Web archive статии от спрян сайт

DonMakaveli

Well-Known Member
Здравейте,

Въпросът ми съдържание от несъществуващ сайт, което вече е изпаднало от серпа, ако се добавят в друг сайт (мой), чичо Гошо като чисто ново съдържание ли ще го вземе или?

Статиите ще се взимат чрез web archive.
 
Според мен алгоритъма им работи само за активен контент в серпа. И не взима архиви от други места. Поне такава трябва да е логиката, за да бъде уникално само за Серпа. За интернет, едва ли ще е уникално, но то и кой го пази освен този сайт и още няколко, броящи се на пръсти алтернативи. Статиите има шанс да са малко аут-оф-фейт, това е по-притеснителното в случая. А и дори и да имаш малки съмнения за уникалността им, може да си сърчнеш, и определено да ги пипнеш леко. Преди време исках да налазя един умрял афф. форум, но не намерих много смисъл, защото инфото на 80% от контента беше вече много остаряло. А се знаеше, че е уникално, защото форум - хорски мнения и коментари, не е статия, която някой някъде да си открадне.
 
Това което Blinky каза, мога само да допълня да се провери съдържанието през няколко инструмента за униканост, защото дори да е изпаднал сайта от серпа, то ако е бил популярен на времето, статиите най-вероятно са били препубликувани и на други места.
 
Според мен Гошо си има и кашета ;)

Иначе за самото съдържание като уникалност мисля, че твърде много се вглъбявате. В тоя нет уникално съдържание вече няма, то и математически е невъзможно.. Не говоря за цели текстове, а за части, абзаци и тн. Разместете два реда, един изтрийте и сте готови :) Така или иначе ако не сте партньор или стар силен сайт, квото и да качите, няма да ви се обърне особено внимание, не и за постоянно, не и с заслужаващото внимание ;)
 
Това което Blinky каза, мога само да допълня да се провери съдържанието през няколко инструмента за униканост, защото дори да е изпаднал сайта от серпа, то ако е бил популярен на времето, статиите най-вероятно са били препубликувани и на други места.
Аз пък се сетих за някакви крейпъри или агрегатори, който да са си влачили съдържание от там. Има много скрити такива, които излизат после в движение. Ако сайтът е имал доста добре отворен RSS фид, направо си е потенциален.

Много ми чудно колко са статиите и наистина ли са просто пълнеж или съдържание, което наистина ще заинтересува хората.
 
Доста успешно са класират сайтовете с копи пейст съдържание за мен това с уникалното съдържание са Глупости.. За класиране е добре онпейдж и оффпейдж като най голямо значение имат линковете но трябва да са качествени наистина
 

Горе