Tърся начини за увеличаване на трафика

match

New Member
Собственик съм на сайт от близо един месец.Разбирам,че трябва да търся начини за увеличаване на трафика и броя на посетителите,но като начинаещ се обърквам от всичко написано в интернет по въпроса.За това си позволих да се регистрирам тук и да търся мнението на много по-знаещи и вещи от мен.Моля споделете начини за увеличаване на трафика/неплатени и платени/.Предварително благодаря на всички отговорили ми
 
От: Имам нужда от помощ

Сайта ми е за запознанства matchclub.eu
 
От: Имам нужда от помощ

Основните начини са СЕО, линк размяна и реклама. Препоръчвам ти да използваш и трите :)
 
От: Имам нужда от помощ

Здрасти, тук ще намериш повечето отговори на въпросите ти: Интернет Реклама - Affiliate Marketing
Мисля че може да прецениш какво искаш - комбинирани или силно насочени стратегии в един вид маркетинг. Просто е въпрос на средства и знания. Аз лично мисля че добрата комбинация ще е добро решение за начало, като започнат отделните типове маркетинг да се засилват лека по лека....:)

Успехи.
 
От: Tърся начини за увеличаване на трафика

Благодаря Ви за това,че се включвате и давате съветите си.Ценя вниманието и отговорите Ви.

Ако Ceo означава сайта да е оптимизиран с цел разпознаване от търсачките,то това бе дефинирано още в началото,когато аз имах само идея за сайта и възложих изпълнението и реализацията на фирма занимаваща се с разработка на сайтове.
 
От: Tърся начини за увеличаване на трафика

Какво е офпеидж сео?
 
предимно линк билдинг, от там нататък може да се разбие на артикъл маркетинг социални мрежи, линкбаитове, директории , герила маркетинг че даже и пр - връзки с общественоста.....
 
От: Tърся начини за увеличаване на трафика

Какво е офпеидж сео?
Набиране на линкове към сайта ти. Присъствието му във вид на линк, който сочи към сайта и трябва този текст линк (в случай че не е графика или банер) трябва да носи ключовата дума за която се оптимизитраш - но аз лично препоръчвам 2. Примерно ако е: Сайт за дизайн и програмиране. - хващаш и дизайн и програмиране само с един текст линк, но ако искаш можа да ротираш - предлагаш и още продукти/услуги - пишеш ги и тях в други такова оф-пейдж оптимизиране.:wink:
 
От: Tърся начини за увеличаване на трафика

Всичко,което споделяте е колкото ново,толкова и интересно за мен.Една част от информацията я чувам за първи път.Например идея си нямам какво е герила маркетинг.Знаех си,че тепърва има да се уча.
 
От: Tърся начини за увеличаване на трафика

Герила маркетинг накратко е маркетинг без много средства но с много време. Спамерска работа, но върши работа понякога :) С няколко думи чрез горилата целиш да се появиш на колкото можеш повече места в нета, независимо има ли връзка с темата на сайта ти, но цялата работа да е без да плащаш. Това ще ти донесе доста посетители, но те са по - малко таргетирани.
 
От: Tърся начини за увеличаване на трафика

Благодаря Ви HavVvoC за разяснението.
По повод прочетеното преди малко от мен в интернет:Наскоро Google изненадаха всички уебмастъри като забраниха директната размяна на линкове между два (или повече) сайта с цел по-висок PageRank, или оптимизация за търсачки. Това бе сред най-популярните методи за SEO, но за съжаление вече не. Въпреки това, все още можете да разменяте линкове с други сайтове.
Чудя се как е забранено,но въпреки това има такава възможност за размяна на линкове
 
От: Tърся начини за увеличаване на трафика

Не е забранено бе пич. Просто не се гледа с добро око на това, но въпреки това се прави - въпрос на това кой какво е прочел. А и винаги може да ги завъртиш нещата с 3 way link exchange, нали? Но просто линк от рилейтед, не е като останал - това е сила в класирането по търсачките. А ако е спряло - това би изначавало само 2 неща: или пазара на купуване/продаване на линкове разцъфтява (говоря за този под масата) или 3,4...линк размяната ще стане хит. Но и двете са си в нормите, което води до заключението, че много хора още си правят старомодният метод.:)
 
От: Tърся начини за увеличаване на трафика

Когато има пряка размяна на линкове "сайт а" <-> "сайт б" тогава гугъл бота може да не му се хареса и да не ти се счита този линк за серп, не съм чувал чак да изхвърлят от индекса за линк размяна, въпреки че и това е възможно. За това много хора практикуват следната размяна:

Аз имам "сайт а" и "сайт б" а ти имаш "сайт в" и искаме да разменим линкове. Аз ти слагам на "сайт а" линк към "сайт в" а ти слагаш на "сайт в" линк към "сайт б". Така няма двупосочни линкове в никои два сайта, а потребителите пак се завъртат :) Нарича се 3 way exchange - ще го срещаш често във форума, като предложение...

пп. Успех с докарването на трафик - това е едно от най - важните и трудоемки занимания в онлайн бизнеса, но пък реално точно от него се печели :)
 
От: Tърся начини за увеличаване на трафика

Благодаря за доброто отношение.Разбира се аз ще имам много въпроси,защото едва сега прохождам в този бизнес и много от нещата и дори терминологията не ми е ясна.Но по-хубавото е,че имам желание да се уча и това прави задачата по приятна.:)
 
От: Tърся начини за увеличаване на трафика

За dating site не ти трябва толкова сео, колкото реклама ...
а й като гледам твоя не е на БГ ...
 
От: Tърся начини за увеличаване на трафика

Какво е значението на езика,на който е сайта?Каква реклама мислиш,че е подходяща за сайт за запознанства?Трябва ли да е свързана със съдържанието на сайта,или не?
 

Горе