VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

NullByte

Active Member
Вече с по-кратко име: VPS.BG

Здравейте,
Ще се опитвам изчерпателно да представя компанията, темата я пиша ексклузивно за Предприемач, както и промо кодовете са ексклузивно за форума. На ваше разположение съм да отговарям на въпроси.

Накратко за нас

Компанията се средоточава основно към външния пазар, като приоритет са VPS услугите, но предлагаме и частни комплексни решения.

Хардуерът и инфраструктурата е наша собственост (не наети), което гарантира ниска себестойност на услугите.

Какво може да очаквате от VPS.BG:

- Еднакво отношение към потребители на високи и ниски планове - за нас ценните активи са лоялните клиенти. Ще Ви окажем съдействие за основните неща, дори да не сте платили допълнително.

- Сървъри колокирани в София в Център за Данни (SDC) взаимно свързан с повечето големи български и международни Tier 1/2 доставчици с включена 500 Gbps DDoS защита в Security Cloud;

- Последно поколение мощни процесори - Intel Ivy, Haswell Bridge и Skylake - Xeon X3-1241v3 3.5GHz ; X3-1240v4 3.5GHz процесори;

- 64GB DDR4 (ECC) RAM памет на всяка машина;

- SSD Enterprise на Samsung (SM863);

- Supermicro платформа, мониторинг на охлаждането, температурата и влажността на въздуха, проверени и асемблирани Persy Stinger;

- IPv6 адреси и пълна поддръжка;

- Гарантиран мрежов uptime 99.999% и дублирани двойно подсигурени мрежови трасета (2x10G).

- Достъпни цени - Не, няма никаква уловка. Използваме иновативни решения, чрез които успяваме да поддържаме бизнес, въпреки ниските цени. Не правим компромиси в каквото и да било, използваме хардуер само от най-висок клас. За разлика от други доставчици, ние инвестираме повече в сървърна инфраструктура, отколкото в реклами и маркетинг и така постигаме висока производителност на по-ниска цена.

- Две технологии - OpenVZ и KVM. Напълно гарантирани ресурси и при двете. Във вторият пост на темата съм дал описание на всяка от тях и по какво се различават.
Предлаганите Операционни системи за OpenVZ:
CentOS 5,6,7, Debian 6.7, Fedora 19,20, Scientific 6, Slackware 13.37, Suse 12.3, Ubuntu 12.04, 14.04
За KVM на теория може да инсталирате почти всяка операционна система.

За разлика от други компании, за OpenVZ виртуализация ние не предлагаме негарантирана 'пикова(максимална) памет', а само гарантирана памет, като използваме последните изпипани решения, а именно vSwap вместо burstable памет. Линукс системите са направени да работят със Swap памет, затова е подходящо да се използва гарантирана RAM + гарантиран SWAP, вместо гарантирана RAM и негарантирана пикова памет.

За всички версии се предлагат 32 и 64 битови варианти.
За виртуалните сървъри на OpenVZ, следните операционни системи от изброените горе са в експериментна версия: Gentoo и Slackware.

- Постоянен 24/7/365 мониторинг на инфраструктурата и хардуера, внимателно следим ресурсите, за да сме сигурни, че няма деградация на производителността. При наличето на проблем веднага се реагира и отстранява, засега не е имало и секунда прекъсване или изгубен пакет, да се надяваме, че и за напред ще е така. Нашата мисия е вашият сървър да е винаги online и да е винаги бърз, затова ние
Гарантираме 99.99% uptime (не повече от 5 минути прекъсване месечно) и ще ви върнем парите за оставащия платен период, ако не изпълним гаранцията. Разбира се в тази гаранция не се включват профилактиките, но те се извършват много рядко (веднъж на година/две), не могат да траят повече от час и уведомяваме 7 дни предварително.

- Не използваме незащитени панели, със затворен код, като SolusVM, който между другото на скоро беше сериозно пробит с доста голям експлойт, който дава достъп до абсолютно всичко - база данни, всички виртуални машини, всички физически сървъри, към които е настроен и всички пароли в некриптиран вид (вкл. администраторски). Пример как Ramnode си изпатиха от SolusVM. Имаме собствена потребителска зона, опростена и защитена. Тя включва информация за плащания и поръчки, gateway към paypal, статистика и графики за вашите сървъри и др., а за OpenVZ използваме и допълнителен такъв (не наш), който е с отворен код и е препоръчан от създателите на OpenVZ (OpenVZ Web Panel 2.4 вижте снимки)

- Правим периодичен платен отдалечен бекъп. Въпреки това съветваме клиентите да правят и те по едно копие, а не да разчитат на нашето, освен ако не плащат за гарантиран бекъп.

