RSS/XML Feed-ове

$INeed$

Well-Known Member
Какво са RSS Feed-ове?
RSS са накратко "Наистина Прости Обединявания (Really Simple Syndication)" или "сумаренно богат сайт (Rich Site Summary)". RSS е формат използван да обединява новини и съдържание от сайтове за новини, новини от общности-сайтове и лични блогове.

Веднъж щом започнеш, е като да имаш любимите си частици от Нета идващи към теб. Не е необходимо да ходиш и проверяваш за упгрейти през цялото време.

Как мога да използвам RSS?
Най-добрият начин за използвате RSS е с програма наречена News Aggregator; който събира, упгрейтва и показва RSS Feed-овете. Тази програма ще свали/покаже RSS Feed-овете вместо вас. Има много безплатн и комерсиални Aggregator-и, които са свободни за сваляне. Някои Aggregator-и са програми, докато други другите услуги са уеб базирани.

Ето и някои избора, когато става дума за RSS Aggregators :

Windows: SharpReader
Лесен, но върши работа.

Mac OS X: NetNewsWire
Това лесно за използване Mac-like aggregator.

Linux: Straw
Най-добрият aggregator за GNOME.

My Yahoo
Yahoo's RSS Reader.

Web: Bloglines
Проверете всички feed-ове от всеки browser.

_______________________________________
ВИЖ :Побликуване на Статии или Еднопосочни Линкове
 
Много искам :) изпускам доста постове, а с RSS винаги ще ги намираме веднага след публикуването и ще стане по-добра дискусия, аз лично ползвам Google Reader, преди време ползвах RSS Bandit , но Google си е Google - те наистина мислят много за потребителите.
 
ДА, идеята е добра за това. Ще се следи няй-новото а и други БГ сайтове могат да си го аднат за да водят кум ценен ресурс. Това винаги е добре за даден сайт - воденето към качествени и информационни перурси.

Мерси за идеята Ilia, и на теб coolice за предложението. :lol:
-----------------------------------------------------------------------------
Penis Health Articles
 
Ъъъ извинявам се, ама само аз ли не знам как да го ползвам това или...

Като кликна на него ми дава грешка и ми изписва кода... :(

P.S. Написах го на няколко места за да можете да го видите по-бързо и евентуално ако проблема е при Вас, да го оправите.
 
Бате какъв браузър ползваш, защото на мен ми се отваря перфектно, както и на останалите. Еми целта му е да полъчаваш най-новото от форума като инфо, без да влизаш в него. Може да си го прибавиш и към Bookmars, за да си го четеш оттам.

А ако имаш сайт по темта, паяка ще ти го хареса защото нон стоп се обновява съдържанието на сайта благодарение на него. Много е полезен за такива малки SEO трикчета.
 
Еми и с трите браузъра го пробвах (Firefox, Opera, IE7)и всичките ъпдейтнати и не работи :(

Направил съм скрийншот в случай, че някой се интересува ще му го пратя
 
На мозилата пробваи да му дадеш релоад няколко пъти понякога не зацепва :( иначе може да го добавиш като ливе букмарк и новите заглавия ще ти излизат като част от менюто. никакви проблеми с IE7 не съм забелязал.... (на легален уиндоус за кракнтата версия незнам)
 
Докато търсех нещо за Rss Feeds попаднах на тази тема и много ми хареса. Мисля че ще е полезна и да я бъмпвам ;)
Покрай ъп-а нека кажа и кои четци са добри според мен:

FeedReader, RSSReader и любимият ми GreatNews

Може ли линк към G Reader да го видя ;)
 

Горе