WebCount.BG – Българска система за Real ISP Monitoring и Website Intelligence

FalcoSoft ITS

New Member
Здравейте,

След близо 10 месеца разработка, реални тестове и над 2500 часа работа искам официално да представя един български проект, върху който работим активно:

WEBCOUNT.BG – Real ISP Monitoring & Website Intelligence Platform

https://webcount.bg

Идеята зад платформата е проста:

Повечето monitoring системи в интернет проверяват сайтовете през datacenter proxy сървъри или cloud мрежи и често показват, че сайтът е “UP”, докато реалните потребители виждат:

• Cloudflare captcha
• 403 / 520 / 522 грешки
• бавни зареждания
• блокиране по държава или ISP
• проблеми само при конкретни оператори
• intermittent outages

Точно тук идва разликата на WebCount.BG.

Платформата е разработена с идея за REAL ISP monitoring — проверки през реални интернет оператори и реални точки, а не само през cloud proxy инфраструктура.

В момента системата включва:

• uptime monitoring
• DDOS / flood detection
• Eyeball browser screenshots
• DNS & WHOIS intelligence
• IP reputation инструменти
• SSL / certificate проверки
• domain intelligence
• website analytics
• visitor logging
• security & availability monitoring
• domain calendar с alerts система
• website & domain scoring engine
• централизирана рекламна екосистема между множество сайтове

========================================​

Проверки през различни реални точки и оператори.

Целта е да се вижда дали сайтът е реално достъпен за крайни потребители, а не само за cloud инфраструктура.

Системата може да открива:

• регионални проблеми
• routing проблеми
• CDN проблеми
• ISP-specific outages
• Cloudflare / WAF блокировки
• captcha проблеми
• partial downtime

При проблем системата може автоматично да направи реален browser screenshot като доказателство как сайтът изглежда за потребителите.

Това е особено полезно при:

• hosting спорове
• CDN проблеми
• ISP routing проблеми
• DDOS ситуации
• доказване на intermittent outages

Системата има изградена собствена инфраструктура в 21 Европейски държави с реални ISP мобилни агенти.

Разработен е собствен DDOS анализатор, който следи:

• резки пикове
• abnormal request patterns
• suspicious IP behavior
• flood activity
• unusual traffic spikes

При засичане:

• генерира incident
• изпраща alert
• пази forensic информация
• подготвя evidence trail

Известия по:

• email
• mobile alert система (EyeAlert.app) – в процес на разработка

Системата поддържа:

• DOWN alerts
• RESOLVED alerts
• DDOS alerts
• incident tracking

Вградени инструменти за:

• WHOIS intelligence
• RDAP информация
• DNS анализ
• SSL проверки
• certificate validation
• IP lookup
• blacklist проверки

Платформата включва:

• visitor logs
• GEO информация
• device tracking
• traffic analytics
• suspicious traffic analysis
• reputation indicators

Допълнително системата има собствен алгоритъм за оценка на уеб сайтове и домейни, който анализира различни технически и репутационни фактори, свързани с достъпност, сигурност, структура и потенциал на домейна.

WebCount.BG разработва и централизирана банерна рекламна система между екосистема от над 20 уеб проекта.

Сайтове с активен платен модул ще могат да участват в обща rotating slider реклама, която ще популяризира проектите вътре в цялата екосистема.

Идеята е клиентите не само да получават monitoring услуги, но и допълнителна видимост и трафик към собствените си проекти.

• hosting компании
• онлайн магазини
• SaaS платформи
• devops екипи
• системни администратори
• агенции
• предприемачи
• high traffic websites
• security-oriented projects

В момента активно се разработват:

• mobile alerts приложение
• Stripe billing система
• expanded monitoring network
• additional ISP points
• AI traffic analysis
• forensic evidence architecture
• expanded uptime intelligence

Платформата е собствена разработка на PHP/MySQL архитектура и НЕ използва WordPress или готов monitoring engine.

