Youtube seo?

serdmit

New Member
Колкото повече един клип е вайръл то толкова по-бързо става популярен. В случая от примерният клип който сте дал става ясно че канала има над 350к абонати. Това е доста сериозна аудитория. Самите последователи на канала споделят видео клиповете. Ако въпросният собственик на канала си има и други развити профили из социалните мрежи, то не е проблем да създаде трафик и съответно по-висока гледаемост. След като клипа има гледаемост, алгоритъмът на YouTube дава предимство на популярните видеа пред останалите. От тук нататък, в зависимост от гледаемостта и времето прекарано на страницата на клипа гугъл го класира на по-предни позици. Така ако има няколко еднакви клипа в резолтата от търсенето, в Гугъл излиза по популярният. Доста висока степен влияние оказва заглавието и описанието на клипа.
 

BlackFriday

Well-Known Member
Според мен е фейк всичко въпроса е как го манипулират

Преди 10 години манипулирах вибокса и успях да кача клипове в топ 100 за всички времена

Тука е същото няма нещо което да няма бъг

Просто не е приоритет това, ако опрем до там ще му се намери цаката. лаф да става
 

mobilio

Well-Known Member
Има фундаментална разлика между двата сайта.

Единия просто отчита пускане на видео. Другия отчита колко секунди се гледа видеото и използва AI за анализ на съдържанието на клипа и какво да покаже отдясно като related. Отделно се отчита и потребителското поведение - лайкове, коментари, дали се превключва таб-а и т.н.

Може да се манипулира... обаче ще ти трябва нещо large scale на което да стъпиш.
 

Kiril

Active Member
Знаете ли инструмент, с който може да се проверят абонатите на даден канал дали са истински?
 

MitkoIv

New Member
Аhrefs пуснаха скоро keyword tool само за youtube, който върши прилична работа. В случая няма как да ти помогне за натрупване на гледания, за такъв кратък период. И според мен тук просто става въпрос за силно развити социални канали.
 

GordonGekko

Member
За анализ на YouTube видеа и YouTube канали ви препоръчвам vidIQ
Имат Chrome extension, които е безплатен за основните функции
 

Горе