- Използваме алгоритми за криптиране с висока сигурност за защита на личните данни, както и SSL сертификат за целия ни сайт (както можете да видите със зелена лента), с криптирана връзка от най-високо ниво (256 бита ключове и 2048 бита хеш). Водим и строга политика за конфиденциалността на информацията. Вижте повече в нашата декларация за поверителност.

- Активиране на VPS-а в повечето случаи е от 2 до 24 часа след извършване на плащането, а понякога далеч по-бързо, в зависимост от вида на поръчката, начина на плащане и броя поръчки, които обслужваме в момента.

- Плащане чрез ePay.bg, PayPal, Кредитна/Дебитна карта, на касите на EasyPay, Банков превод и криптовалутите - Bitcoin
Издават се фактури за фирми и юридически лица, както и за физическите лица, ако пожелаят. Цените включват 20% ДДС.

Плановете можете да разгледате в сайта - https://VPS.BG

Плановете са без лимит на трафика.

По-долу в следващото мнение може да намерите нашите отстъпки и промо кодове, ексклузивно за Predpriemach.com

При нас се хостват стотици сайтове и платформи, малки и големи. Kлючът към успеха ни е доверието, което изграждаме в нашите клиенти. Стремим се към постоянно развитие и сме сигурни, че винаги има над какво да работим и подобрим, наша стратегия е да не спираме да го правим. Мотивацията за работа е доброто обслужване, което се изразява не само в учтиви мейли, но и в реално разрешаване на проблеми или запитвания. За нас няма по-голямо удоволствие от това да Ви оставим доволни, получавайки много повече от това, за което сте платили.

На Ваше разположение съм за въпроси.
 
Последно редактирано:
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

По случай факта, че услугите са стартирани наскоро (преди малко над 3 месеца) пуснахме лятно намаление за всички, което обявихме в нашия Twitter, от 05.06 до 15.08 - 20% отстъпка при предплащане за 12 месеца с промо код: summer20

Само и ексклузивно за Предприемач до 25-ти Юли може да използвате 25% отстъпка от всички планове и за какъвто период желаете.
Кодът е: predpriemach
Кодът може да се въвежда неограничен брой пъти от един клиент, като той става невалиден за бъдещи и за настоящи клиенти след крайния срок, например:
Поръчвате OpenVZ VPS 512MB и вместо 12.92лв на месец, плащате 9.69лв. с ДДС. На следващия месец през Юли кода все още може да се въведе (ако е преди 25-ти), плащате за следващия месец отново 9.69лв. След това всеки месец е на стандартната цена 12.92лв.
Може да платите или подновите и за 3/6/12 месеца напред с тази 25% отстъпка, но отново само ако го направите преди 25-ти Юли, след това кода ще е невалиден.
Такива големи отстъпки за периоди под една година няма да се правят повече, но за Предприемач винаги ще се пускат промо кодове с по-голямо намаление, затова не забравяйте да посещавате форума и ако не сте се регистрирали, сега е момента да го направите.
Кодът важи за настоящи и бъдещи клиенти и е ограничен до определен брой нови клиенти. При изчерпване на наличните ресурси ще бъде невалиден (както споменах горе, няма да препродаваме ресурси).

Има и постоянна отстъпка от 10% при предплащане за една година и винаги може да се възползвате от нея, ако няма други намаления. Кодът е: annual

Информация за OpenVZ и KVM:

Накратко OpenVZ е на ниво операционна система, тоест всеки виртуален сървър е инстанция на сървъра майка и се води повече като контейнер. При този вид операционната система във всеки виртуален сървър използва по-малко системен ресурс, защото ядрото е споделено с това на сървъра майка. За пример - VPS с nginx и wordpress - ~50MB общо използвана RAM за целия сървър, докато KVM - ~120MB. Както с KVM, така и OpenVZ има гаранция за минимум RAM памет на ваше разположение, но освен нея и имате и допълнителна максимална (burstable) памет за критични ситуации при OpenVZ. Тя при нас също е гарантирана. Тъй като OpenVZ не е реална емулация на виртуална машина, цените са по-ниски от KVM, което я прави най-използваната технология в света.

KVM VPS виртуализация е модерна технология, считана от милиони за най-добрата в изолацията на ресурсите. Подобно на XEN, тя предлага реална емулация с гарантирани ресурси, както и позволява използването на самостоятелно ядро, което дава възможност за инсталирането на всякаква Операционна система, а не само Линукс, както е OpenVZ (а Windows и FreeBSD също).
С KVM VPS-а се доближава повече до физически сървър и на практика е почти като такъв, както и лесно може да се мигрира към физически сървър.
 
