Вискяр Градинаров
Well-Known Member
Интересно какво ще се случи с тази българска интернет търсачка poppy.bg?
В момента на сайта на българската интернет търсачка poppy.bg намирам следните информации:
"Попи е персонален експериментален проект, който представлява интелигентна машина за търсене в българското интернет пространство.
Целта е да се създадат алгоритми за ефикасно търсене, съобразено със спецификата на българския език. Основна отличителна черта ще бъде възможността да се отчетат всички аспекти на думите в едно изречение, а не да се прави просто индексиране по ключови и "платени" думи.
В момента обаче всичко е в процес на разработка и предстои доста работа и експериментиране.
Приятно и ползотворно търсене"
Concepta - семантичен анализатор:
"Concepta е семантичен анализатор за български текстове. Целта на инструмента е да предостави визуална представа как Попи и другите търсещи машини "виждат и разбират" вашия сайт.
Стартираме на 01 октомври, 2015."
Резултати от някои търсения:
poppy - Poppy e нещо, ама още не знам какво
Само това знам за сега...
Няма други резултати
Опитайте пак по-късно или променете текста за търсене
домати - Доматът e зеленчук
Става за ядене, салата, таратор с домати, ястия.
предприемач - Предприемачът e нещо, ама още не знам какво
То доста хора не са наясно какво е предприемач, та този отговор си е нормален.
Нямам представа дали автора/авторите на българската интернет търсачка poppy.bg са регистрирани тук, но им желая успех!

В момента на сайта на българската интернет търсачка poppy.bg намирам следните информации:
"Попи е персонален експериментален проект, който представлява интелигентна машина за търсене в българското интернет пространство.
Целта е да се създадат алгоритми за ефикасно търсене, съобразено със спецификата на българския език. Основна отличителна черта ще бъде възможността да се отчетат всички аспекти на думите в едно изречение, а не да се прави просто индексиране по ключови и "платени" думи.
В момента обаче всичко е в процес на разработка и предстои доста работа и експериментиране.
Приятно и ползотворно търсене"
Concepta - семантичен анализатор:
"Concepta е семантичен анализатор за български текстове. Целта на инструмента е да предостави визуална представа как Попи и другите търсещи машини "виждат и разбират" вашия сайт.
Стартираме на 01 октомври, 2015."
Резултати от някои търсения:
poppy - Poppy e нещо, ама още не знам какво
Няма други резултати
Опитайте пак по-късно или променете текста за търсене
домати - Доматът e зеленчук
Става за ядене, салата, таратор с домати, ястия.
предприемач - Предприемачът e нещо, ама още не знам какво
То доста хора не са наясно какво е предприемач, та този отговор си е нормален.
Нямам представа дали автора/авторите на българската интернет търсачка poppy.bg са регистрирани тук, но им желая успех!