That's not COOL, Bro!

redrum

Well-Known Member
„Лайно” на ромски в кампания на Мтел разгневи цигани

От ЕВРОРОМА обявиха, че в продължение на повече от месец в централата на партията получават сигнали от страна на техни членове и симпатизанти от цялата страна, в които те изразяват възмущението си от думата „COOL", която се използва на много места в реклама на Мтел.

Думата „COOL" звучи по същия начин като използваната във всички ромски диалекти дума „кхул" (при произнасянето буквата „х" не се чува), която означава човешко изпражнение ( лайно).

ЕВРОРОМА са уведомили Мтел и се надяват, че това е просто едно недоразумение и ще бъдат взети съответните необходими мерки.

http://news.ibox.bg/news/id_1667200777

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:
:lol: :-o:-o:-o:-o:-o:-o:-o:-o
 
От: That's not COOL, Bro!

Тук официалният език е българският. Да си вдигат катуните и да се махат.
 
От: That's not COOL, Bro!

Нимой да е вярно това...

все едно шампоана за коса на глис кур да съдим ония дето го правят заради името :)
нищо че по рекламите се опитват да го четат кюър
 
От: That's not COOL, Bro!

417542_298802183501747_245048075543825_769340_4809744_n.jpg
 
От: That's not COOL, Bro!

Сещам се за кола Ford (може и да бъркам името) модел Nova. Местните са се пукали от смях при всяко четене на името на модела, защото на тяхния език това означавало "не работи".
Гафове колкото искаш. И все пак това с "cool" го намирам за просто заяждане. Официалният език в България е български. Всеки може да си говори на какъвто и да език, но основното съобразяване трябва да е с официалния език. Все ще се намери език, на който някоя от думите в някоя реклама да означава нещо неприятно.
 

Горе