Paypal Limits Help

alex_g

New Member
Имам Verified Business Account в Paypal от няколко години, но съм получавал малки суми от около 100-ина долара на клиент на обща стойност от около 5000 usd.

Говорих няколко пъти със съпорта, но всеки от служителите ми казва различно - че имам лимит от 2500 usd, че нямам лимит, че имам лимит от 10 000 usd...в overview не пише да имам лимити...

Имате ли идея, дали имам лимит за получаване на суми и за изтегляне на сумите към дебитната ми карта?

Ако започна получавам големи суми накуп дали ще блокират и лимитират акаунта?

Поздрави!
 
От: Paypal Limits Help

Limits се виждат от следната секция.

• Ако за тея години не си им давал docs за verify (ЛК, etc.), имаш $2,5k/€2,5k годишен лимит, който се reset-ва авт. на следващата година, когато е регистриран акаунта, откогато е започнато да се получават суми (а не на 31.12);
• Ако си им давал docs, то би следвало да нямаш годишен лимит, да си го достигнал, дори и задминал, щом си имал над $5k;
• Receiving limit би следвало да е неограничен;
• Това за $10k би следвало да важи за: когато се получи от създаването на акаунта до днес да речем мин. $10k, може да се пише на поддръжката им да махнат withdrawal limit-а. Но той НЯМА общо с receiving limit, може и $100k да си получил досега от създаването му, и пак да имаш ограничен withdrawal limit.

Добре е да се звънне пак в понеделник до IE поддръжката им номера и да се пита пак конкретно за receiving limit и withdrawal limit.

А тоя клиент, ако е с „рисков“ акаунт, може да асоциират „риска“ и с твоя акаунт, съответно и да се получи лимитация, от там и „доказване“ за к'во са били тея транзакциии, имат ли tracking, нямат ли, invoices, business license, etc. (т.е. стандартните им измишльотини).

Колкото по-„Aged“ е акаунта, толкова по-големи суми наведнъж може да получава, но не бъди gambler, винаги започвай с малки суми към по-големи, но не продължавай със стократните по $100 суми все пак.
 
От: Paypal Limits Help

От линка, които си ми изпратил пише 500 usd, docs съм им давал, когато съм откривал акаунта, преди няколко години....
Тези около 5K са от продажби в ибей, без да съм имал проблеми.

Глупости няма да върша...искам да ползвам email payments за туристически услуги, който ще предлагам, като в някой единични случаи може да пускам фактури и за 5k usd, които ще искам веднага да withdraw, за да се разплатя с доставчиците ми. Като за начало сумите ще са около 1-2K.

Като цяло не съм решил дали да ползвам Paypal, но почти не намирам алтернатива, Sagepay имат също email payments, но искат UK банкова сметка, Payza гледам, че са с лоши отзиви, а и клиента трябва да си прави акаунт, за да плати..
 
От: Paypal Limits Help

Alex,за това което смяташ да правиш,пейпал е прекалено рисков,моят съвет е скрил/манибукърс.Но ти си преценяваш,получаването на голяма сума и веднага след това препращане на други имейли или теглене,автоматично рейзват червения флаг и ботовете на ПП лимитират автоматично акаунта,при скрил това го няма,освен това за 24 часа в работен ден Скрил ми прехвърлят теглената сума в банковата ми сметка,независимо каква сума теглиш,таксата е 3,50 лв.Винаги съм бил на мнение,че ако има опция да не е пейпал,ако ще в конци и платове да ми плащат,е по-добре и по-малко рисково от ПП.
 
От: Paypal Limits Help

Аз лимитите съм си ги вдигнал отдавна. Мисля, че на 2500 долара се вдигаха. Трябва да пратиш копие от лична карта и proof of address, незнам друго дали искаха. След като ти вдигнат лимитите може да ти пращат големи суми.

За тегленето обаче има лимити, примерно от VISA имат лимит да може да теглиш до 500 долара на ден.
 
От: Paypal Limits Help

Не виждам Skrill да предлагат mail payments (пращаш на клиента фактурата по мейл, той цъка пей, вкарва кредитна карта и плаща) Зная, че е рисковано и ще си имам разправии...
Клиентите ми не са от БГ, а с paypal ще ми се доверяват по-лесно.
Виртуален терминал ми е последният вариант... Едва ли някой от чужбина ще се навие да прати на някъв българин в БГ данните на кредитната си карта,
 
От: Paypal Limits Help

Условиятя за премахване на дневния withdraw лимит от $500 бяха следните, преди около 2 години, когато аз го направих.
* Have a Verified PayPal account
* Be a PayPal member for 90 days
* No open buyer complaints
* No limitations in the last 30 days
* Have received over $10,000 USD since opening your account
 
От: Paypal Limits Help

Skrill също имат и предлагат merchant terminal за приемания на плащания с карти. PP също, но може да се избягва. ePay също (имат и EN версия). Принципно не виждам проблем щом в UK sites българи като пазарят минават през Sagepay gateway-я, то от UK/датчани или каквито са там като пазарят, що пък да не ползват EN версията на ePay, след като така ще е най-улеснено и бързо за merchant-а?

PP винаги е бил не нож с две, а с 1000 остриета. Винаги и по всяко време могат да турят банана, ако ще и най-лицензирания човек да си на света – асоцииран риск, рискови простотии и измишльотини. По-подробно тук и тук.

Това за „веднага withdraw“ на супер големи суми може да се избие от главата, тъй като това асоциира риск/flag-ване, т.е. за PP си „получаваш пари, бързаш да ги теглиш, аха – нещо съмнително, измамно, бам limit“. Ако си минал $10k, може да им пишеш e-mail да ти махнат withdrawal $500 limit-а, така че да НЯМАШ $500/daily, а максимумът ще стане на €1,2k/transaction като за деня могат няколко withdrawals да се пуснат, не само 1. Ако не беше /bg/ акаунта, то щеше да изисква и банков акаунт, но пък там максимумът нямаше да бъде толкова, а колкото порече човек, все пак bank, но това е др. тема.

За разплащане с доставчиците винаги трябва да се имат „резервни“ пари, с които да се действа. Тези от PP не са сигурни, и винаги имай едно наум, че в най-лошия случай за 180 дни няма да имаш достъп до тях някой ден (колкото този „ден“ дойде по-късно, толкова по-добре, а най-добре да не идва, но никога нищо не е сигурно с тях). Пак е по-добре от AMZN да речем, където при suspend на акаунта, независимо колко пари си натрупал в него, нито можеш да се логнеш в него, нито „дръпнеш“ кинтите, нито нищо. Кинтите остават в полза на AMZN, а ако са били пратени и продукти към AMZN's Fulfillment Center (FBA), items също остават за тях (двойна загуба от кинти и продукти). Няма 180 дни, директно рязане, оставаш без нищо. Но това е друга тема и добре, че все пак малко българи, да не кажа никак, продават през AMZN изобщо неща.
 

Горе