Space.bg - направо ми обраха точките

От: Space.bg - направо ми обраха точките

Аз продължавам да съм с добро мнение. Имат и денонощна поддръжка, все пак можеш да им се обадиш и да ги разпиташ подробно за всичко. В някои отношения дават малко трафик в сравнение с други големи фирми(които отскоро си увеличиха параметрите на хостинга), но и той е достатъчен, а има и флекси хостинг :) Хората са много свестни, това е важното. Но не е лошо да си имаш и едно на ум, аз съм брал много ядове с хостинги и винаги си имам едно на ум :) хаха
 
Последно редактирано:
От: Space.bg - направо ми обраха точките

Нормално е, една току що прохождаща компания като спейс.бг, да ти обърне повече внимание, отколкото претоварен хостинг какъвто е Суперхостинг.

Да, звучи много добре. Какво ли ще е обаче след 1 година, като посъберат няколкостотин клиента? Съмнявам се дали ще бъдат толкова отзивчиви. Дано да не съм прав, надявам се!

напълно сте прави
 
От: Space.bg - направо ми обраха точките

Ямбол - кажи си мнението по многословно де? какво мислиш ?
 
От: Space.bg - направо ми обраха точките

Тъй и тъй е вдигната темата, да се изкажа пак. Мина повече от една година. Не намирам сериозни оплаквания от тях, явно се справят добре хората. Имам и положителни впечатления от лични контакти със Спейса покрай парламентарните избори. Професионалисти са си отвсякъде. В момента ако трябва да избирам БГ хостинг ще са те или Суперхостинг. С флекси хостинга къртят мивки отвсякъде. Много интересен план.
 
От: Space.bg - направо ми обраха точките

Аз ги ползвам хората вече над година, може би година и половина, и съм им задължен отвсякъде. Вече ще дотегна с моите суперлативи, но просто пиша, за да потвърдя задоволството си :)

Честно казано, направо ми е неудобно колко съм им задължен и отчасти гледам да не пипам много по конфигурацията, че ако се наложи пак да ги търся за нещо, вече ще потъна в земята от срам. :twisted:
 
Надявам се, че тази тема не е чиста проба реклама, а наистина описва реалността. В най-скоро време смятам да сменям суперхостинг и ще ги разглеждам като сериозен претендент.
Само да не станем много мамуни на клона накрая... и да се получи подобна ситуация както при СХ.:mad:
 
От: Space.bg - направо ми обраха точките

Има голям шанс да станем много маймуни.. но да се надяваме, че Спейс.БГ ще се погрижат това да не е в наша вреда и услугата да продължи да бъде добра :)
 
От: Space.bg - направо ми обраха точките

[h=1]Error establishing a database connection[/h]


тея дето ги хвалиха... да основат един фонд за пострадали от спесаджийте :)
 
От: Space.bg - направо ми обраха точките

тея дето ги хвалиха... да основат един фонд за пострадали от спесаджийте :)
Е всичко тече, всичко се променя ;) И ти знаеш, че си бяха добре хората, до известно време... сега марката е същата, а хората са други :)

Не че имам против настоящите, но не може всеки да е Бил Гейтс, нали... И в тая тема ще напиша, човекът, който издигна Space.bg замина в чужбина.. :)

Та който иска да е сигурен, да ползва голяма фирма. Това е изводът, до който достигнах след години опит :) По този начин и да идват, и да си отиват, няма да усетиш разликата.
 
От: Space.bg - направо ми обраха точките

Another one bites the dust, изглежда. Жалко, докато им бях клиент, бях много доволен.
 
От: Space.bg - направо ми обраха точките

А когато се bite-ва the dust какво става? Имаме ли досега някакви примери? Надявам се поне сървърът и настоящите клиенти ще бъдат продадени, а не просто.... R.I.P. един ден? Спомням си как преди 2-3 години СуперХостинг бяха купили една фирма, но за друг пример не се сещам.... аз именно се надявам сървърът на Спейс.БГ да попадне в по-добри ръце и да не трябва да се местя.. все пак това е яка машина тип "cloud", която може да е желязна при добро управление, мисля и се надявам... и не знам... има ли някоя фирма, досега в България, която да е излязла от пазара и да е затрила сайтовете? Не, нали?
 
