Twitter vs. Facebook

Кой сайт е по-добър за медиен канал?

  • Facebook

    Votes: 143 79.9%
  • Twitter

    Votes: 36 20.1%

  • Общо гласове
    179
От: Twitter vs. Facebook

Трудно е да се прецени кое от двете.Twitter някак си води повече потребители от facebook.Но пък и зависи.Все пак казвам twitter
 
От: Twitter vs. Facebook

Фейсбук ми докарва много посещения, но трябваше да изчакам 1 седмица докато се задвижи мрежата, в началото малко после повече, всичко е лавинообразно
 
От: Twitter vs. Facebook

Фейсбуук,разбира се.Потребителите във фб са в пъти повече от тези в туитър,което значи,че аудиторията е по-голяма->>по-добра реклама! :)
 
От: Twitter vs. Facebook

social-factors-correlation.gif


;)

src: http://www.seomoz.org/blog
 
От: Twitter vs. Facebook

Много от хората просто не знаят как да използват ефективно Twitter :) Но това е друга тема.

Twitter е много добра платформа, ако искаш да привлечеш трафик към сайт, чието съдържание е на английски. Трябва ти около седмица и правилните #hash тагове, както и добра картинка за аватар, след което посещенията тръгват :)
А с приложения като bufferapp - bufferapp.com, това става много лесно :) Даже не е нужно да стоиш и да tweet-ваш (въпреки, че е хубаво да отговаряш на @replys и директни съобщения)

Facebook от друга страна е идеален за българско съдържание - всякаква паплач се намира там и е възможно с най-прости състезания и игри да привлечеш огромно количество трафик.

И все пак, Twitter (според мен) е платформата, която дава много повече възможности и много повече фокус (заради ограничението в символите), така че use twitter!
 
От: Twitter vs. Facebook

Нямате си представа колко мощен може да е туитър за ИМ. Нямам личен профил нито в една от двете социалки, но редовно ги ползвам за ИМ кампании и досега с туитър винаги съм бил по-успешен. Предполагам за български трафик фейса ще е по-полезен.
 
От: Twitter vs. Facebook

Twitter за лично ползване, макар че нямам много време:) За ИМ също Туитър за ЕН сайт, но ФБ за бг, защото българите, уви, си обожават ФБ. Туитър предлага по-прецизно таргетиране:)
 
От: Twitter vs. Facebook

Пробвахме споделянията, че Twitter докарва трафик за EN сайтове при огромно количество follow-ъри. Така е, докато Facebook за EN сайт не, докато за български уеб сайтове в точно обратното.
.
Абсолютно същото наблюдение имам и аз.

За български сайтове, с изключение на много малко ниши, Фейсбук докарва многократно повече трафик. Гледам пример с един блог, в който имам 10,000 посещения от Фесйбук и 20 от Twitter.

За англоезични сайтове вече си заслужава да се ползва и Twitter.

Човек трябва да се насочи там, където има най-високо ROI.
Заключението за мен е:
За български сайтове - само Фейсбук
За англоезични сайтове - Фейсбук и Twitter.

А Google+ ? Още е рано да се каже, но нещата клонят към добра възвращаемост на времето и там за англоезичния пазар.
 
От: От: Twitter vs. Facebook

Много от хората просто не знаят как да използват ефективно Twitter :) Но това е друга тема.

Точно това е темата. Понеже в България много от хората не знаят как да използват Twitter, просто не го ползват. И реален трафик от Twitter за български сайтове е много по-трудно да се докара, отколкото от Фейсбук.

Вече и пенсионерите имат Фейсбук, Twitter имат само разни ентусиасти и Интернет фенове, които ползват всичко ново (въпреки, че отдавна не са нови).
 

Горе