Последно редактирано:
Браво, колеги, нека да има повече възможности за избор в България :) Само с този ArchLinux малко риск сте поели, много ще ви занимават с неща, които не са ваша работа заради него. Ние едно време го предлагахме, но решихме да го махнем, тъй като твърде лесно се чупи.
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Благодаря много, колега.
Нека имат тази възможност, ако се налага ще помагаме с каквото може, пък ако не е стабилен вече е въпрос на тяхна преценка да минат на друга дистрибуция, ако желаят по-стабилен сървър. Нашата препоръка за най-стабилни дистрибуции са и двете най-използвани - CentOS и Debian - използвали сме предимно тях и не сме имали никакви проблеми, най-вече при VPS на OpenVZ.
Отново благодаря за съвета, ще го имаме в предвид, тъй като досега не сме имали клиенти на Arch.
 
Последно редактирано:
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

@freelancer Cpanel-а изисква лиценз, който е платен. Сега ще го сложа в bold в първия пост, съжалявам, ако не се e виждало добре.
Лиценза струва $14.95 от https://www.buycpanel.com/ Инсталацията е безплатна, ако пожелаете ние да я направим.

@r.stefanov Благодаря, успех и с вашите начинания.
Забравих да спомена (и ще редактирам първото си мнение), всички операционни системи се предлагат в двата варианта - 32 и 64 бита. (с малки изключения като openbsd и archlinux)
 
Последно редактирано:
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

CPanel наистина ли е безплатен, или аз нещо не разбирам?

Ако имаш лиценз ще ти го инсталират безплатно... ;) TANSTAAFL!

(There ain't no such thing as a free lunch)
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Вече може да се възползвате от нови начини на плащане, в допълнение kym PayPal, Банков превод и пощенски запис, вече предлагаме и:

- Плащане с Кредитна и Дебитна Карта на всички банки (чрез системата на ePay.bg и Борика)
- Чрез ePay.bg - безплатно от вашата микросметка.
- Чрез Moneybookers.com / Skrill.com - тяхната такса е 1% върху сумата (не повече от 0.50 Евро)
- В брой на касите на EasyPay.bg - таксите варират според сумата (приблизително от 1% до 1.5%)

Подробна информация и списък с всички начини на плащане можете да видите на този адрес

Благодаря на Sherifa за Feedback-а.

P.S. Оправена е и грешка, при която кода за предприемач не важеше при предплащане за 12 месеца, вече важи и за този период. Няма засегнати клиенти.
 
Последно редактирано:
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

След грешката, която допуснахме с кода за предприемач (беше невалиден при плащане за период от 12 месеца, вече работи за всички периоди),
решихме обстойно да тестваме gateway-ите за новите начини на он-лайн плащане - epay.bg и moneybookers.com, които добавихме вчера.
Всичко работи добре и сме готови да приемаме поръчки чрез новите начини. Напомням, че използваме SSL криптирана връзка за целия сайт, вкл. клиентската зона.

Може да тествате скоростта с този тестов файл:
https://vpsbg.eu/100mb.test
 
Последно редактирано:
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Много добра услуга. Имах известни проблеми с конфигурирането на сървъра, но се обърнах към техническа поддръжка и те веднага ми съдействаха.

Горещо препоръчвам.
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Благодаря за положителния коментар!

Организираме 'томбола' с награди - спечелете до 3 месеца безплатен VPS от план OpenVZ 256MB, ето и условията за участие:
- Да сте български гражданин, навършил 18 години
- Да сте регистрирани във форума на предприемач
- Да имате Twitter и да ни 'follow', след което да пуснете tweet "Участие за безплатен VPS от @VPSBG_eu https://vpsbg.eu"
- Да спазвате нашите условия на ползване.

Краен срок на записване: 30 Юли

Победителят ще се избере на случаен принцип и ще получи един безплатен месец от план OpenVZ 256MB,
с възможност за още един месец ако напише ревю (което трябва да е професионално написано) тук в тази или друга тема във форума на Предприемач. Третия безплатен месец може да получите, ако удължите вашия VPS независимо от периода.

Ето нашият twitter: https://twitter.com/vpsbg_eu
 
Последно редактирано:
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Записах се :)
Благодаря за положителния коментар!

Организираме 'томбола' с награди - спечелете до 3 месеца безплатен VPS от план OpenVZ 256MB, ето и условията за участие:
- Да сте български гражданин, навършил 18 години
- Да сте регистрирани във форума на предприемач
- Да имате Twitter и да ни 'follow', след което да пуснете tweet "Участие за безплатен VPS от @VPSBG_eu https://vpsbg.eu"
- Да спазвате нашите условия на ползване.

Победителят ще се избере на случаен принцип получава един безплатен месец от план OpenVZ 256MB,
с възможност за още един месец ако напише ревю (което трябва да е професионално написано) тук в тази или друга тема във форума на Предприемач. Третия безплатен месец може да получите, ако удължите вашия VPS независимо от периода.

