Wordpress 5

scorebg

Active Member
Здравейте,
Престрашихте ли се да минете на тази версия? Аз на две от страниците минах... и първите ми впечатления са как по-дяволите да си ползвам класически редактор а не тази помия Gutenberg.
 
Няма да ъпдейтвам. Минимум 5.0.1 ще чакам. И после сигурно ще ползвам плъгина за класически едитор на някои места, ще видим.
 
A new block-based editor is the first step toward an exciting new future with a streamlined editing experience site-wide.
Една малка крачка за wordpress- един голям скок за конкуренцията им...:)
 
И аз мислих да не ъпдейтвам преди януари, но снощи два три сайта се ъпдейтнаха автоматично. Нямам проблем с тях, но как се спират автотичните ъпдейти?
 
Това нещо е ужасно. Не знам кой и защо e отделил толкова време за направа му. Дори HTML версията е не използваема за мен поне..
Може да ги е обхванало коледно настроение.
Интересно дали ще има много изгорели бушони или другояче казано - колко бързо девелопърите на приставки и наставки ще си калиброват произведенията към новата версия.
 
Сложих класическия редактор - да още един плъгин, но е същия както "едно време" :)
 
И аз минах на класическия редактор, иначе като цяло си е добре новата версия
700,000+ Active Installations :eek:
 
Дали са решение тук: https://wordpress.org/plugins/classic-editor/
Но според мен, ако не чупи нещо, ще се свикне. Но да, отврат си е. Некви динамични неща на места, които не е е много яко да са там, но това е моето UI/UX мнение. :)
Или:

Код:
/* Disable the Gutenberg editor. */ 
add_filter('use_block_editor_for_post', '__return_false');

В function.php на темата.
 
Въобще не е зле, има много нови неща в новия едитор. Е иска се малко да се поразгледа, но общо взето е много по-интересно да се пише така. Доволен съм. Тое като да минеш от windols на Linux въпроса е да свикнеш, после е по-лесно и приятно.
 
При мен за първи път се ъпдейтва автоматично и не съм никак доволен. Отказва да поставя линкове, когато успееш да запишеш линк, не запазва отметката за отваряне в нов прозорец. Доста голяма боза. Пиша в HTML редактора, обръщам на визуален и той вади кода. После 2 часа преправяне. Изобщо не работи, както трябва.
 
Или:

Код:
/* Disable the Gutenberg editor. */
add_filter('use_block_editor_for_post', '__return_false');

В function.php на темата.

Пробвах го, но нещо не се получи.
 
Пробвах го, но нещо не се получи.
Най-вероятно не си го добавил където трябва. Виж какво се зарежда в function.php и намери правилното място. Зависи темата ти как е организирана.
И при мен на едната страница не стана с директно в function.php на тематата. Иначе работи ;)(
 
Пичове, ръчната редакция на functions.php е много лоша практика. Не е хубаво да препоръчвате на хората да променят този файл. Оставям сами да се сетите защо.

Правилната промяна по която и да е част на темата, случая functions.php, става с child theme. https://codex.wordpress.org/Child_Themes
 
Последно редактирано:
Пичове, ръчната редакция на functions.php е много лоша практика. Не е хубаво да препоръчвате на хората да променят този файл. Оставям сами да се сетите защо.

Правилната промяна по която и да е част на темата, случая functions.php става с child theme. https://codex.wordpress.org/Child_Themes
С чайлда, винаги е по-добре, разбира се. И да, това е по-добрата практика, подкрепям. ;)
 

Горе