Superhosting купи ICN.bg

тва digital enabler модерното на монополист ли е :D
 
ако знаех как се прави шях ама нямам представа от такива работи хаха
Чи колко му е - земаш един реселърски акаунт по-тънко, пускаш дебелата примоция, и после само дремеш да оказваш "съпорт", т.е. да копипействаш въпросите и отговорите м/у твоите клиенти и тоя дет го реселваш...

Малко изморително, ама ше е само докато те купят!
 
Те така купиха и хост.бг и *баха всичко. Изобщо не съм фен на суперхостинг, само домейни държа там, ама май и тях ще местя вече...
 
Те и хост.бг бяха почти на умиране.. персонал с опит, ама техниката на изживяване. В тая свера трее инвестиции, а това дали наще могат да си го позволят, вече е друг въпрос. За това и са тези валвации, според мен.
 
Сега който има десетки клиенти ще си прегризе сънната артерия. Почнаха първите мейли от хора, които не могат да се оправят. Очаквам заради липсата на guide за клиентите на ICN в сайта на SuperHosting да стане брутален отлив на клиенти там, още повече, че половината клиентите на SH и половината клиенти на ICN са били при тях, защото не харесват другите, респективно това ще изкара на пазара на хостинг няколко хиляди клиенти вероятно до края на годината, които ще търсят варианти, когато дойде време за подновяване (е имам някои идеи в тази насока, но ще видим с кой ще си партнираме по темата).

За промокодове и афф - мисля, че съм най-силния Aff на ICN.bg в България(90% съм сигурен) и ви казвам, че си има всичко в Бг хостинг сектора и промокодове и афилиейти - така промотираме пред нашите кллиенти и аудитории освен ICN, SH, Jump, Coolice, VPS.bg, така, че игра има - не е като да няма и пари се правят при определени условия.

Най-вече ме притесняват няколко компонента, като IP адреси и цената им, цени на хостинги, пълномощни за домейни и т.н. - това само на моя екип ще коства маса човекоресурс, който буквално изхвърлям на боклука и плащам от джоба си. На база новите им условия ще преценя и дали подновяванията ми да са към тях или да започна активна миграция към други компании, а ако имате 100-тина сайта лични и клиентски нещата стават ужасяващи като време.

Вече един от клиентите писа за подновяване на VPS при ICN и пича увисна. Очаквам да почнат да пишат скоро един след друг всички по темата и да си такова мамата...

За схемите с клиентите, което е коментирал и Пешо по-горе - прав е. При такива сделки винаги има подобни клаузи - някой беше кешаутнал продавайки компания за хостинг с 6 години условие, така, че въпрос на подготовка, а предполагам Team.Blue са достатъчно наясно с процедурите при стратегическо придобиване.
 
Няма как да няма отлив, това е най-сигурното нещо на света. За много ще бъде драма, за други ще е трудно. На трети им дреме :) Но ако някой е в кофтито положение и сега е в неудобна ситуация - наскоро и аз бях в подобна. Наложи се местене. Да си призная трудничко беше, най-вече в пред вид търсенето на бг-алтернативата по отношение на пустият му пинг :) (за бг) Вкарах няколко фирми още в черният списък, но най-важното намерих това, което търся. Така че тези, които им се налага да сменят шаред и са в кофти ситуацион, нека ми пишат лично, да им кажа къде да отидат. През годините в които ползвам шаред съм бил в много фирми: хост.бг,суперхостинг,хостбъгария,жъмп,ицн,няквисмсбяха,нс1,хостгатор,неймчип,а2хостинг,акууеб,арвиксе и още една торба, 2 немски някви преди само месец + едни молдовски олигофрени :) Та всичките, те не могат да стъпят на малкия пръст на тези, които открих, и по-отношение на отворен цпанел с 100% от функциите му, и ЦЕНА и ЪП и пинг и всико (не е бг). Няма да им правя реклама, че когато тук се заговори за хостинг и едни получават инфаркт, други изкуфяват, трети озлобяват, а и има и такива дет директно се празнят ахахаха
 
Последно редактирано:
...пинг...
Всичко хубаво ама при положение че един сайт зарежда средно за 3 сек,. какво те е*е разлика от 100-150 милисекунди?

