Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

От: От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

Ти много знаещ си станал бе колега. Аз като съм безработен от 1 месец "циганин" ли съм? Или пък "турчИлак"? Работа може да има в София, но тук у Варна (пример давам) може да се хванеш само на работа за хора с основно образование - като приемащ стока в склад, разносвач, и други подобни. Е, аз като не желая в CV-то и трудовата ми книжка да пише хамалин ще изчакам за по-добра оферта. И това по никакъв начин не виждам как ме определя като мързел или пък още по-зле - да ме причислява към някое от малцинствата.
Идея си нямам какви са тези декларации, надявам се да ми кажат от бюрото по труда, където друга работа не вършат (нали са сложени там да помагат на безработните да си намерят работа) освен да уреждат свои хора. Иначе пък здравните ми осигуровки - всички са платени и продължават да се плащат. Само дето доктор не съм посещавал от наборната комисия преди 6-7 години :)
(дано и да не посещавам)
НЕ СЕ ОПРАВДАВАЙ !!!
мързел си !
БАБА МИ ВИНАГИ КАЗВАШЕ ЗА ЛУДО РАБОТИ - ЗА ЛУДО НЕСТОЙ :)

нямало било работа във варна ... няма за тея дето ги мързи да си вдигнат целулитните гъзове
и чакат някой да дойде да им пъхне пачките в ръцете и да им каже ето ви парио ето ви работа изберете си коя ви харесва повече !!!

това безработните сте долно племе в тея времена - сега работа има
за нормален човек да ми с еоправдавва че няма работа ...
ДАВАМ ПО СУМА ТИ ПАРИ ЗА ОБЯВИ И ПО ЕДИН МЕСЕЦ НЕ МОГА ДА СИ НАМЕРЯ ПЕРСОНАЛ !!!

 
От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

Нито им искам Меда (помощите) нито Жилото (данъците), искам да ме оставят да си живея като Свободен човек

Няма начин да си свободен. Демокрацията е насилие на мнозинството над малцинството. За съжаление няма начин да имаме анархия - човешкия материал е недозрял и калпав за такова общество.


Идея си нямам какви са тези декларации, надявам се да ми кажат от бюрото по труда, където друга работа не вършат (нали са сложени там да помагат на безработните да си намерят работа) освен да уреждат свои хора. Иначе пък здравните ми осигуровки - всички са платени и продължават да се плащат.

Тази декларация ще я измисля министъра на финансите и ще пише наредба за това. Кога ще стане - не се знае (ако е след крайния срок - ще имат основание да глобят всички безработни :) ).

ДАВАМ ПО СУМА ТИ ПАРИ ЗА ОБЯВИ И ПО ЕДИН МЕСЕЦ НЕ МОГА ДА СИ НАМЕРЯ ПЕРСОНАЛ !!!

Нормално е. Хората в днешно време си търсят някаква работа, при която не се работи (или се работи минимално), но се взимат прилични пари.
 
От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

Къде са тези "Работодатели" не само във Варна но и в София и цяла България че не ги виждам, защо не ми ги покажете на мен "Безработния", който от 5 години от както е завършил Софийския си Бара патката и същевременно е направи достатъчно пари от Комисионни от сделки с недвижими имоти за да си Бара патката още поне 5 години.

Казах го и го повтарям

Работодател който предлага заплата под 1500 лева не е работодател а Цървул и той не предлага Работа а Експлоатация на Роби, защото само Роби могат да работят за 500-600 лева така наречена"Заплата"

Да работиш без да ти плащат това не е работа а се нарича АНГАРИЯ, а заплата под 2000 лева в момента при този стандарт в България не е Заплата а Подаяние и всеки който работи за по-малко е Безработен независимо че се води "Работещ" и само си губи времето
 
Последно редактирано:
От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

Много ясно, че не става дума да ударят тези с помощите, това става ясно. А е към тези, които си живетя, но са уж безработни. Те са си, но щом имат за живеене, си работят. Иначе не знам как им се получава.

Идеята е не, че приемат или са на път да приемат нещо глупаво, а това, че всеки път като тръгнат да го мислят, все някой е прецакан и в повечето случаи това е мнозинството. Това е талант, да правиш нещо глупаво нон стоп и обществото да натрупва негативизъм за отрицателно време.