Ето нашият twitter: https://twitter.com/vpsbg_eu
 
.......
Предлаганите Операционни системи за OpenVZ:
CentOS 6.4, Debian 6.0.7, Debian 7.0(бета), Fedora 18, Scientific 6, Slackware 13.37, Suse 12.3, Ubuntu 12.10, Ubuntu 13.04(бета)
За KVM на теория може да инсталирате почти всяка операционна система, изпробвани от нас са последни версии на:
CentOS 6.4, Debian 7.0, ArchLinux Latest, Fedora 18, Gentoo 12, Ubuntu 13.04 Server, FreeBSD 9.1, OpenBSD 53.

.....

предполагам това beta е грешка при писането ?
Също вече има 7.1, ако не се лъжа; не че не можеш да се ъпгреднеш де...
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Забравих да уточня, края на записването е 30 Юли, като тегленето ще е или същия ден или на следващия.

@po_taka Благодаря за запитването.
Използваме два вида виртуализации - OpenVZ и KVM. При OpenVZ виртуализацията е на ниво операционна система, тоест vps-ите са контейнери и споделят ядрото на сървъра майка, напълно отделни са с гарантирани ресурси, но тази технология не е реална емулация. Предимството е, че се спестява системен ресурс и памет, тъй като се споделя ядрото - така е възможно да сложите свой личен блог дори на 128MB VPS с бази данни и всичко както си му е реда и даже ще ви остане половината памет + тази която имате като допълнителна, в същото време имате изолирана среда и неограничени възможности и бързина, което нямате при споделен хостинг.
За съжаление именно защото се споделя ядрото, не е възможно инсталирането на всякаква операционна система - ограничението е само до Линукс и всяка дистрибуция използва версията на ядрото на сървъра майка.
Тъй като Debian 7 е с ядро 3.2.x, докато последното стабилно OpenVZ ядро е 2.6.x, съответно темплейта на дебиан 7 все още е в тестов вариант - 'бета' както сме го кръстили. Работи добре, но може да има проблеми в определени систуации. Засега не сме имали клиенти, които да се оплачат.

При KVM технологията, сървърите са 99% като физически - можете да сложите каквато искате операционна система. Емулацията е пълна и ресурсите са по-изолирани.
Можете да сложите и каквото си поискате ядро - и 3.9.x.

И при двете технологии Debian се обновява до последната версия на мастър рилийза. Тоест ако искате 6.x и сме написали 6.0.7, но да кажем днес е излязал 6.0.8, то при инсталацията ние ще обновим версията и клиентите ни ще имат 6.0.8. Същото важи и за 7 - в сайта ни може да пипе 7.0.0, но вече да е излязал 7.0.2, съответно вие ще получите последната версия независимо от технологията на която сте и без нуждата да отправяте запитвате или 'ticket' за това.
Ще се старая да обновявам номера на версията в нашата система, сега ще го направя за 7.1.0, както и в мнението по-горе.

Ако имате други въпроси, ще се постарая максимално да бъда изчерпателен и полезен.
 
Re: От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

ей тва е отговор майна! Браво, кефите ме :)

.... 3.2.x, докато последното стабилно OpenVZ ядро е 2.6.x, съответно .....
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Мина повече от седмица, но само един човек се престраши да се запише.
Имаме огромна мотивация да популяризираме VPS хостинга в България, защото определено доста хора не са запознати и избягват да опитат.
Други пък веднъж опитали не искат и да чуват за споделен хостинг - и има защо. Разберете и Вие, решихме да дадем директно безплатен VPS на
първите трима души, които се запишат, при същите условия като томболата, а тя разбира се си остава за останалите, които не са достатъчно бързи да се запишат.

И така първият човек, който се записа е uphero и директно получава безплатен виртуален сървър.
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

А каква е разликата за обикновения потребител между OpenVZ и KVM?
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

А каква е разликата за обикновения потребител между OpenVZ и KVM?

Здравейте, по-горе в две от мненията ми бях писал накратко какви са разликите.
Основно при KVM имате по-голяма свобода на избор на операционна система/ядро и реална емулация (тоест сървъра ви е почти като физически), докато при OpenVZ, VPS-ите са инстанция на сървъра майка, тоест не е реална виртуалиация, а сървърите са 'контейнери'. Това спестява първоначална RAM памет, както и позволява лесен контрол над сървъра. При KVM контрола е подобен като на физически сървър.
Някой казват, че KVM са по-бързи, други твърдят обратното, не може да се каже категорично.

Още един потребител грабна своя безплатен VPS, остава само един, както и този от томболата, който ще бъде избран случайно на 30-ти Юли.
 
Последно редактирано:
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Цените са супер, малко повече от споделен.

Проблемът, поне за мен е така, e че изведнъж става много сложно.

Това за cpanel лиценза, еднократно ли е, или на година например?
 
От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com

Ай да ми е честито,не писах до сега защото не остана време за да пробвам сървъра.
Обещавам до седмица-две да добавя и едно ревю както подобава .
Благодаря за наградата :)
 

Горе