Pomo6t, molq!

frantic

New Member
Zapo4nah da 4eta edna ot knigite na moreniche i sega ne6tata mi stanah malko po qsni...
Molq moderatora da iztrie tazi tema.
 
Да, възможно е да се използват афилиейт програми (MoreNiche, GenBucks и подобни) на блог. Дали сайтът е по-добро решение, това зависи само от теб. Аз препоръчвам блога, защото се обновява много по-често, отколкото сайт, което е добре за търсачките и потребителите. Просто ти трябват умения по писане на статии.

Щом си се регистрирал в MoreNiche, не е лошо да прочетеш прекрасните им уроци за писане на статии за продажба на продукт и стартиране на първи сайт с такава цел > http://webmasters.moreniche.com/webmasters/index.php?maina=guide

Препоръчително е да закупиш домейн за твоя блог, просто защото той ще изглежда много по-достоверен.

А за темплейта - просто си избери добър темплейт от готовите на Blogger и пиши статии. Включи афилиейт линкове и докарай трафик (посетители) към сайта си.

Вземи за пример един от моите блогове: http://loosethatweight.blogspot.com/
 
Blagodarq na 4e se otzovahte na pomo6t. Otnovo iskam da se izvinq 4e ne pi6a na balgarski no prosto otdelqm tolkova vreme na afiliate 4e vse zabravqt da opravq tozi problem... obe6tavam sledva6tiq pat 6te sam redoven.
Pro4etoh dosta guidove ot moreniche i se orientirah cam proactol. Za sega si misleh da si napravq sait a ne blog, dori dnes smqtam da go platq, no mislq 4e bloga sa6to bi bilo dobro re6enie. Vodq se po guid-a koito e v site-a moreniche i v momenta sam na 4astta s pisaneto na statiite koeto mi e interesno, no vsa6toto vreme malko zatormozqva6to za6toto trqbva da napi6a 20 statii. Pisah moje bi v prodaljenie na 3 4asa i sam prepisal (to4no po okazanieoto na knigata za koqto ti govore6e) samo 4 statii. No smqtam 4e 6te uspeq da smogna...
Iskam da popitam nqma li nqkakav mejdinen variqnt? I site i blog? Za6toto mislq 4e bqh pro4el ne6to takova. A i drugo, moga li da davam linkove kam weight loss produkti na nqkolko firmi a ne samo na moreniche v edin site//blog?
Sa6to taka mislite li 4e e dobre da si zakupq domein i hosting ot icnbg (pravq go poradi fakta 4e drugite sitove ne iskat da mi priemat VISAta - elektron) i ako ne e dobre kakvo da napravq? I ako re6a da izpolzvam blog moje li toi da e bezplaten ili trqbva i toi da e platen?
Mnogo blagodarq predvaritelno! :D
 
Аз лично бих ти предложил да ползваш безплатния хостинг на MoreNiche. Знам, че сега някои ще каже, че безплатния хостинг ознчава че не и сериозен в бизнеса, но нека помислим малко :) Щом предлагаш един продукт на една фирма за какво да хабиш платен хостинг като там можеш
да слагаш сайтове с повече продукти и т.н. Аз имам два сайта в които промотиран продукти на GenBucks и те са си на техните сървари. Имам и още няколко, които използвам и за промотирането на ГБ сайтовете, които са си на мой сървър. Аз съм на мнение, че ако си използваш сайта да промотираш продукт/и само на един спонсор няма смисъл ти да плащаш за хостинга.
 
Винаги можеш да използваш безплатните хостинг услуги на Blogger. Темплейтите не са кой знае какво, но много лесно се кустомизират и добавят нови елементи към дизайна.

Да, можеш да промотираш повече от един продукт в блога си.

А за домейна - не е задължителен, но е препоръчителен.
 
Smqtam da si platq i hostinga i domeina za6toto tova mi e parvi site i iskam si4ko da e kakto trqbva i da ne me e qd 4e ne sam platil 40 lvl i zaradi tova ne sam spe4elil pove4e... A ako ne spe4elq pove4e, sledva6tiq pat 6te znam 4e nqma smisal! No ostava o6te edin vapros - Site, blog ili i dvete kombinirano i ako nai dobriq na4in e i dvete, to kak da go postigna. Moga li da si kupq hosting i da go sa4etaq s bezplaten blog kato blogspot naprimer?
 
frantic каза:
Smqtam da si platq i hostinga i domeina za6toto tova mi e parvi site i iskam si4ko da e kakto trqbva i da ne me e qd 4e ne sam platil 40 lvl i zaradi tova ne sam spe4elil pove4e... A ako ne spe4elq pove4e, sledva6tiq pat 6te znam 4e nqma smisal! No ostava o6te edin vapros - Site, blog ili i dvete kombinirano i ako nai dobriq na4in e i dvete, to kak da go postigna. Moga li da si kupq hosting i da go sa4etaq s bezplaten blog kato blogspot naprimer?
Да можеш . Друго мое предложение към теб е да използваш "http://ip.free.bg/lat2cyr.html"
 
Предлагам ти първо да опиташ само с блог, или само със сайт. Все пак трябва да натрупаш опит в създаване на съдържание, трупане на линкове и т.н. А като комбинираш и двете няма да ти е лесно.

Винаги можеш да качиш блога на Blogger и купиш някой домейн ;) Успехи!
 
Съгласен съм. ще си купя домейн и хостинг и така смятам да започна а когато натрупам опит ще опитам и с блог. Все още виждам бая зор със статийте ;) Благодаря за отзивчивостта, пожелавам успехи на всички и се надявам някой ден и аз да бъда от полза на някой така какво сте вие! :)
 
Ако имаш приятел с добър английски можете да правите партия :)
Аз така имам една приятелка и в момента сме на принципа:
Аз пиша статиите и се занимавам с промоутинг и всичко останало , а тя превежда статиите на английски :)Ще делим 60/40 ;)
 
Идеята ти е добра, но англиския ми е на достатъчно добро ниво. По скоро ме затормозява мисълта че ми остават още 13 статии :)
 
А защо си определил точна броика на статиите? Аз преди време като субмитвах статии пишех всеки ден по една и я качвах.
 
Ами в сайта на moreniche има много подробен guide как да си направиш добър сайт. И сега съм на момента където трябва да напиша 20 статий за да може като го пусна сайта направо да си имам 20 готови статий. Вчера си купих домейн и хостинг. :) А иначе като го пусна смятам да продължавам да качвам.
 
Според вас добра идея ли е след всяка статия да слагам линк на продукта който рекламирам, за да могат да си го ппоръчат по лесно или е праклено натрапвашо?
 

Горе