{UPDATE}Счупих сайта... и го оправих

vald

New Member
Така, преди няколко дни забелязах, че сайтът е бавен, скоростта доста беше паднала. Той си имаше инсталиран плъгин Autoptimize. Инсталирах някакъв плъгин Page Speed, след който на мястото на половината снимки в сайта се появиха квадратчета за лиспваща снимка. Всъщност снимките си бяха в библиотеката, но не се зареждат на сайта.

Разбира се, разкарах плъгина, преинсталирах наново снимките и скоростта на сайта - бам, пак падна яко. Попрочетох коментари на доволни хора, смених Yoast SEO с Аll-in-one-SEO (този плъгин го препоръчаха на едно обучение), Autoptimize с W3 Total Cache и за снимките инсталирах Imagify - освен, че компресира ги и промени във формат webp. Съответно повечето снимки пак изчезнаха, върнах си ги, както бяха. Уж всичко се оправи, но при поредния рефреш - сайтът тотално се размести. Всичко си e там, нищо не се е изтрило, е, някой снимки не излизат изобщо, но останалото изобщо не изглежда както трябва да изглежда.

Взех от хостинг провайдъра бекъпа от преди 2 дни. Изтрих целия сайт, качих бекъпа. Ръчно го направих, за да наблюдавам процеса. Ама, дръжки. Сайтът си остана все така разместен.

След доста проби-грешки на какво ли не, за момента смятам, че се е изтрила информацията от Demo importer, защото имам бегли спомени, че при инсталацията на темата, преди да импортна от Demo Importer, страницата изглеждаше точно така разместена. Притеснявам се да го пусна отново, защото ще изтрие всичкия контент. Имам бекъп на базата данни, но все пак реших да спра дотук с опитите, за да не го дотрия докрай.

Възможно ли е това да счупи сайтът, Демо импортера къде записва данните си? В базата данни ли се запазва, защото всичко друго би трябвало да е възстановено, с изключение на базата данни. Изобщо всичко ми изглежда много странно. Сайтът е изграждан с WP Bakery, което междувременно също спря да се визуализира за редакция.

Имам повърхностни познания, въпреки че имам няколко уърдпрес сайта, направени от мен от 2008 г. насам, но този проблем не знам ще мога ли да реша.
 
Съмнявам се да е от демо импортера, ако си ползвал бекъп от хостинга, не ти е трябвал демо импортер, понеже сетингите не би трябвало да са пипани.
Така е с wordpress.
 
  • Like
Реакции: vald
Мдам, решението изглежда да било елементарно, ама кой да се сети... Ресторнах до версия отпреди месец -има сайт, обнових до последна версия на уърдпреса - няма сайт (има де, но не какъвто трябва), даунгрейднах до по-стара версия - сайтът се върна. Ми ще си седя на 5.3.3. Какво пък
 
Звучи като некой плъгин.

Не се чувствай длъжен да клепаш пейзажа с всяко ако дето обещава да го направи супер-дупер.
 
В крайна сметка, вчера половин час беше паднал сайта. Хостингът казаха, че проблемът е при тях. Като тръгна, пак счупен. Бързо го възстанових в първоначалния му вид, но изглежда нещо там като правят и го чупи.
 

Горе