SEO Въпросче

mrm_1

Active Member
Имам въпрос към по опитните занимаващи се със оптимизация на уеб страници, и направо към въпроса:

Имаме сайт1 който е основен.
Правим сайт2 и го пълним с обратни връзки към сайт1.

Това до колко е правилно и нямали някаква опасност сайт1 да бъде наказан?

Днес попаднах на подобен случай и ми стана любопитно това дали е често използван прийом за оптимизация на сайт.
Междудругото сайт1 има не лошо класиране в нишата си .
 
От: SEO Въпросче

Правим сайт2 и го пълним с обратни връзки към сайт1. - Лоша идея! Количеството линкове никога няма да помогне, търси качеството!

Това до колко е правилно и нямали някаква опасност сайт1 да бъде наказан? - Зависи, може и да го накажат!

Днес попаднах на подобен случай и ми стана любопитно това дали е често използван прийом за оптимизация на сайт. - Да, които не разбират как, го правят.

Междудругото сайт1 има не лошо класиране в нишата си . - В такъв случай внимавай какво правиш, че да не се налага да купуваш нов домейн.
 
Не е добра идея. Може би да бутнеш няколко - 1-2, които да водят и към различни страници от съдържанието. Това е добър план. Като се има предвид, че сайт №2 не е добре да се "спами" навсякъде. В смисъл, дори и да "филтрираш" набраните кофти линкове през сайт №2 към сайт №1, то пак сайт №2 се води кофти линк съсед, което може да нарани и сайт №1. Аз го използвам, но при мен реално сателитките (или прележащаите такива сайтове - сайт №2) са с много изчистени линкове и в по-голямата си степен разчитам сайт №2 да носи не линк джус или да е силен линк партньор, а да води и реални потребители, които сайт №1 да конвертира в продажби. ;) Това бих препоръчал аз. Винаги мисли как ще се отрази на сайт №1, след като все пак е добре позициониран в нишата си. ;)
 
От: SEO Въпросче

Благодаря и на двамата за съветите, не съм тръгнал да си оптимизирам сайтовете по този начин, просто видях сайт който прилага този номер - май за сега успешно, и просто ми стана интересно до колко това е правилно и релевантно.
@Blinky какво имаш на предвид с това:
Като се има предвид, че сайт №2 не е добре да се "спами" навсякъде.

Може би да не се прави линк-билдинг на сайт2?
 
Да се прави, но да се внимава с какви линкове се блъска. Блог коментари от наспамени сайтове или от линк ферми не мисля, че са добри опции, и има още много такива. Имай предвид, че нараниш ли сайт №2 с линкове, а той води ли към сайт №2 с много връзки (и Google забележи това като стратегия), ще пострада и сайт №1. Просто логика на скачените съдове, и то често се случва при някой друг рипорт или пингвин ъпдейта. ;)
 
От: SEO Въпросче

Всичко зависи от едно нещо което е като Свещения Граал - Линков профил. Това което горните правят е ОК, но ти не им знаеш линковия профил и как сайт 2 влияе на линковия профил.

Защото има една тънка червена граница - прекрачиш ли я и оп "Удари ме Пингвин". А границата е много тънка.
 
От: От: SEO Въпросче

просто видях сайт който прилага този номер - май за сега успешно
Сайта може да е успешен по-ред други причини и е опасно на се правят заключения по отделни СЕО точки на базата на това.
Иначе конкретно по темата....моето мнение е , че от нови сателитки файда няма абсолютно никаква , ако са от преди 3+ години по-може.
 
От: SEO Въпросче

На нов сайт не може да прилагаш каквито и да е техники с линкове , понеже е закопан в пясъчника
И така или иначе тези линкове нямат никаква стойност, играйте по правилата , доказано е - работи :)
Събираш пари от закуски и си плащаш за PR статии. Ако събираш по 1 лев дневно , за една година ще си купуваш по една статия, което в някой случаи може да е достатъчно :) Ако събираш по 2 лева от закуски - 2 статии, ако събираш 3 лева от закуски - 3 статии и т.н.

Ставаш у 5 часа или работиш през нощта до 5 часа - пишеш блогове, статии за това, което продаваш - така привличаш таргетиран трафик към блоговете си, където си качил реклами към сайтовете си, където продаваш. И т.н. и т.н.

Изключително наивно е да се смята че с няколко линка ще стане каквото и да е било :)
Успех на всички !
 
Последно редактирано:
Мобилио е прав. Има една тънка линия, която не трябва да се преминава. И за това има сериозно разграничение между уайт и грей хеда. Преди да се мине изцяло към блек, което си е безпреспективна история за сериозен проект. ;)
 

Горе