Plesk, Cpanel или ... ?

kuzmanin

Member
Имам намерение да минавам на собствен сървър за един от проектите си и се чудя какви са впечатленията ви от контрол панелите:

1. Plesk
2. cPanel
3. Други (ако някой знае, може и opensource)


Предварително благодаря на всички за мненията.
 
От: Plesk, Cpanel или ... ?

като чели цпанел гледам най много го ползват хостинг фирмите а и си има всичко и е лесен за работа
 
От: Plesk, Cpanel или ... ?

CPANEL удря сериозно през кръста :) Адски много пари е, същото важи и за плеск. Най - добре е, ако го администрираш през конзолата, ако не можеш, има open source уеб приложения, които вършат същата работа като цпанел. Търси зa Web Host Manager ( WHM ) & Open Source
 
хостинг ли искаш да предлагаш или за собствена употреба?

ако хостинг http://www.vhcs.net/ open source обаче от потребителска гледна точка цпанел рулира

ако е за лична употреба може и един уеб мин да ти свърши работа
 
От: Plesk, Cpanel или ... ?

За себе си мисля да го ползвам и не държа да е много лъскаво. Стига ми само да мога да настройвам нещата през някакъв интерфейст различен от конзола. Сега ползвам Plesk на dedicated сървър и нямам забележки. Не ми се е налагало да пипам през конзола
 
От: Plesk, Cpanel или ... ?

Plesk. Parallels купиха Plesk и според мен до година ще го направят най-добрия панел с много пред другите. Така ще имаш възможност да ползваш поддръжка като техен клиент. Има разбира се и други варианти. Бих ги обсъдил с теб, ако наистина ти трябва developer-ска машина.
 
От: Plesk, Cpanel или ... ?

Вчера разглеждах Webmin, изглежда доста функционално, но малко обширно (на много места неразбираемо за средно напреднал в системната администрация). Някой може ли да сподели впечатления за този тул?
 
От: Plesk, Cpanel или ... ?

Webmin безплатен контролен панел, който можеш да използваш като основа, за да работиш върху свой. Като тръгнеш да използваш всякакви комерсиални приложения обаче, ще трябва да променяш конфигурации и въобще е необходимо доста писане. Имаме клиенти с наети сървъри в САЩ, които за да спестят пари го използваха и не са особено доволни.
 

Горе