Извинявам се много, но ако всеки ден (без уикедите) ходиш на работа от 9.00 до 18.00 и получаваш 600-700 лв., а като "безработен" вършиш някаква работа за този онзи и ги докарваш същите пари, само че времето, което ти е необходиме е 1/3 от споменатото. Нормално е да има доста безработни. Всеки си цени труда и времето, и когато някой го сложи в кофти рамки, той се замисля и го преценява по-добре от това, което му предлага БГ бизнеса (или поне тази част, която предлага кофти заплати).

Като пример ще дам един приятелм, той ми каза, че за миналия месец е платил 300 лв. за аутсорс услуги на бг фрилансър, като ми каза, че е му е 5-тия клиент. Сигурен съм, че има и други примери в други области. Ееее, какво си говорим? Какви глупости пак ще приеме правителството? Много е кофти да гласуваш нещо без да си запознат с реалността, както в повечето случаи се случва тук.

Не искам да защитавам нито една от двете страни, но хората (всеки един от нас) си гонят интересите и никой не може да им казва как да си го структурират. Защото ние реално тук с този стандарт, който всеки ден се вдига все повече и повече, нямаме голям избор. ;)

Ааааа че народа го мързи да работи, това си е така. И съм съгласен, знам го от личен опит. ;)
 
От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

...Работодател който предлага заплата под 1500 лева не е работодател а Цървул и той не предлага Работа а Експлоатация на Роби, защото само Роби могат да работят за 500-600 лева така наречена"Заплата"

Да работиш без да ти плащат това не е работа а се нарича АНГАРИЯ, а заплата под 2000 лева в момента при този стандарт в България не е Заплата а Подаяние и всеки който работи за по-малко е Безработен независимо че се води "Работещ" и само си губи времето

Споделям твоето мнение.
А относно AMOUN - до края на ноември месец 2009 си работех в една компанийка, вземах големите пари - 600лв месечно (като за Варна сумата от 500-600лв. се смята за средно голяма заплата) и си докарвах допълнително още поне толкова извън работно време. Не съм си стоял на задника по цял ден за да има какво да ядат "черните братя", живеещи на две преки над дома ми. (В момента не се водя техен служител, но си получавам пая, като ходя да оправям разни възникнали проблеми, давам съвети и осъществявам поддръжка.)
В момента се осланям на допълнителните ми доходи като смятам, дай Боже, да се превърнат в мои постоянни основни доходи и да си направя едно ООД, тъй, че и бай Бойко с Дянков и всички останали да са щастливи. И аз да мога да живея някакси... нормално.
Не се надявам на тези 160лв. които ще получавам от държавата за 4 месеца... та това са ми парите за бензин (даже май и не стигат) месечно.
Не определяй останалите какво могат и не могат и какви са. Най-малкото не е коректно.
Ако почна така, ето, например мога да ти кажа защо най-вероятно не можеш да си намериш персонал: нали е криза - значи има много желаещи и най-вероятно можещи хора. Това ме води на мисълта, че най-вероятно желаеш да са възможно най-мултифункционални, съчетаващи идеалите на работодателя -> ниска заплата за персонала, някакви минимални осигуровки колкото да има.
Хм, а и защо плащаш за обявите, които публикуваш, след като това може да се направи и напълно безплатно.
Лятото ме поставиха отговорен да намеря двама човека: офис организатори - единия да цъка телефончетата, другия да кореспондира с англоговорящи клиенти. И какво направих аз: пуснах една грамотно написана обява в jobs.bg, посочих заплатата (която шефовете определиха), както и бонусите, които ще се получават, написах изискванията и каква ще е работата, която трябва да се върши.
Е, получих близо 100 CV-та, и наистина повечето от кандидатите не ставаха. Даже една вече бивша учителка по английски език ми направи впечатление, че не искаше интервюто да го проведем на английски, понеже не си спомняла езика.
Но намерих нужните хора, което ми коства около две седмици време. Като за целта не бе похарчен и лев. Даже едното от момичетата още работи там и се справя чудесно.

Като гледам май доста се отклоних от темата и затова спирам да пиша.
Хайде лека, и нека следващия ден на всички бъде по-доходен от цялата изминала година ;)
 
От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

Е какво излиза то "голяма" заплата в Бълхария 500лв. глоба за безработен (за не попълнена глупост) до 1000лв. хахаха :lol: Честита Нова Година на безработните - правителството мисли за вас и вашите пари хахахахах:lol:

Обаче аз така и не схванах каква е идеята на тези декларации. Очакват, че повечето безработни няма да са разбрали за промените и няма да пуснат декларация и ще ги одерат 500-1000лв. ли? Щото ако е така доста долно ми изглежда.

