MegaKaloyan
Well-Known Member
докато имаш такива бистри мисли в главата си , все беден ще си ходиш...php и пари , голям си бизнесменголеми проекти явно правиш ...
докато имаш такива бистри мисли в главата си , все беден ще си ходиш...php и пари , голям си бизнесменголеми проекти явно правиш ...
първо аз работя за себе си .... не работя и не правя платформи за никой. Второ... когато аз съм влязъл за първи път в интернет когато единствения доставчик на интернет бяха Информационни системи 1994 година в НБУ , ти още си ходил прав под масата или си бил в топките на баща си все още. Тук съм когато пожелая защото седя на компютъра по 12-15 часа на денонощие . Парите които аз съм изкарал от интернет ти може само да си мечтаеш за тях в сънищата си. Когато аз съм създавал 2002 година един от най-големите форуми в бгпийринга с над 250К юзера на един от фрий доставчиците на контент, ти още не си знаел какво е форум. Дали аз съм закъснял с времето или съм тук по други причини не е твоя работа. Аз не си мисля , че съм голямата работа, а съм човек с достатъчно умствен капацитет да преценявам , че си просто един въздухар ...не , простите ти заяждания с хората тук показват какъв бизнесмен си и колко имаш работа ... ако беше нямаше да висиш по цял ден тука , а аз защо пиша ли , ами преди 20тина години влизах тук да .. тогава всеки лапешор изкарваше по 10-20 лв за семки .. но явно някои хора след 20 години откриват форума и започват да се мислят за голямата работа ..закъснял си много с времето и мястото ...![]()
Не се впрягам изобщо,даже съм ти изключително благодарен за градивната критикаоффф мамо мамооо, пич (автора) готин си, знам те, обаче как не вдеваш, че това чудо дето си пуснал е абсолютната гонилка за клиенти! Ти ако видиш и един клиент с тая "матрица" аз ще си резна топките, публично на пл. нар./реп. събрание ахахха
И как реши, че клиенти (крайни) търсят скоростта и по цел ден кибичат в метрика и инсиста
Божеее, ти някога работа с клиенти имал ли си?
Истинския клиент се интересува от продажби, развитие, брандинг, популярност.. На никой не му пука за "скоростта", защото така или иначе "скоростта" е много субективно понятие (запознай се със съвременните технологии за предаване на данни, зареждане на съдържание и так дале) По скоро - клиента - виждайки как би изглеждал евентуално бъдещият му бизнес (зомбийки се в сайта - матрица) би избягал с ужас и писъци ахаха и когато се прибере - най-вероятно ще се кръсти три пъти и ще извади джанковицата (предназначена за бала на детето) и ще й види сметката, само и само да забрави на какво е попаднал в тройно-критичният ден
Пиша го с ДОБРИ чувства, надам се дека нема се впрегаш толкова![]()
Благодаря за препоръките! Всеки е тръгнал от някакво начало,и би било чудесно ако получава градивна критика вместо обиди.Пожелавам ти страхотна седмицаЗдравей, разгледах всичко при теб и браво за труда, но трябва да ти кажа, че си аматьор и явно нямаш базови познания по уеб, ето защо:
- Закъснял си със това "Купи сайт на страници", това говори за човек без опит
- Цените са доста съмнително ниски за качествена изработка, дори новаците вземат поне 1500 евро най-ниско
- Много езичен сайт 2+ езика 300 евро, просто това как си го изчислил не знам, явно ще се превежда през AI?
- Има доста английски и български език смесица, това говори за крайна некадърност
- PageSpeed е нещо базово и ако залагаш на това, определено не знаеш какво предлагаш, SEO + PageSpeed, трябва да знаеш, че SEO е включено задължително PageSpeed на сайта и не само, това не са две отделни услуги, освен ако не си огромен магазин и има нужда от крайно техническа корекция.
- Сайта постоянно се сменя горната част, менюто при една страница е едно, при друга е друго, което говори за липса на базови познания по уеб изработка..
Успех все пак.
Ако имаш свободно време,разгледай проектите от портфолиото,ползвал съм JavaScript за калкулаторите за пътна помощ,smooth scroll и cookie banner-итеЗдравейте, като човек с професионален опит с Java, Spring, Javascript и някои от неговите фреймуърци като VueJs(което е по-скоро библиотека) и React мога да кажа само, че тук и двете крайности не са много коректни. Чист HTML без дори малко js за някоя анимация или ефект правят сайтовете да изглеждат доста дървено на фона на модерните концепции, а пълноценно приложение на чист PHP реално не може да има, защото браузърът чете HTML, CSS и JavaScript в крайна сметка. „Чист PHP“ като краен сайт почти няма смисъл, защото PHP обикновено генерира HTML. Дори сайтът да е написан на PHP, резултатът за браузъра пак е HTML. Така че „HTML срещу PHP“ е малко неправилно сравнение. Те не са конкуренти - HTML е крайният език, който браузърът визуализира, а PHP е инструмент, който може да произведе този HTML. И като цяло противопоставянето на различните видове езици за програмиране е малко некоректно, защото всеки си има своите предимства и недостатъци и правилното решение е, да избереш технологичния стек спрямо проекта. Или както казваше Хуан от Far Cry 6 - "Rule Number 9: Always Use The Right Tool For The Job." нищо, че там ставаше дума за оръжия)) И за финал, с напредването на технологиите, езиците вече нямат кой знае какво значение, тъй като повечето следват една и съща логика и обикновено е въпрос на синтаксис и малки концептуални разлики, ако разделим обаче скрипотовите езици и обектно-ориентираните. Ако си наясно с концепцията, архитектурата и имаш визия за цялостния процес от разработка до деплой и поддържка, AI лесно изглажда тези разлики. След години писане изцяло на Java, Javascript и техните фреймуърци в момента имам разработена моя пълнофункционално система на Go+React, имам разработени прототипи на базата на микроконтролери с фърмуер писан на C++ и тн. Ако разбираш идеята на езика за програмиране, добрите практики и clean architecture, с простото писане на код AI под формата на claude code примерно с различни LLM се справя чудесно.
