадат радикално различна парична система, но страдат от присъщи ограничения. Система, поддържана чрез възнаграждение на набор от децентрализирани, но заинтересовани от себе си валидатори чрез такси, означава, че мрежовите ефекти не могат да се проявят. Вместо това системата е склонна към фрагментация и е скъпа за използване.

Фрагментацията означава, че крипто не може да изпълни социалната роля на парите. В крайна сметка парите са координиращо устройство, което улеснява икономическия обмен. Това може да стане само ако има мрежови ефекти: тъй като повече потребители използват един вид пари, става по-привлекателно за другите да го използват. Поглеждайки към бъдещето, има повече обещания в иновациите, които се основават на доверие в суверенните валути."

Не е изненадващо, че това е в съответствие с предишен доклад на BIS от май , който прогнозира експанзивния ръст на цифровите валути на централната банка (CBDC) в близко бъдеще.

BIS не са кои да е. И по-скоро им се получават нещата, които прогнозират.
 
https://web3isgoinggreat.com - тук се пускат ежедневно новини за 'успехите' на крипто бротата.





Четете коментарите, обсъждано е вчера в бъткойн.
Пак тръгна нагоре. Прогнозират бум близко до рекорда. След здраво падане, каквото се случи.
 

Горе