То ако измислят още подобни глупости на следващите избори хората ще вземат да гласуват за ДПС и предприемач.ком ще трябва да го прекръстим на алъш-вериш.ком хахаха :lol:
 
Последно редактирано:
От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

niks i gangster, съгласен сам с вас с 2 ръце. Заплатите са си супер мизерни, пари хората нямат а това правителство се чуди как още да те одере. Сега вече са сложили ДДС и мито на всички покупки от не ЕУ страни на стойност над 15 евро, при предишно 150 евро.

Един вид сега разбирам какво имаше предвид простия човек дето си гласува винаги за БСП - защото те постоянно, но по-малко ти режат главата, а ако дойде някой нов може направо със секирата да рече клъц, както и става в момента.
 
От: От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

Очакват, че повечето безработни няма да са разбрали за промените и няма да пуснат декларация и ще ги одерат 500-1000лв. ли? Щото ако е така доста долно ми изглежда.

Точно това е целта :)
 
От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

Predvarno se izviniavam za latinicata, no niamam ot nashte bukvi.
Porednata prostashtina.
Boiko i Diankov mai niama da se zadarjat mnogo na grebena na vlasta.
Az v momenta sam bezraboten i ko.
Do tozi moment sam si plashtal osigurovki na palnite dohodi koito poluchavah i mi opredeliha noivci 190 lv mesechno obejtetenie. To i veche izteche.
Sega shte si puskam deklaracii.
Haide bezrabotni hodete do oblasnia grad za da si puskate i D1 v NAP che si plashtate ZO.
Ako ne go napravite globi, a ako go napravite shte triabva da pravite i dopalnitelni razhodi.
Za transport i drugi , prevodi , taksi za prevodi.
E to po dobre da dam 10 leva na djipito za pregled . Az tolkova vednaj v godinata hodia na lekar. Pak neka da sam zdravno NE OSIGUREN.
Ha da ni e chestit Boiko.
 
От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

Автоматично дешльокавизирано с дешльокавизатора:

Предварно се извинявам за латиницата, но нямам от наще букви.
Поредната простащина.
Бойко и Дянков маи няма да се задържат много на гребена на власта.
Аз в момента сам безработен и ко.
До този момент сам си плащал осигуровки на пълните доходи които получавах и ми определиха ноивци 190 лв месечно обежтетение. То и вече изтече.
Сега ще си пускам декларации.
Хайде безработни ходете до обласня град за да си пускате и Д1 в НАП че си плащате ЗО.
Ако не го направите глоби, а ако го направите ще трябва да правите и допълнителни разходи.
За транспорт и други , преводи , такси за преводи.
Е то по добре да дам 10 лева на джипито за преглед . Аз толкова веднаж в годината ходя на лекар. Пак нека да сам здравно НЕ ОСИГУРЕН.
Ха да ни е честит Бойко.

Никой не те пита по-хубаво ли е сам да си плащаш за здравето си или да се "осигуряваш здравно". Нямаш право на избор - длъжен си да се осигуряваш, а после можеш да плащаш на когото си поискаш за здравни консултации и лечение.
 
От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

Досега четох коментарите на Компетентни и не толкова Компетентни хора в Одит.инфо:
[URL]http://www.odit.info/?s=6&i=189345&f=3&p=2[/URL]

Накрая на темата останах с впечатления че няма никакви промени за самоосигоряващите се по отношение подаването на такава декларация, само се увеличава размера на осигурителния доход и респективно здравната вноска на 16.80

Цитат

=================================
небесна, и ти ли четеш прес-бюлетина на ЕЖК??? (21:23)

Никакви промени за Д6 за самоосигуряващите се няма. Но е повече от очевадно - виж ЗИД ЗДДФЛ, че в Д6 от работодател ще се включва и данъкът по 42, удържан от самоосигуряващи се по §1, т. 26и ЗДДФЛ.

Добавено: А що се отнася до неподаването на Д1 - ми нали именно тогава влиза в действие "имаш ТД в Регистъра на ТД, все едно че е подадена Д1 за месеца". Неподаването на Д1 не се отразява на здравния статус, проблеми с неподававането имат само имащите болнични.

