Според мен ще намериш някой на добра сума да ти направи добре нещата. Определено за сумите горе, особено последните няколко ще получиш направо сглобен форум. Не разбирам, какво точно искаш да направиш, защото един форум е голяма отговорност и се иска доста постоянност и страст да го развиваш и да го водиш. Има и друг аспект на нещата - какво целиш с форума, до къде си готов да го развиеш, сам ли ще го правиш и как ще го монетеризираш. Да имаш малка общност е наистина чудесно, но и доста трудоемко и си отнема време. Създаването лесно, но натам е важно какви планове ще следваш.
За времето и постоянството не е проблем. Първоначално ще започна сам, а после ще се намерят модератори например, които да помагат 100% съм сигурен. Може и да се намерят хора и със съдържание да помагат. Мисля за разни начини за изкарване на пари, но те са в бъдеще и не мога да кажа, че ще са много, но съм съгласен и на малкото, а и самата идея ми харесва. Готов съм да го развия до където мога (ограничения от финанси и знания от програмиране например) . Не мога да стартирам с голям бюджет, но ще отделям време и след време дори при малка индикация, че нещата може да потръгнат ще инвестирам още пари. Ако успея да изкарам пари от форума всичко отива пак вътре в него.
Като цяло мисля да започна с малък бюджет понеже нямам и големи възможности сега. Ако видя, че нещата се получават малко поне до тогава ще съм събрал други пари, които да инвестирам. Сигурен съм, че ще намеря хора в бъдеще, които например поне като модератори да помагат.
А и да не се получи .. каквото такова - цената за форума, тема, някои добавки, хостинг, домейн не са проблем.
Повече ме притеснява, ако форума има надежда, но в началото няма да имам никакви приходи и ако искам да изместя блога на WP дали ще мога да си го позволя, а и дали ще си заслужават парите (ако са много) за форум, който още не е сигурен.
Ако например са 200-300-500лв например бих дал за да изместя блога на WP.
За напред, ако изкарва пари, ако наистина нещата са по-сериозни, има хора във форума бих дал и доста повече.