Проектът се разработва от FalcoSoft ITS с помощта на ChatGPT.

Ще се радвам на:

• feedback
• идеи
• критика
• предложения
• тестове от реални потребители

За момента системата за плащания все още не е активирана, докато не приключат напълно тестовете.

Системата е тествана в Независим security тест на WebCount.bg от ImmuniWeb Website Security Test. Резултат: A+ (6 Май 2026). Всеки може да провери онлайн резултата

1778258670454.png

Ако желаете 30-дневен тестов период на всички платени функции, може да ми пишете на лично съобщение и ще ви бъде активиран тестов акаунт.

Ако някой има интерес да тества системата или да даде мнение от devops / hosting / sysadmin гледна точка — ще ми е интересно да чуя обратна връзка.

https://webcount.bg

1778258707154.png

Интеграция с Prometheus, PagerDuty и Grafana, като стъпка в посока лесно внедряване във вече изградени SRE workflows. Там са значимите потребители на тази услуга. SLA задължително, иначе трудно се одобрява предложение за нова такава услуга от мениджмънта. Аз лично бих премахнал или поне отложил рекламната/банерната част, тя не би направила продукта по-желан и не е фокус.

Интеграция с Prometheus, PagerDuty и Grafana, като стъпка в посока лесно внедряване във вече изградени SRE workflows. Там са значимите потребители на тази услуга. SLA задължително, иначе трудно се одобрява предложение за нова такава услуга от мениджмънта. Аз лично бих премахнал или поне отложил рекламната/банерната част, тя не би направила продукта по-желан и не е фокус.
Благодаря за много адекватния feedback. Напълно съм съгласен за Prometheus / Grafana / PagerDuty интеграциите — това реално е посоката към enterprise и SRE средата, а не просто „още един uptime checker“.

В момента основният фокус при WebCount/Eyeball е да изградим стабилното ядро:

• реални ISP monitoring точки
  • screenshot evidence
  • distributed uptime
  • forensic-style incident logs
  • стабилна alerting логика
След това идват точно integrations/API/SLA слоят, защото без SLA и ясни operational guarantees наистина е трудно подобен продукт да бъде одобрен вътре в компании.

За рекламната част също си прав — тя не е core focus за enterprise потребителите и вероятно ще остане като secondary/community layer, а не като основен selling point. Основната идея е платформата да се позиционира около реални monitoring данни и visibility през истински ISP точки, а не около банери.

Точно такива мнения са ми полезни, защото помагат да се подреди roadmap-а в по-реална enterprise посока.

Междудругото точно ти си причината за създаване на този проект! Мисля, че ти го казах на ЛС преди време по повод на един твой пост в една от темите на metaverse !

Радвам се, че с нещо съм помогнал и пожелавам успех :)
принципно този проект е насочен предимно за обикновенния юзер , за големите компании където се интегрира всичко е предназначена другата платформа eyeballmonitor за която сме говорили с теб. Имаме Roadmap и предстоят няколко фази.

Phase 1
webhook system
Slack integration
Discord integration
Teams integration

Phase 2
Prometheus exporter
Grafana dashboard templates
public API docs

Phase 3
SLA page
Incident response policy
retention policy
evidence policy
support policy

Phase 4
enterprise plans
contracts
audit exports
signed evidence PDFs
forensic reports

Наскоро се беше дропил много подходящ домейн за такъв сайт, нещо от типа uptime.bg ама ме мързи да търся по това време.

последно - https://webcount.bg/counter.js
това няма да работи в SPA сайтове.
whois-a za bg домейн фейлва, по-добре го махни в бг версията.

