PHP обучение

karlson

Active Member
Много искам да науча php минах няколко безплатни курса и получих базови знания. Интересно ми е и ми се иска да продължа с обучението. Кои са най-добрите курсове за дистанционно обучение. Препоръчайте ми как да продължа...
 
Може да видиш курсовете на Наков. Има хора които ги завършват и след 2 години работят за повече от 1000 лева, защото на много места търсят css, js да им бачкат без пари. И в тази сфера има измикяри
 
Дам, да те научат в кои случай се ползва 1 и в кои повече "return" :D
 
Дам, да те научат в кои случай се ползва 1 и в кои повече "return" :D
И кога се пише Й и И.
И само защото си говориш по default, последния и модул по PHP WEB беше доста силен, един от лекторите беше човека, който е правил abv.bg ( Веселин Малезанов ) , другия Иван Йонков ( @Royal) , който е цъкал бая време в XSsoftware. Знаейки възможностите на въпросните двама, бих си направил обосновано предположение, че твоите умения спрямо техните са доста назад, и мнението ти е чист хейт на нещо нерелевантно :)
https://softuni.bg/trainings/1746/php-web-developmentbasics-september-2017
Това, което не ми харесва, е че се продължава да се учи напред Symfony, при положение, че има Laravel, който буквално отвя конкуренцията с 5-цата, и през 2-3 месеца пускат супер features ( 5.6 вече със супер бруталните подобрения) .
https://www.youtube.com/playlist?list=PLwAKR305CRO-Q90J---jXVzbOd4CDRbVx Това би свършило работа на човека, ако има на идея за MVC и някакви design patterns, и евентуално малко видеа от laracasts.com
 
Последно редактирано:
Не се фокусирай върху даден език. Разбери концепциите. Виж някой курс за ООП, шаблони за дизайн, алгоритми. Разгледай MVC архитектурата, че вече без нея не може. Разбери как работи HTTP протокола. Научи в базов SQL. Ако разбереш как се извършват процесите, няма нужда да се фокусираш върху езика, било то PHP, C#, JAVA или друг. Няма никакво значение. Ако някой твърди, че има следователно не е качествен програмист.
 
Като минеш някой и друг безплатен ресурс, може да си почнеш разни проектчета да си зидаш. Нещо дето ти изглежда забавно.

От платени курсове не виждам особен смисъл.

Аз и от учене на РНР не виждам кой знае какъв смисъл ама то е друг въпрос..
 
Всичко е в практиката, но според мен не е никак лошо да почнеш да ръчкаш някакви неща, както и да след доброто опознаване да се разгърнеш към JS, CSS, HTML, SQL и т.н. Дори бих ти препоръчал направо И според мен езика ти може да е друг, но щом си решил PHP....Успехи.
 
@ReminD в абв.бг са ползвани толкова различни езици, че това че лектора бил писал ПХП за него не е добър знак. Това че някой е работил с бъгавите неща в ХССофтуер не го прави автоматично добър.
Да не споменаваме, че Наков и Сие говорят за PHP6...

Платен курс по PHP ми изглежда като да си хвърляш парите на вятъра, но щом до там е опрял ножа то най-добре да се ползва laracasts.com или udemy.com

PHP е прост език и точно там му е силата. Всичките тъпотии, които ще ти ги набият в разни академии обаче ще смъкнат значително КПД-то на кода, който ще генерираш за в бъдеще.
 

Горе