WP Multisites - има ли смисъл

LazarovDesign

New Member
Здравейте, трябва да създам и развия 4-5 wordpress сайта на споделения хостинг и като решение намирам в интернет multisites. Според вас кога и как трябва да се прилага това? Дилемата пред мен да инсталирам 4-5 пъти wordprss или да отделя време за мигриране към мултисайтове?
пс: Вече има инсталиран wordpress за главния сайт.
пс2: Сайтовете ще имат общи плъгини + различни според тематиката и различни теми.

едит на coolice: ей така поставяйте линковете с рел аутор в първия пост на темата и след това си линквайте темата от гугъл+ за да работи коректно

https://plus.google.com/u/0/110039380639089425342?rel=author

като е в подписа и се пише в тема на която някой не е автор ако я линкне от Г+ би следвало да изкара последния писал в темата автор на темата което не е коректно спрямо автора... затова не го даваме в подписа ( в случая не е проблем но го давам като пример)
 
Последно редактирано от модератор:
Мултисайт е добро решение ако хостинга те ограничава само с 1 база данни. Имаш 1 super/root admin, който има права върху всички сайтове и локални админи на всеки сайт поотделно. Естествено можеш да ползваш различни субдомейни и домейни. От root-a можеш да активираш global plugins валидни задължително за всичките ти сайтове, а от локалния админ може да си добавяш други плъгини специфични само за конкретен сайт.

Освен мултисайт има и друго решение за лесно управление на мрежа от wordpress сайтове. Прочети http://sixrevisions.com/wordpress/tools-manage-multiple-wordpress-sites-one-location/
 
От: WP Multisites - има ли смисъл

Има и още една причина...

Когато използваш wpmu сайта ти е един и почти всички файлове са на едно място. Ако използваш някакво ускорение на PHP - примерно APC се справя чудесно. Ако използваш 3 WP-та с почти еднакви плъгини обаче става МАЗАЛО защото APC-то не може да се усети как файловете въпреки, че са на различна локация са еднакви и кешировката отива на кино. На практика за всеки файл се прави 3-но кеширане за 3-те инстанции и рамта хвръква нагоре. Принципно съм засякъл APC за един WP е около 32 МБ, ако се прибави и W3TC с APC кеширане стъпва на около 50МБ и всичко се вмества в 64МБ. Ако кеширам втора инстанция (без WPMU) трябва да вдигна APC до 128МБ, при три става 192МБ и т.н.

Ако използвам WPMU обаче и 3-те инсанции се събират на около 64МБ общо което е "great success" както казва Борат.
 
От: WP Multisites - има ли смисъл

След много четене, леко полека се отказвам от WP multisites.
Сайтове ще са с различни натури(различни плъгини, различни теми(custom), различни цели). WPMU може да е мощен инструмент, но не мисля, че ще ми е от ползва в конкретната ситуация. Беше хубаво да чуя и мненията и на по-напредналите играчи. Благодаря!
 

Горе