От: Space.bg - направо ми обраха точките

А не ве...

помня една майна... преди 7-8 години.
хостинг фирма - пет домейна си купих през него и няколко месеца на хост...
и по едно време лум нема сървер нема нищо...
нема сис-админ никой!
след още няколко месеца оп изгоряха и домейните- пича ги купувал с крадени кредитни карти...
имаше три домейна за които още ми е жал като се сетя...
 
От: Space.bg - направо ми обраха точките

Е в случая е ясно, че има сериозна фирма зад Space.bg - CNSys, уж собственикът е от академичните среди, преводач, арабист, поет... хмм.. не вярвам да направи така. Аз лично си мисля, че ако последният сис админ си подаде предизвестие за напускане, от фирмата ще ни пратят писмо, че имаме един месец да си махнем сайтовете и да отидем да си вземем парите.. това е културният начин.... надявам се на него :) Или някой да купи сървъра, но като се замисля, че не се използва cPanel и интегрирането ще е сложно, надали ще се случи.
 
От: Space.bg - направо ми обраха точките

Няколко са купували – icsbg.net (Интернет корпоративни системи), преди това и dxbg.com (Диекс България). За други не знам да е имало или е било тиха сделка, която не съм надушил :)

За България и аз не знам случай като този, който описваш (освен несериозните фрий-та), но всяка компания би изпратила съответното предизвестие. Само че нямаш договор, така че прегледай общите условия (те затова са общи – понеже и двете страни имат права и задължения). В краен случай се консултирай с тях какво би станало при такива случаи.

Space.bg имат един голям проблем – контролните им панели не съответстват на CPanel, няма опция за import от която и да е страна и няма да има. Тоест по всяка вероятност ако ще се махат, ще кажат на клиентите си. Поне аз ако бях хостинг компания не бих изкупил бизнеса на друга такава с операции несъвместими с моите. Просто би изисквало прекалено много човешки ресурс за евентуално сливане или разработка на доста скъп софтуер за автоматизирането му. Първото при всички положения не е ефективно, защото имат собствени клиенти, които да гледат. Второто пък не е опция ако закупената компания не е достатъчно голяма, че инвестицията да си избие парите.
Има една друга врътка, която също е опция, само че надали биха я направили, така че няма смисъл да я споменавам.

Между другото, тъй като си любопитен, Distribute.it си заминаха с гръм и трясък, те не възстановиха сайтовете на клиентите си, но там се получи малко по-различно – пробив в сървърите, изтриха всичко заедно с бекъповете и така излязоха от бизнеса.
 
От: Space.bg - направо ми обраха точките

мен пък малко ме притеснява факта, че не са обърнали внимание на сайта си от доста време:

© 2007-2010 СПЕЙС.БГ. Всички права запазени. Хостинг и регистрация на домейни

това ще го прижалим, но е показател за небрежбност, особедно ако претендираш да си от лидерите в пазара си. дано да стават, защото пазара не търпи жертви. лисиците от SuperHosting & ICN само това чакат - някой да вдигне ръце от не толкова популярните, като тях, хостинги и регистранти. и така и трябва да се случват нещата. силната конкуренция поражда и добра пазарна среда за потребителя, а задкулисно падат и се режат глави яко. :)
 
От: Space.bg - направо ми обраха точките

© 2007-2010 СПЕЙС.БГ. Всички права запазени. Хостинг и регистрация на домейни
Това не е точно критерий, аз и ти сме от много малкото хора, които виждат такива неща :)
Чест им прави все пак, че са първата сериозна компания, която да комуникира публично с клиентите си чрез форум.
Лошото е, че форумът наистина е зарязан, а компанията вече е съмнителна :)
 

Горе