Uber България

partytime

Well-Known Member
Някой има ли информация какво се случва с убер България? На скоро имаше предложение за допълнение и изменение на Закона за автомобилните превози и се говореше, че компанията може да се върне в България но аз не откривам никакво инфо по въпроса ?
 
Причината е, че такива нереализирани таксиджии от твоето поколение спъват нормалния западен бизнес с малоумните си заплахи. Разбира те сами по себе си освен да вдигат шум и да заплашват, че с трошките си ще блокират София, друго не могат.

Всъщност по-дълбоката и истинска причина е, че началниците на тия нереализирани таксиджии са партия с олигофрените от властта, които твоето поколение качи на власт. Кой иска да си даде парче от бизнеса, ако може да не го даде? И те така Юбър беше отвян. Ама Юбър хич не го ебе за БГ, защото сме малък и незначителен пазар, а и нали вилнее(ше) услугата МАКСИМ, която беше г/д същото, но на много по-ниско ниво откъм customer service, но то тукашният потребител-тарикат това и търси - евтинджос услуги от потрошени коли и изкукали шофьори.
 
Не успя да се задържи в България, защото средата ни не позволява такива иновативни решения. То не бяха протести на таксиджии, не бяха гонене по законови неуредици, и в крайна сметка решиха, че не си заслужава този пазар. Никой не се бие за корите на динята, нали? Друго си е да те качи някой таксиджия с раздрънкана кола на метан, с пълен репертоар колко е скапана тази държава, толкова добър, че на мен ми обияат желанието за живот, ходейки към някой бар или дискотека. :)

Дадоха ни да разберем, че тук, в България, услугата е тази за превоз и не заслужаваме нещо по добро. Возил съм се с Uber и наистина останах много доволен, веднага след като слязох (друг от компанията беше го поръчал) си свалих приложението. Няколко месеца след това прочетох за стачките на бакшишите, а малко след това го спряха. От тогава според мен положението не се е променило. Пълна тъпня. Тия хора могат само това, да въртят геврека и такова приложение ги прави абсолютно безполезни, а са и прекалено ограничени и мързеливи, за да захванат друга професия. Да две думи мафията спечели отново.
 
Юбер има изискване за по нови коли и също така рейтинг на шофьорите, което най много ги притеснява. Ако един шофьор е събрал много негативен фиид бек и го банват от платформата. В България не съм ги ползвал но в Англия, като съм се качвал в някой от колите има кабели за андроид и айфон да си заредиш телефона по път, някой предлагат вода и тнт. в смисъл услуга за която да със кеф да му оставиш 5 звезди. На шофьорите с най висок рейтинг първи им излизат заявките с няколко секунди като стимул. Така, че нашите трябва да вдигнат качеството на услугата а не им се иска.
 
Да, така е. И докато ние тук си тъжим за тази услуга, ето какво се случва паралелно:


Не съм лош, гледам да не се изказвам неподготвен, но определено ще се съглася с мнението на @partytime , като в добавка ще напиша и това, че са меко казано (повечето, не всички) недобронамерени и супер тарикати. Никой няма да те качи за по-малко от 5-7 лв. в София. Обикновено е някакво пазарене за кратки разстояния, или ако са на повикване е едно цупене, че са изпуснали курса на живота си до Пловдив, примерно.

Но нека поговорим за Uber, все пак двете услуги нямат нищо общо. Мен са ме возили 1-2 пъти, но си спомням, че дойде доста новичка кола, чиста, ухаеща приятно, един усмихнат човек, които ни взе за 5-6 лв., макс да е било 8 лв. Направо ми падна ченето като преди това си се возил на ония метанови кошници с набичена чалга и смрад на чесан, а в най-добрия случай - цигари.

И разбира се няма как да оцелеят Uber, защото на практика нямаше какво да бутне такова качество от пазара. Бакшишите надигнаха вой, и скапаняците, обслужващи мутрафоните ги забраниха "законово". С две думи таксиджийте бяха изчезващ вид за една бройка тогава. И всичко се случваше през телефона, от викането с аппа, до плащането праз аппа. Следене на минути до идването, абе където са се сетили за нещо, бяха го внедрили.
 
То и са е същото, рейтинги, мейтинги. Апликациите набиват на това, таксиМИ, другите кви беха, даже и рашъни има, всички набиват на зарибяФката - рейтинг :) Това Виждаш ТИ, нищо друго :p Ама, шоферите пък виждат друго - пияни тинейджъри дет се празнят по задните седалки (дет само чистенето е 80лв) гърци педерастикулис, някФи превъзмогнати тийн-импекс-поверваликус палячовци и прочие. Абе, не забравяйте, че живеете У БеГЕ, тука е ПО-ОСОБЕНО, винаги ще има и така и онака, истината е някъде ТАМ, както и истината за ВОЖДА.. :D
Трабъла е, че постоянно се наместваме, местиме го.. наглЯсяме го, според ситуацията.. и това не е от маркетинг-стратегията, това е щото сме шУшляци и пияндета, къде пост-софт-соц, къде моренд-кап-поверваликУс си :D:D:D
 
Всичко е до манталитет, а такъв у беге - няма, повярвай ми. Сутринта, вечерта, на никой наркоман не му дреме, а текива предимно се возят, освен закъснялите гербаджийки, който са си приготвили по 3.60лв предварително и ако не им стигнат, просто слизат в злизост до работата ахахахах
Имах 4-5 коли такси галимацион, и ти казвам от първа ръка как седят нешата, поне от гледна точка на шоферите кво виждат, пък пияните тиин-гръкос-аристократУс кво си мислят вече е друг въпрос ;)
 

Горе