Грешка: RDAP върна 404 – обектът не е намерен или RDAP не е наличен.
HTTP статус: 404

https://webcount.bg/upanel/ip-lookup.php - 404

IP / Домейн анализ води към Статистика вместо към инструмент

тази навигация е различна в страниците
1778370860117.png
Screenshot 2026-05-10 at 2.53.12.png

тук приема всичко за валиден ключScreenshot 2026-05-10 at 2.55.19.png
бутона тук води към бяла страница с текст "Невалиден запис." https://webcount.bg/upanel/domain_calendar_edit.php
Screenshot 2026-05-10 at 2.58.05.png

Последно редактирано:
Поръчай план води към https://falcosoft.uk/
Screenshot 2026-05-10 at 3.04.50.png

Най-важното ти са линковете в сайдбара и с този дизайн има много скрол човек се губи.
Сложи ги горе с падащи менюта да са лесно достъпни.
Инструментите които разчитат на whois-a естествено не работят с бг домейни, трябва да им измислиш решение.

Дано съм бил полезен, трий акаунта [email protected]
И ако няма да идваш до Гълъбово да се саморазправяш мога и по сериозно да пусна един бот да рови :D

Поръчай план води към https://falcosoft.uk/
Виж файлът 36276

Най-важното ти са линковете в сайдбара и с този дизайн има много скрол човек се губи.
Сложи ги горе с падащи менюта да са лесно достъпни.
Инструментите които разчитат на whois-a естествено не работят с бг домейни, трябва да им измислиш решение.

Дано съм бил полезен, трий акаунта [email protected]
И ако няма да идваш до Гълъбово да се саморазправяш мога и по сериозно да пусна един бот да рови :D
Много благодаря Uphero , приемам критиката без забележки. Както написах в първия пост , системата е в тестов период и тук-таме със сигурност съм изпуснал нещо . Точно за това помолих тук всички за тест и обратна връзка. Колкото до активационния код който приема всичко - умишлено е направен така за да може да си пускат тест. Самата билинг система все още не е вързана. За Whois на БГ домейни е по сложно и в момента ще ни отнеме излишен ресурс да го направим.
  • route-change detection
  • debounce
  • session continuation
  • heartbeat/ping
  • visibility tracking
  • SPA support ще се добави
Това са нормални polish/UX проблеми на system maturity stage-а, в който сме сега. Не са архитектурни проблеми.

За мен е от изключителна важност да тествате eyeball+uptime системата . Направил съм и досега над 1000 теста и работи безотказно. Това е свързано не само с хоста , но и с външната инфраструктура и архитектура с над 120 към момента физически агента ( 1 агент = 1 мини пс + 5G router + SIM в някои случаи eSIM , както и местни според държавата ISP доставчици. ) Както написах досега работата е над 2500 часа труд без да броим пътуванията в Европа за изграждане на всяка мобилна точка. Точно тук е силата на системата защото е неповтаряема . Да, може да продължиш с тестовете защото е от изключителна важност състоянието на системата. Колкото до Гълъбово най малкото може да те почерпя обилно в някоя механа на тежка маса с жив оркестър :-)

Сложи 2FA,
Tук виж как скриваш резултата и все едно различни записи има.
Отделно имаш "\n" което трябва да реплейснеш с нов ред.
Код:
"v=spf1 ip4:194.153.145.0/24 ip4:84.238.194.0/24 ~all"\n"google-site-verification=UHAVgj1Gczqyb3XXKELfWeGmf2ai8tKIWnePcrpgKZY"\n"google-site-verification=QqUn8OGCfI1Bd6p90kGAKG0CT8fD_JW_v3p7VIN1SW0"\n"mailru-verification: 2c74f738c45cec2c"
Screenshot 2026-05-10 at 7.30.24.pngScreenshot 2026-05-10 at 7.29.57.png

Като цяло явно, че не си дизайнер AI и той ги е натворил едни, един редизайн да се стандартизира всичко е следващата стъпка лично за мен:
Screenshot 2026-05-10 at 8.25.04.png
има още десетки тъмни теми, коя от коя по-подредена и хубава.
Та след това вече може да минеш и да поставиш твоя почерк - да стане уникално. Ама внимателно :D

Горе