Съвсем на прима виста, калкулаторът може да го направиш да калкулира автоматично без събмит бутон, тоест с всяко добавяне или махане да се преизчислява сумата. В полетата където има бройки е добре да направиш, ако се избере опцията, да има по подразбиране поне един брой, щото е ясно, че ако цъкнеш отметката ще има поне една гума или там каквито бяха бройките. Калкулаторът е твърде разтеглен, трябва скрол да стигнеш до сумата, хубаво е да ако ще ползваш бутон, да скриеш/събереш отметките, за да е видимо всичко без скролване. Няма ясно изразен хедър, трябва да се скролне малко надолу за да се ориентираш какво има в сайта, няма добре описан фуутър със съответните връзки между страниците. Правих наскоро сайт за финансови калкулатори за клиент, но предвид че беше на wordpress по изискване на клиента, а това е доста ограничаващо за повечето идеи и се налага сериозен овърайд на стиловете от самата тема, която се използва, пак се получи един добър резултат според мен, давам за пример преизчисляването в реално време на резултатите и въобще махане на бутона за събмит като цяло, тъй като е доста по интуитивно и информативно да виждаш веднага как всеки допълнителен чек влияе на сумата: https://suma.bg/calculators/bruto-neto-zaplata-kalkulator/ И за финал преглеждай подобни баджове и ги махай, като например това сео текст не говори нищо на потребителя:Ако имаш свободно време,разгледай проектите от портфолиото,ползвал съм JavaScript за калкулаторите за пътна помощ,smooth scroll и cookie banner-ите

аз както казах и в предните постове не се заяждам , но изобщо досега правил ли си сайт с SQL ? Връзвал ли си база данни с HTML само?Ако имаш свободно време,разгледай проектите от портфолиото,ползвал съм JavaScript за калкулаторите за пътна помощ,smooth scroll и cookie banner-ите
Реалните годишни разходи за среден WordPress сайт излизат между 312 и 639 лева само за хостинг, лицензи за теми и плъгини и техническа поддръжка. Това са пари, които плащаш всяка година, независимо дали сайтът ти носи клиенти или не.
Не,далеч съм от товааз както казах и в предните постове не се заяждам , но изобщо досега правил ли си сайт с SQL ? Връзвал ли си база данни с HTML само?![]()
Не съм стигнал толкова далеч,но bdinhost.com има и неограничени имейли за 1.5 евро на месецНещо не ти излиза сметката.
Мързи ме да листна други. Като в тази цена имаш пощи и куп други глупости.
- bluehost €2.49/м / €5.99/м подновяване
- namecheap $1.88/м / $5.88/м
- godaddy €2.69/м / €5.49/м
Понеже става въпрос за бизнеси (такива описваш) ако нямат пари за едно кафе месечно за да си платят хостинга не съм сигурен къде са тръгнали.
Иначе хубаво лендинг странички, но хората ще ти искат и поща с техен домейн. Поне на мен винаги ми искат. Aко делегираш exchange-a към някой евтин провайдър цената ти реално става същата. Защо да изберат твоята услуга?
П.С. - мога да дам аргумент защо все пак хората, които нямат технически опит по-добре да се придържат към платформи като Wordpress, Squarespace, Wix и др. ⬇
вместо да даваш примери за хостове които са в блеклистата , просто питай и ще ти се обясни. Ти хубаво може да вземеш на клиент хост + имейл хост , но колко е сигурен този имейл и дали ще се получават имейлите от него ако примерно в Gmail е сложен в блеклиста имейл; сървъра и изпратените мейли попадат в папка спам? Ако незнаеш какво е SPF и DKIM при описването на MX записите на имейла - което е от най голямото значение ... то вземи поне да попрочетеш за това. Ако всичко беше толкова лесно , нямаше да съществуват компании като https://www.mailjet.com . Колкото до SQL важно е да научиш основата и структурата , останалото е лесно.Не съм стигнал толкова далеч,но bdinhost.com има и неограничени имейли за 1.5 евро на месец
неограничени имейли за 1.5 евро на месец
На Уордпреса тъпото е че нема какво да вайбкоднеш.
Така погледнатоНяма такова животно "неограничен" ресурс.
Купи си хостинг от тях, пусни скрипт да създаде 1,000,000 кутии, изпрати по 50 писма от всяка и ще разбереш какво имам предвид.
Благодаря за съветите,този начин за комуникация с теб е много по-готинвместо да даваш примери за хостове които са в блеклистата , просто питай и ще ти се обясни. Ти хубаво може да вземеш на клиент хост + имейл хост , но колко е сигурен този имейл и дали ще се получават имейлите от него ако примерно в Gmail е сложен в блеклиста имейл; сървъра и изпратените мейли попадат в папка спам? Ако незнаеш какво е SPF и DKIM при описването на MX записите на имейла - което е от най голямото значение ... то вземи поне да попрочетеш за това. Ако всичко беше толкова лесно , нямаше да съществуват компании като https://www.mailjet.com . Колкото до SQL важно е да научиш основата и структурата , останалото е лесно.