SEO или Бранд?

От: От: От: SEO или Бранд?

не е от форума, а от теб, щото храниш трол. видно е, че човека няма и най-малка идея за какво говори.

ХАСОидхасоидхаоисдхаосидх

@3des
Съжалявам, но от ника не ставва ясен пола. Вече ми е по - ясна причината по прехласването по Кобилкина. Аз лично само се учех по времето на изграждане на ПР-а на д-р Емилова. Страниците съм с фенове, за който говоря съм ги правил по друга причина. Феновете са били таргетирани, като процента ми на успеваемост, какъвто е и процента на успеваемост на сегашните "брокери" на фенове е около 80%. Подбора по националност е най - лесен и ако е важно просто да са българи, то тогава процента ще е поне 99%. Как точно става не е голяма тайна, но не е и нещо, което трябва да се каже публично, само мога да ти кажа че има намесени мекици, кюфтета, кунфу панди и бог знае още какви откачалнически похвати. Феновете не се делят на реални или на нереални, а на активни или не активни, феновете, който брокерите тук предлагат са си напълно активни, стига ти да се грижиш за тяхната активност. Ако ме питаш дали може да се продава на такива фенове, то отговора е НЕ. Причината е че чрез страница от фейсбук да продаваш часовници е несериозно и не ефективно, аз лично продажбите през социалните мрежи си ги правя чрез огромни групи, който се пълнят с хора безбожно лесно в момента и са супер активни и лесно манипулативни!

Феновете не са най - важното нещо в бизнеса и в социалните мрежи и не са мерилка за това колко успял е един човек или не. Слави Трифонов не знам дали да ти го хваля или не, но какъв ПР си, щом не гледаш телевизия или какъв SEO си без да си запоната с телевизията и ефира! И човек, който не гледа телевизия да ми говори за бранд и успешност е просто недопустимо, даже и да ми налага някакво третостепенно име, което живее на гърба на лаврите на един телевионен водещ години наред е направо смешно. Ако искаш да се учиш следи наистина брандовете не кухи образи, захранвани от желанието на един да направи друг щастлив, щото общо взето такава е историята с Кобилкина.
 
От: SEO или Бранд?

Нещо тотално забихте темата. Стига с тази Кобилка, моля Ви се. Не може тя да ми е критерии нито за бранд, нито за сео. Тази тема я пуснах за да можем да обсъждаме съвсем друга насока. Някой ако се е занимавал да направи от неговата фирма едно успешно име, да сподели неговите виждания и стъпки.
 
От: SEO или Бранд?

И според вас името detski-market може ли да бъде име на бранд?

Може, но е тъпо до безумие. Дори и само заради латиницата.

Няма как да изградиш бранд в уеб, без да имаш SEO. Кокошка долетяла от някъде и снесла яйце, от което се излюпила друга кокошка - ама само във филмите.
За да получиш внимание от търсачка, трябва да я приемеш в перфектна и уютна гостна. А не в паянтов хамбар.

Изградил съм бранд без пукната стотинка.
 
От: SEO или Бранд?

SEO is stupid.
 
От: SEO или Бранд?

Ще се опитам да ти дам отговор, съдейки по моя опит:)

Да, SEO-то се промени и по-скоро вече в самия си процес то включва т.н брандиране. Т.е двете понятия са свързани и са неделима част, когато искаш да направиш един сайт успешен. Ако стартираш сайт и имаш да речем 500 лв, то по-добре ги инвестирай в качествени връзки от авторитетни сайтове. Можеш да си платиш за публикации в тях или пък просто една добра връзка/беклинк. Ето и още един пример за връзката бранд-сео - социалното присъствие е също част и от брандинга и от СЕО-то.

Както вече знаете (или не) препоръчително е да линквате към сайта си с добре разпределени анчори/urls, а в повечето случаи е добре да линквате хоума с кл.дума - вашия бранд/бранд.ком и т.н! Постепенно вашето SEO ще ви се отблагодари и така успоредно с трафика, който ще започне, то ще сте наложили в самото SEO и т.н бранд. Ако услугата, която предлагате и посетителите са доволни от въпросния ви сайт, то те ще ви запомнят и ще ви споменават + търсят отново!

Пример: Имам два сайта, в които голяма част от посетителите (идващи от Гугъл) са търсили съответни кл.думи, съчетани с бранда. Т.е те търсят въпросния резултат от точно този сайт. Първо търсеха само въпросните фрази и кл.думи, а в последствие преди/след тях слагат и бранда.

Няма как (лично според мен) да почнете да градите бранд ей така - на готово... Повечето хора стартират сайтовете си с малък бюждет (или изобщо без такъв), като според тенденциите в СЕО-то вече се изисква да правите двете неща успоредно.

Другия начин е да имате много пари и да ги налеете изцяло в реклама онлайн и офлайн. Пример за това е olx bg (aka Prodavalnik-а ).. Кой ги знаеше, докато не си пуснаха рекламите по всички национални телевизии. :)

Съгласен съм с колегата по-горе, че е разумно за име на сайта/бранд да се избере нещо, което не затормозява хората и да се помни лесно. Най-добре да бъде от една дума, максимум две.
 
Последно редактирано:

Горе