Всички се хващат за тоя пинг, а на повечето сайтовете им ги чакаш по полвин минута да заредят....
 
  • Like
Реакции: Sky
Така е, ама като е отвъд-океана, например, и не е някаф клуд, специално шаред - под 100мс верно не съм имал случай. Интересното е, че на -т винаги се губят пакети, особено като са обемни. Също при постоянното разцъкване, повече сесии и въобще много неща. За бг си е за предпочитане бг-сървъри, ама ако ще са стари бангии и не като хората конфигурирани сървъри, то по-добре на Мадагаскар :D Вече еу е друго, но пак повечето са супер дървени, особено УК. В Холандия са най-читавите сървъри (и като че ли най-добрата свързаност), според не чак толкова задълбочените ми наблюдения.
 
ахахаха са пак трее редактирам горе поста.. със списъка и те са в него, ама ги забравих :)

Но иначе - не са толко зле.. еле па като за БеГе, само че май някой направи Умишлена грешка баш накрая.. ;)
 
Айде кажи си го публично - виждам че та напъва.
 
Нищо не ма напъва, вервай ми :) Аз мое си мрънкам, ама по-конфиденциален от мен - нема :D

Иначе винаги има причини, нема как да е иначе. Къде в мен, къде у другите ахаха Нещата са сложни и комплицирани :)

Например, два пъти съм клиент (мои сайтове) на суперхостинг и двата пъти - бегам. Първия - 100% изцяло в мен вината, поради избързване, предубеденост и огромно ламерство (всъщност, точно след случая започнах да набивам повече да се звера за сървърните галимации), а вторият - само и единствено заради ценова политика :)

Та кат "си ме хванал" на тая тема :) Сега, след като се получи отлив (неминуемо) в нс1 ще отидат още-повече клиенти. Обаче тук има и един тънък момент. За да продължат да поддържат ценовата си политика, ще им клекне малко качеството. Не знам на какво дередже са им машините/техниката, но в един момент ще трябва ДА СЕ ВАДЯТ КИНТИ. Тук е момента в който могат серизно да се замислят (и при оферта офкорс) дали да не станат част от големото семейство ахаха Защото, за мен лично, и след един от последните паднали, на пазара умрел - БеГе, специално за масовката, остават тия двете - главни конкуренти ;)
 
Не е Кулис :) но и него най-вероятно ще ползвам, ако не ми писне накрая и фърля всичко у ряката :D
 
И какво излиза? Както едно време имаше всякакви мрежови ланчета, и накрая големите "оправиха" нещата. Евалата поне, че шефчето на ИСН разкеши на пика на бизнеса си. Махнаха DE локацията си преди години, с което малко срязаха шанса си за някакъв експанване. А вече, гледайки пазара, няколко бранда седят и се натцакват с оферти и спам с реклами. И в крайна сметка научиха пазара да се мести с ваучъри за 5-10 лв., безплатни домейни, фри трайлове. Та, там явно е било пределно ясно, че растежа е свързан с компромиси.
 
И тези са тръгнали монополисти да стават, ама да видим къде ще им излезне края...... Според мен ще имат голям отлив и дано..... а и останалите компании едва ли ще спят, ще дадат газ на маркетинга. Качествени услуги предлагат, ама цените са им в космоса.... знам също доста случаи на злоупотреби от страна на алчните им търговци, дори наскоро пак едни хора искали да си поръчат стартов хостинг план, но ги убеждават, че им трябва про план от 300лв на година и плащат него.
 
Ари бегай да снимаш лелките в общината ахаха нали си суперстар-ултрапалячо :D:D:D
 

Горе