Wordpress блог на компютъра.

Здравейте,
Може ли да ми кажете дали има вариант да си инсталирам Уордпресс блог на компютъра и да го направя там, а когато реша че е напълно готов за старт да го кача на хостинга си.
 
От: Wordpress блог на компютъра.

С Xampp знам, че се пуска сървър с който мога да си правя пхп файлчета и да си ги тествам, но никаква идея си нямам как да подкарам уодпреса през него. Би ли ми дал малко съвети ?
 
От: Wordpress блог на компютъра.

Инсталираш го , през контрол панела пускаш Apache и MySQL . После отиваш в директорията , където си я инсталирал , и разархивираш WP в папката htdocs , като преди това си изтрил всичко в нея . Пускаш си броузера и пишеш localhost , следваш инструкциите , от phpmyadmin създаваш db и потребител , които ги въвеждаш после в следващите стъпки на инсталацията .
 
От: Wordpress блог на компютъра.

Може и WampServer, също има всичко PHP, MySQL и т.н.
 
От: Wordpress блог на компютъра.

Стартираш Mysql и Apache, пускаш си един Chrome/Firefox/Opera/IE пишеш http://localhost/phpmyadmin (ако има порт някакъв сетнат допиши след localhost-а :8080 или какъвто е там порта). Правиш си една база данни за блога (просто й задаваш име), потребителя по подразбиране си е root, а парола мисля, че нямаше. После влизаш в инсталационната директория на Xampp и търсиш папката htdocs, вътре копираш файловете на WP и пишеш в адрес бара на браузъра-> http://localhost/директория-на-wp/
Следваш стъпките с инсталацията и готово.
Под Mac OS X аналога на XAMPP е MAMP.
Малко объркано го обясних, но ... човек след като хапне и пийне му се доспива :)
 
От: Wordpress блог на компютъра.

И в трите коментара напълно разбрах за какво ми говорите тъй като съм работил малко с Xampp, а и доста време вече чета и си изпробвам ПХП уменията.
Благодаря ви. От тук нататък трябва и сам да се оправя :)
 
От: Wordpress блог на компютъра.

После не е зле да си оставиш инсталацията в компютъра и да си тестваш добавки и теми на нея.
 
От: Wordpress блог на компютъра.

Това е добра идея, но никога нямам търпение да правя нещо подобно. Май предпочитам ако омажа нещо да си го оправя, отколкото да тествам всичко локално.
 

Горе