===================================

Гледам пича с латиницата nikoo11 е счетоводител, нека разледа темата в Одит.инфо и даде своето мнение
 
От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

Pregledah temata i tova koeto vavejdat e palna glupost.
Shte triabva da se puska ednokratno D7, koiato e nova deklaracia koiato vavejdat NAP.
Pregledah i samata deklaracia. Ne e nishto osobeno samo shte nakarat horata da se razkarvat i da se rediat na opashki. Pak i razhodi shte praviat, koito shte doidat kato prihodi na firmit, a pak darjavata shte im obloji pechalbite s danak.
Viarno e, che ZO e zadaljitelno.
Hich ne mi e.
Kato scheti moga da ti kaja, che ZO e zadaljitelno i za balgarite, koito ne jiveat v na6ta krasiva darjava, no ne gi plashtat. Kato si doidat plashtat vnoski za 1 godina ili 3 i hop stavat zdravno osigureni.
Ta hich ne mi e, che e zadaljitelno.
 
От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

Защо въобще се обсъжда тази тема?
Здравни осигуровки трябва да се плащат. не ми се влиза в дискусия за какво се харчат тези пари, защото знам мнението на повечето хора - и то е "Защо да плащам, като някой ще открадне тези пари" или Защо да плащам, след като не ходя на лекар?". Горе долу това са двата мотива на противниците на здравното осигуряване.

На първите да поясня: Не е проблема в това, че ги плащаме, а в това, че се крадат. Проблемът е в тези за които сме гласивали. Излъгани бяха и тези, които гласуваха за Станишев, защото и неговите хора крадоха. Излъгани са и тези, които гласуваха за Симеон Сакскобурготски, защото и неговите хора крадоха, излъгани са и гласувалите преди това за Костов, защото и той краде... По назад няма да се връщам, защото тук сигурна има хора, които не помнят по-назад. Та идеята е добра, но си избираме неподходящи хора да я реализират. Все някога трябва да се направи и правилен избор. Да се надяваме, че е този път.

На вторите ще кажа: Идеята на нашата, а и на повечето здравни системи в света е, че плащат всички, а ползват тези, които имат нужда. Ползват нашите майки и баби, чиито пенсии са толкова малки, че няма как да се справят с нуждите си от лечение.

А тази прословута декларация 7 е една голяма тъпотия. С нея НАП сами си направиха още една опашка. То и хората ще си губят времето, ама на НАП не им стига капацитета със сегашните опашки да се справят, но си правят още. Не виждам какъв е смисъла в нея. Значи в НАП би трябвало да има цялата информация както за това кой от кога е безработен, така и кой точно кога отново е започнал работа.
Проблемът е в това., че част от работодателите не декларират нито началото, нито края на един трудов договор. И тази декларация е опит да се реши този проблем. Само че решението е тъпо. Вместо да се тормозят работодателите да спазват закона, се вменяват задължения на безработните. Горе долу намерено решение е равнозначно на решението да се убие коня, защото ездача е калпав.

Така и не се намери един спец от МФ или НАП да обясни ккаъв се очаква да е резултата от подаването на тази декларация.

И да знаете, че за разлика от колегата по-горе давам БЕЗПЛАТНИ консултации на същите теми!
 
От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

Дешльокавизирано:

Прегледах темата и това което въвеждат е пална глупост.
Ще трябва да се пуска еднократно Д7, която е нова декларация която въвеждат НАП.
Прегледах и самата декларация. Не е нищо особено само ще накарат хората да се разкарват и да се редят на опашки. Пак и разходи ще правят, които ще дойдат като приходи на фирмит, а пак държавата ще им обложи печалбите с данък.
Вярно е, че ЗО е задължително.
Хич не ми е.
Като счети мога да ти кажа, че ЗО е задължително и за българите, които не живеят в наща красива дарява, но не ги плащат. Като си дойдат плащат вноски за 1 година или 3 и хоп стават здравно осигурени.
Та хич не ми е, че е задължително.


Защо въобще се обсъжда тази тема?
Здравни осигуровки трябва да се плащат. не ми се влиза в дискусия за какво се харчат тези пари, защото знам мнението на повечето хора - и то е "Защо да плащам, като някой ще открадне тези пари" или Защо да плащам, след като не ходя на лекар?". Горе долу това са двата мотива на противниците на здравното осигуряване.

