WordPress Multisite - някой с опит?

dessislavak

New Member
Здравейте,
Има ли някой, който е с по-сериозен опит в WordPress Multisite - може би ще ми се наложи моят да го разделя на Multisite и търся мнения на хора, които имат такива WP, както и евентуално по-натам някой, който би могъл да ми помогне в сетването на моя.

Ако има мнения и Multisite vs Sub-domains :) Кой вариант е по-добър (като с основните плъгини съм събрала информация кой какви възможности има и изглежда, че и двете са опция).

Благодаря!
 
Опиши казуса по-подробно.
Иначе въпросът си остава "таблет vs тиква".
 
Каква е причината да искаш една система да работи на повече от един домейн?
Смяташ да централизираш съдържанието? Искаш да е с различни езици? Това е някакъв онлайн магазин и искаш да имаш единно място за поръчки и продукти?
 
Здравейте,
Извинявам се, че не съм уточнила: когато броят на продуктите нарасне значително (към 100,000) препоръчват да се мине на Multisite или sub-domains. В противен случай, дори с оптимизация, сайтът ще зарежда много бавно - поне това е информацията, която имам.. Идеята е да се разделят продуктите по категории или в отделни multisites или със sub-domains, като аз предпочитам второто от гледна точка на плъгините и какво са ми отговорили като възможности, които имат.
Благодаря!
 
Едва ли ще ти реши проблема това.
Дори да е на повече от един домейн според категория продукти, пак се използва единна база данни.

Проблема винаги е трафика, не броя продукти.
Може да имаш 100 продукта и пак всичко да се бави, ако трафика е огромен.
Може да имаш и 1 милион продукта и нищо да не се бави, защото имаш 1 потребител на ден.

Освен ако не разделиш информацията на отделни бази данни, няма смисъл да я зареждаш на различни домейни.
Бързина при голям трафик и информация се постига трудно и коства доста.
Като за начало, трябва да имаш кеширани данни между потребителите ти и базата данни, за да не убиеш сървъра директно при по-голям трафик.
Оттам нататък, на системата е нужно да се направи одит и да се разпише план.
Трудно е да се каже кое изисква оптимизация и кое не.

Multisite не ти трябва, не се занимавай.
 
Над 10к продукта вече не е за Уукомерс.
Дори донякъде да се облекчи зареждането на такава маса, нацепения мениджмънт си го представям да е комшмарен.
Даже не включваме трафик в сценария - няма нужда, то и за 1 юзър в админ панела ще е колосална мъка.

Време е да се мигрира на нещо друго.
 
Мерси много - аз все още не съм достигнала такива бройки или трафик и за момента нямам проблем, но планът е да се развие с повече продукти и тези две опции ми ги бяха дали като решение... Но може би ще трябва да се търси друг вариант за заместител на Woo - явно не са решение. Noke, aко имате предложения, ще се радвам да споделите, като основно се базираме на affiliate programs - бих искала да избегна създаването на къстъм решение за мен, предпочитам нещо готово и работещо :)
 
За по-прост и непретенциозен магазин, Опенкарт ще свърши работа. Стърже дъното откъм екомерс възможности, ама пък леко се работи с него.

Престашоп идва с повече екстри, ама е по-тежка.

Мадженто е най-наблъскано и може да се изгубиш в настройките. Отнема доста време да се пусне първоначално, но веднъж тръгне ли, е доста бързо (стига да е осигурен минимален сървър). Няма нужда от допълнителни кеширащи плъгини.

Екстеншъните и за трите са сравними откъм цени и обикновено са еднократни плащания - не годишните абонаменти като при Уукомерс.

Неприятното идва, ако се наложат къстъм разработки...
 
Премини докато в време на Опънкарт примерно защото после с импорт и експорт на продуктите ще се видиш в приключение. Опънкарта може да държи доста продукти. Може да работи на субдомейни, мултисторе и тем подобни но няма смисъл.
Магентото не бих го препоръчал макар че ми е фаворитна платформа за магазини но последните версии изискват огромен ресурс.
 
Магентото не бих го препоръчал макар че ми е фаворитна платформа за магазини но последните версии изискват огромен ресурс.
Точно обратното.
Версия 2 е доста по-лека от 1.
$20/месец или колкото там са с 4ГБ РАМ.
 
Благодаря за предложенията. А Opencart или Magneto имат ли добри плъгини или други опции за feed на affiliate продукти? С Woo ползвам плъгин за това, което много улеснява наливането и ъпдейтването на продуктите.
 
Благодаря за предложенията. А Opencart или Magneto имат ли добри плъгини или други опции за feed на affiliate продукти? С Woo ползвам плъгин за това, което много улеснява наливането и ъпдейтването на продуктите.

Привет, за теб Opencart, лесно ще разбереш всичко в него, ако искаш по-сериозен магазин Magento.

Поздрави,
Станимир И
 

Горе