SEO Е Непрестанна Работа.

Blinky

Owner
Ако сте следили SEO бизнесът въобще или сте поне малко заинтересуван, сигурно сте забелязали, че е ниша, която се разширява по мрежата. По-конкурентно е преди няколко години. Също така повече и повече хора осиновяват SEO техниките за да впечатлят търсачките. Като резултат търсачките им отговарят мило, като променят правилата на играта.

Не помага, че броят на страниците, които имат нужда да се индексират от търачките са се повишили от миналата година. Някои експерти казват че Webmaster-ите, които използват SEO техники са се повишили 4 пъти за изминалата година. Това означава че е по-трудно от всякога да стигнеш до топ място в търсачките. Но което е по трудно е поддържането на топ позиция в класацията на търсачките, веднъж щом си там.

Друг генерален проблем в този бизнес е че необходимо няколко години за Webmaster-ите да видят техните резултати от SEO-то. Това е просто така, защото има такава резерва от сайтове. Някои топ класирали се са много:"Сега ме виждаш, Сега не". понякога се класираш в резултатите на търсачките само за ден.

Колкото по-нов е сайта ти, толкова по-вероятни са горните проблеми. Това е факт. И тези които са ти конкуренция са с по-стари сайтове, ще са малко по-добре, но не е сигурно пак.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Струва ми се, че 6 месеца или най-много година са достатъчни за да видиш как се индексилра и позиционира определен уеб сайт в резултатите от търсене. Първата оценка на PR-а от Google идва наприме на около третия месец, а понякога и по-рано. Всичко зависи от това как тръгва даден уеб сайт и доколко е посещаван.
 
Да и да си му измислил добра линк стратегия. Имам предвид линкове чрез, които можеш да бъдеш намерен по бързо от бота и той да се вясва на сайта ти по често за да прецени как да те класира, според он-пейдж оптимизацията. :wink:
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
незнам дали сте гледали едно клипче с изпълнителния директор на майкрософт дето се пее "девелопърс девелопърс..." е да ама не :) истината е "сео сео сео сео!!!!"
всеки който не го е разбрал - време е вече. ВСИЧКО В Е-ТЪРГОВИЯТА Е СЕО. На мен ми отне около 3 месеца преди да осъзная че това което пише в този форум е фундаментална наука... науката да оптимизираш търсачки. Между другото аз съм за идеята СЕО да се изучава като отделна специалност по техническите вузове :wink:
 
Няма толкова адванс преподаватели си мисля аз. :) аз си представям как някой на нашата възраст ще го преподава. :)

Обаче доколкото съм в час единствените курсове, които са свързани с онлайн са Е-ТЪРГОВИЯТА. Маркетинга си е наука, която от доста време присъства в университетите, но пък от там си има и подразделения, и SEO-то е едно от тях. :)

Най-много след време ще плъзнат консултнти, които ще свалят кожи на големите фирми. И това ще се превърне в голяма ниша тук в БГ, но само имената ще успеят да работят с големите. :wink:
 
най-вероятно си прав, дори и да се създадат големи сео бюра те ще са достъпни само за големите фирми , които да пращат цели екипи на обучение. Просто не виждам как някой добър сео специалист та дори и вие с куулайс дето нямате и 30 години дори ще се хванете за 400 лева да преподавате в някой университет. Просто това е занаят който струва доста повече.
 
Еми може да го направиме заради мацките там :) Сега. Е експерти, незнам но чаткаме чат пат. И всички останали тук са на това ниво. :wink: мерси за комплимента.

Еми то големите фирми за сео са на пазара и предлагат услугите си, това не е нищо ново. Сещам се за Aplus.net & Submitexpress.com, има и други по-големи и малки. Те са с такава насоченост. Това е хубаво да имаш такава фирма, но още по-добре е да си имаш фирма за консултации в онлайн бизнеса, Там само казваш и обучаваш, избяхваш търсенето на линкове, оптимизирането на сайтове...и т.н.

И си прав че SEO-то е наука, която не може да се класира редом до....да кажеме например скучният Съпромат. :) или нещо такова. Много се кефя като видя хора правещи продажби и набиращи трафик от търсачките - защото знам че са хвърлили определ труг и време за този резултат. :wink:

P.S: Елате на срещата на форума. :)
 

Горе