Проблемът е не в това, че трябва да се плаща здравна осигуровка, а това, че коректните данъкоплатци, които си плащат здравната вноска трябва да ходят да подават декларация, подаването на която е излишно, тъй като когато безработния си плати първата здравна вноска въвежда и един код, който съдържа достатъчно информация.

А тази прословута декларация 7 е една голяма тъпотия. С нея НАП сами си направиха още една опашка. То и хората ще си губят времето, ама на НАП не им стига капацитета със сегашните опашки да се справят, но си правят още. Не виждам какъв е смисъла в нея. Значи в НАП би трябвало да има цялата информация както за това кой от кога е безработен, така и кой точно кога отново е започнал работа.
Проблемът е в това., че част от работодателите не декларират нито началото, нито края на един трудов договор. И тази декларация е опит да се реши този проблем. Само че решението е тъпо. Вместо да се тормозят работодателите да спазват закона, се вменяват задължения на безработните. Горе долу намерено решение е равнозначно на решението да се убие коня, защото ездача е калпав.

Щом работодателите не декларират края/началото на трудовия договор значи, че не плащат данъци/осигуровки на работниците. Иначе, ако платят данъците/осигуровките това би могло да се разглежда като декларация (нали няма как да платят без данъчните да разберат защо точно се плащат тези пари?).

В случай, че работодателят не плаща данъци/осигуровки работникът би трябвало да знае това и ще се съобрази с тези нарушения когато подава декларациите си и работодателят пак няма да бъде хванат в нарушение.

Така и не се намери един спец от МФ или НАП да обясни ккаъв се очаква да е резултата от подаването на тази декларация.

Искат да покажат, че правят нещо - макар и безсмислено много хора ще си помислят, че може би има някакъв смисъл. С няколко думи: оправдават си заплатите.
 
От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

Декларация 7 ще да е най -новия хит .. и ще има глобени това е лошото - безработните и пенсионерите ако не са, няма кой друг да хванат да глобяват :) Темата трябваше да е преди крайния срок да не изтървем ако сме безработни да си подадем декларация :) Добре поне, че веднъж годишно ще се подава.
Иначе каква им е работата на безработните ...що да не се разходят до НАП.
Ако не съм на трудов договор отивам и подавам въпросната декларация. Нека държавата да ми плаща осигуровките, щом иска .
 
Последно редактирано:
От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

Ако не съм на трудов договор отивам и подавам въпросната декларация. Нека държавата да ми плаща осигуровките, щом иска .
Я, каква била врътката. Ако си безработен и държавата знае за това, тя ли ти ги плаща осигуровките? Май не! Ако е така, каква обутвация могат да и спретнат.
 
От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

Мисля, че държавата плаща осигуровките само, ако получаваш обезщетение за това, че си безработен и се водиш "търсещ работа" в бюрото по труда (ако си плащал осигуровката за безработица достатъчно дълго или ако работодателят я е плащал).
 
От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

Е и аз не вярвам държавата да се набута по такъв елементарен начин , но търсейки логиката на тази декларация/ все трябва да има такава, не може само заради глоби да се въвежда/ предположих , че е свързана с осигуровките някакси . Иначе безработните достатъчно ги разкарват от бюрото по труда - ако е само да попълването и подаването на още една декларация няма да го усетят изобщо.

А може би въвеждат задължителна декларация, защото регистрацията в бюрото по труда не е задължителна.
За последиците за хората , то ще се чуе.:) На мен ми прилича на поредния омагьосан кръг - нещо като параграф 22 пак .
 
Последно редактирано:
От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

Логика обикновено не се търси, освен тази - да ни е гадно. Защо да не ни е гот, като може да ни е тегаво....май това им е лозонга напоследък. Не е заради глобите, ако е заради това....много сме я сдухали тогава. То на тях не им е много ясно каква стратегия следват и за това правят някакви такива неориентирани неща - много нецеленасочено действат, на различно посоки. А това е черта на аматьора. ;)
 
От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв

Що ли имам едно чувство, че скоро ще има тема: "Гавра с бизнеса":)

След 4 год. пък може да има тема: "Гавра с мангалите" (щото само те ще са останали в България).:lol:

Тази глупост оня лонгур Дянков ли я е измислил, че аз не съм в час много? Беше решил да прави хазарта нелегален, щото било порок и хората си харчели парите. Скоро очаквам да предложи да изселят мацките да не ни въвеждат в изкушение.:lol:
 

Горе