Takeaway напуска изненадващо България?

Slavchev

Well-Known Member
Just Eat Takeaway.com възнамерява да прекрати напълно дейността си в България, като планира всички доставки да бъдат спрени още от 15 септември 2026 г. Компанията за доставка на храна обяснява решението с намерението да насочи инвестициите си към пазари, на които може да ускори растежа и да изгради силни и устойчиво печеливши позиции.

това е щото се уплашиха от предстоящия старт на GetFood :-) Не може да искаш от собствениците на ресторанци, капанчета , магазини и дюнерджийници 40% търговска отстъпка и на всичко отгоре да взимаш и по 5 евро за доставка.... Оляха се . GetFood ще работи на 12% ТО и 2,5 Euro за доставка като тези 2.5 Евро ще са от клиента , а от ТО куриера ще получава ощр 2.5 Евро.

То за ресторантите ок, но на служителите какви пари ще дават?. Брат ми беше към тейкауей и беше много доволен, конкуренцията им е супер дървена откъм плащане за доставчиците, при Глово си е направо подигравка...

• Like
Реакции: Sky
Реално при нас те бяха единствения доставчик.
Интересно кой ще им вземе клиентите.

Не можете сами да си купите храна ли?

Ако живееш в Софията и искаш да си хапнеш нещо от заведение на другия край на града ще пътуваш 2 часа в трафика или ще си поръчаш наготово :)

Ако живееш в Софията и искаш да си хапнеш нещо от заведение на другия край на града ще пътуваш 2 часа в трафика или ще си поръчаш наготово :)
Винаги има алтернатива в района :)

• Haha
Реакции: Sky
От години не ползвам подобни фирми. Навремето доста ги ползвах, но после спрях. Вдигнаха си таксите и цените. Виждал съм оскъпяване на самата цена, не само на доставката. Честно казано, дори бях забравил, че съществуват и не ми липсват по никакъв начин.

Те купиха FoodPanda, ако не се лъжа. После на пазара влязоха и Wolt, но още не са разширили толкова. За момента явно Glovo води. 4 основни големи играча са:
  • Glovo
  • Takeaway.com / Takeaway.bg
  • Wolt
  • Bolt Food
Според мен пазара си отрегулира играчите на пазара. Малко е множко за толкова малък град толкова много доставчици, да не говорим, че тези с високите цени първи ще го напуснат. Някой заведения имат собствена доставка - големите най-вече.

Горе